Ränta*
2.95 - 18.95 %
Uppläggningsavgift
495 kr
Lägsta lånebelopp
20 000 kr
Högsta lånebelopp
500 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 180 000 kr i 11 år. Totalt att återbetala 263 734 kr på 132 avbetalningar = 1 994 kr/mån. Nom. rörlig ränta 7,37%. Eff. ränta 7,69% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 495 kr).

Lunar har sedan starten år 2015 vuxit och blivit ett företag att räkna med. De beskriver sig själva som ett seriöst och bättre alternativ till banker när det gäller lån, men sysslar inte bara med lån utan erbjuder också sina kunder en möjlighet att investera. Allt detta utan onödiga mellanhänder.

Lunar har tillstånd från Finansinspektionen så att du som både låntagare och investerare kan känna dig helt trygg med dina pengar. Företaget använder sig dessutom av direktöverföring så att du aldrig behöver vänta länge på dina pengar när du blir beviljad ett lån.

Lunar skiljer sig från andra långivare i det faktum att de följer en så kallad peer to peer-modell. Detta innebär att de kopplar ihop privatpersoner som vill låna ut pengar med privatpersoner som vill ta ett lån. Det lägsta beloppet du kan låna startar på 20 000 kronor och maxbeloppet är 500 000 kronor. Du kan utöver det välja en löptid på mellan 1 och 15 år. Att ansöka om ett lån eller anmäla ditt intresse att investera, gör du enkelt på hemsidan där du identifierar dig med hjälp av BankID.

Lunar har även sin egen kundklubb där du kan samla på dig poäng som kallas för Lunar Rewards. Allt du behöver göra är att vara en lojal kund och sköta dina betalningar varje månad och du kommer med tiden bli belönad med lägre ränta i takt med att du betalar av ditt lån. Detta reward-system är unikt i branschen och definitivt något som får Lunar att sticka ut ur mängden från andra liknade aktörer på marknaden. Ju fler avbetalningar du gör desto fler poäng kan du samla och desto mer kan du sänka din ränta.

Lunar erbjuder utöver detta en bra kundtjänst som finns redo att hjälpa dig via chatt, mejl och telefon alla dagar i veckan. Till skillnad från många andra långivare har de även öppet på söndagar vilket är ett plus. På deras hemsida finns dessutom en sektion med svar på de vanligaste frågorna för att underlätta för dig som låntagare.

Kundtjänst

Tel: 0771 700 500
Mån-fre: 09:00-19:00, Lör-sön: 10:00-15:00
Fre: 8,00-19.00, Lör-Sön 11.00-15.00.
Mejl: hej@lunar.app

Adress

Lunar A/S
Hack Kampmanns Plads 10
DK-8000 Aarhus C

Är Lunar rätt för dig?

  • Låg ränta som börjar på 2,95 %
  • Utbetalning även på helger
  • Samla poäng och få lägre ränta med tiden
  • Även möjlighet att investera och tjäna pengar
Lunar

Grundkrav

  • Du måste vara minst 18 år
  • Du får inte ha betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Svenskt bankkonto och BankID
  • Du måste ha en inkomst på minst 180 000 kronor
Lunar

Direktutbetalning även på helger

Lunar har direktutbetalning till alla svenska banker även på helger. Pengarna syns på ditt konto inom högst ett par timmar.

Lunar

Låna mellan 20 000-500 000 kronor snabbt och enkelt

Du ansöker om ett lån direkt på Lunars hemsida och detta är en enkel process som tar högst två minuter att genomföra. Du börjar med att fylla i ditt önskade lånebelopp och under hur lång tid du vill betala tillbaka lånet. Du får då upp ett ungefärligt belopp på vad du kan få betala tillbaka per månad.

Nästa steg är att fylla i personliga uppgifter som årsinkomst, sysselsättning och hur du bor, här fyller du också i kontaktinformation som e-postadress, telefonnummer och ditt personnummer. Du avslutar din ansökning genom att signera med ditt BankID. Har du inget BankID måste du först skaffa det för att kunna gå vidare med din ansökning. Du får sedan besked så snart som möjligt.

Lunar

Billig ränta och normal startavgift

Lunar har en ränta mellan 2,95 % – 18,95 % – vilken ränta du får på ditt lån bedöms individuellt och baseras på de uppgifter som kommer fram i kreditupplysningen som görs. Du kan dock få lägre ränta med tiden genom att samla på dig så kallade Lunar Rewards, dessa får du genom att vara en trogen och skötsam kund. På ditt totala lånebelopp kommer en uppläggningsavgift på 495 kronor adderas, vilket ligger i linje med andra långivare.

Lunar använder sig dessutom av direktbetalning vilket innebär att pengarna finns på ditt konto inom ett par timmar från det att du har accepterat ditt beviljade lån. Du behöver inte göra något ytterligare efter detta eftersom du har signerat ditt lån med BankID. Din ansökan är inte bindande utan du har en betänketid på 30 dagar innan du måste ta ett beslut.

Lunar

Peer-to-peer sparande

Lunar har satsat på peer to peer-konceptet där du som privatperson kan välja att även investera i lån. Om du sedan vill ta ett lån är det alltså pengar från privatpersoner som du lånar. Detta gör att Lunar har lite högre krav än många andra långivare eftersom de vill skydda sina investerare. Du måste till exempel ha en årsinkomst på minst 180 000 kronor för att bli godkänd som låntagare. Det är inte heller tillåtet att ha några betalningsanmärkningar eller nuvarande skulder hos Kronofogden. I gengäld kan du låna så mycket som 500 000 kronor, vilket är ett högt belopp, till en bra ränta.

Någonting negativt med långivaren är att de inte passar dig som vill ta ett mindre lån då minsta beloppet är 20 000 kronor. Det kan vi dock ha överseende med när resten är riktigt bra.

Det vi gillar med Lunar är att de erbjuder en låg ränta och att du dessutom har möjlighet att få sänkt ränta genom att samla poäng i deras egna kundprogram. Det tar endast några minuter att ansöka om ett lån och de svarar så snabbt de har möjlighet. Vi gillar också att du har en betänketid på 30 dagar innan du måste signera ditt lån, detta förhindrar ogenomtänkta beslut. Kundtjänsten hos Lunar finns tillgänglig via tre olika kanaler alla dagar i veckan vilket också höjer betyget.

Lunar

Vanliga frågor om Lunar

Ja, det är inga problem att betala av hela summan av ditt lån i förtid. Det tillkommer dessutom inga extra avgifter.

Ja, det går att få ett tilläggslån. Kravet är att du har genomfört minst en månadsbetalning samt inte har några utomstående betalningar.

När du lånar hos Lunar lånar du från privatpersoner. Detta är helt anonymt och de kan aldrig se eller få tillgång till dina personliga uppgifter.

Du klickar dig in på Lunars hemsida och väljer rubriken “P2P sparande” i huvudmenyn. Där förklarar företaget på ett överskådligt sett exakt hur du går tillväga för att börja investera dina pengar och få avkastning.

Räkneexempel lån:

Låna 180 000 kronor upplagt på 11 år (132 delbetalningar) med rörlig exempelränta på 7,37% (effektiv ränta 7,69%). Då betalar du en månadsavgift på 1 994 kronor. Startavgiften på 495 kronor betalas endast en gång. Ingen aviavgift (autogiro). Totalt belopp att betala blir 263 734 kronor.

Lunar
Betyg (3.5/5)

Låna upp till 500 000 kr

Ränta från 2.95%