Vad är Creditsafe?

Creditsafe är privatägt och ett multinationellt företag som grundades i Norge 1997 och ingår i den privatägda koncernen Creditsafe Group. Sedan starten har Creditsafe växt mycket snabbt och faktum är att de idag är världens största kreditupplysningsföretag med kontor i 18 länder. Huvudkontoret för den delen av verksamheten som är inriktade på de skandinaviska länderna finns i Göteborg.

Creditsafe har växt tillsammans med marknaden för snabblån som ju har exploderat de senaste tio åren och som fortsätter att utvecklas. Creditsafe är inte bara störst, de fortsätter också att växa snabbare än något annat kreditupplysningsföretag. Snabblån har blivit ett ekonomiskt instrument som allt flera använder sig av och det fanns ett behov av ett kreditupplysningsföretag som arbetade på ett sätt som är skräddarsytt för den här typen av utlåning.

Creditsafe bedömer kreditvärdighet för både privatpersoner och företag. Man kan säga att tjänsterna de erbjuder går ut på att hjälpa företag att säkerställa att de gör affär med rätt person. Creditsafe är bra på att bygga sina kreditbetyg på information från flera olika digitala källor och på att leverera dem snabbt och till bra priser.

Förutom att en kreditupplysning från Creditsafe ger information om personers och företags finansiella status är den ett sätt att bekräfta att en avtalspart är den de utger sig för att vara och inte en bedragare.

Störst i Sverige på snabblån

Många svenska långivare som är inriktade på lån utan UC hämtar sina kreditupplysningar från Creditsafe. De är faktiskt större än både UC och Bisnode på den svenska marknaden när det gäller just snabblån och kontokrediter. Creditsafe gör inte en lika djupgående kontroll som Upplysningscentralen, men det är heller inte nödvändigt när det gäller lån på lite lägre belopp. Creditsafe är känt för sitt smidiga betygssystem där kreditvärdigheten bedöms på en skala från 0 till 100. Det som ligger till grund för poäng är framförallt taxerad inkomst, inkomstutveckling, tillgångar (som till exempel fastighetsinnehav) och eventuella anmärkningar men Creditsafe arbetar även med vad de kallar för sociala variabler.

Långivare som anlitar Creditsafe

ViaConto, Northmill, Daypay, Meddelandelån, Ferratum, Loanstep, Vivus, Kundfinans, Credigo, Easycredit, Flexlimit, Expresskredit och SMSPengar är exempel på det växande antal svenska långivare som köper in kreditupplysningar av Creditsafe. Tecknar du ett snabblån är det stor chans att kreditupplysningen görs av Creditsafe.

Fördelar med Creditsafe

Creditsafe delar inte information om de kreditupplysningar de gör med Upplysningscentralen. Antalet kreditupplysningar påverkar heller inte din kreditvärdighet när Creditsafe är det kreditupplysningsföretag som långivaren använder sig av. Detta har varit en viktig framgångsfaktor för Creditsafe nu när allt flera låntagare aktivt väljer bort lån med UC. Marknaden anpassar sig utifrån efterfrågan och det är därför som många långivare anger i sin marknadsföring att de samarbetar med Creditsafe. Det är helt enkelt bra för dig som vill teckna ett snabblån om Creditsafe står för prövningen.

Creditsafe utfärdar kreditvärdighetsdiplom! Företag som snabbt vill kunna signalera hög kreditvärdighet kan helt enkelt beställa en utredning om sig själva och sedan skylta med resultatet i form av ett diplom. Sådana diplom visar hur kreditvärdigheten såg ut vid en given tidpunkt och behöver förnyas för att vara aktuella.

Du kan göra en gratis kreditupplysning på dig själv med hjälp av Creditsafe. På så vis kan du bilda dig en uppfattning om ifall du kommer att kunna låna så mycket som du vill och vad du kan göra för att förbättra din kreditvärdighet. Det här är en service som kreditupplysningsföretag måste erbjuda men Creditsafe har tagit konceptet ett steg längre och har utvecklat appen Tink. Laddar du ner den kan du närsomhelst och omedelbart få dagsaktuell information om din finansiella status.

Creditsafe skickar alltid information till dig om något beställt kreditinformation om dig. Det kallas för att du får en frågekopia. Du ser alltså vem som tagit en kreditupplysning. Alla kreditupplysningsföretag erbjuder detta, men Creditsafe kan skicka frågekopian direkt till din email.