Erika Eliasson

Erika Eliasson lämnar Lendify efter fem år

Lendify-profilen Erika Eliasson lämnar peer-to-peer-långivaren för Kreab. Eliasson kom till Lendify 2016 och har sedan dess kommit att bli en av bolagets starkast lysande stjärnor. Sedan ett par veckor tillbaka står det även klart att vd:n Nicholas Sundén-Cullberg lämnar sin post vid halvårsskiftet.

Lendify (nu Lunar,) är en av landets mer välkända peer-to-peer-långivare. Bolaget har varit väldigt omskrivna de senaste åren, bland annat på grund av sina stora satsningar. Ansiktet utåt för Lendify har länge varit bolagets vice vd, Erika Eliasson. Efter fem år på bolaget väljer hon nu att lämna för att i stället fortsätta på Kreab.

– Jag har varit på Lendify under fem, det är en relativt lång tid i den här typen av bolag och nu är det dags för mig att ta nästa steg. Det har varit otroligt roligt, händelserikt och utvecklande, säger hon i ett uttalande.

Erika Eliasson kliver av sin post i slutet av april.

Lendify – Sveriges ledande peer-to-peer-långivare

Började som kommunikationschef

Erika Eliasson kom till Lendify 2016 och arbetade då som kommunikationschef. Ända sedan starten har hon varit ansiktet utåt och kommit att bli en stor fintech-profil. När hon nu lämnar Lendify och går över till Kreab kommer hon arbeta som rådgivare och arbeta bredare med olika fintechfrågor.

Eliasson säger själv att hon tycker att Kreab har en bra plattform för att hon ska kunna ta nästa steg samtidigt som hon kan ta med sig sin erfarenhet för att skapa värde till deras kunder.

Lendifys vd lämnade tidigare i år

Det här är inte den första stora förändring som sker hos Lendify i år. I slutet av januari meddelade bolaget även att vd:n Nicholas Sundén-Cullberg lämnar sin post. Sundén-Cullberg kommer lämnar sitt uppdrag vid halvårsskiftet och redan nu pågår en process med att hitta en ersättare.

– Vi startade Lendify 2014 med målsättningen att effektivisera lånemarknaden och förbättra privatekonomin för svenska hushåll. Idag är Lendify väl positionerat att fortsätta leda utvecklingen inom hållbara lån och digitala finansiella produkter och tjänster. säger Nicholas Sundén-Cullberg, i ett pressmeddelande.