Flera eurosedlar av olika valör

Uppstickarna tar över lånemarknaden för mindre lån

Uppstickarna tar över lånemarknaden allt mer. Idag är de mindre aktörerna majoritet inom mindre lån utan säkerhet. På Expressen Låneguiden gör vi allt för att alltid presentera ett så stort utbud av långivare som möjligt.

I flera år har vi på Expressen Låneguiden kunnat se en förändring på lånemarknaden. Kunder som vill låna pengar vänder sig inte längre till storbankerna som tycks vara allt för krångliga och ha för höga räntor. I stället är det mindre långivare som drar till sig kunder, de kan ofta locka med snabba lån, lån utan någon UC och bättre villkor. Ofta beror detta på att långivarna är helt internetbaserade och har därför inte lika höga omkringkostnader som de mer traditionella bankerna.

Dessa små aktörer har framför allt blivit vanliga inom mindre lån, men inte bara snabblån utan även privatlån på lägre belopp.

Uppdaterar ständigt med nya långivare på Expressen Låneguiden

I våra listningar av snabblån, lån utan UC och andra typer av lån utan säkerhet här på Expressen Låneguiden vill vi alltid presentera ett så stort utbud av långivare som möjligt. Därför ser vi också alltid till att uppdatera med fler långivare när en ny aktör ser dagens ljus.

De nya aktörerna är ett trevligt tillskott och för ofta med sig nya innovativa lösningar och smarta ideér. Värt att känna till dock är att det många gånger står ett och samma företag bakom flera olika långivare. Det innebär i sin tur att du får samma låneerbjudande hos båda aktörerna. Därför finns det ingen mening med att jämföra deras erbjudanden mot varandra. Vi har skrivit en artikel där du kan se vilka företag som står bakom respektive långivare.

Nya långivare letar sig in på bolånemarknaden

Även om de nya tillskotten ofta erbjuder mindre lån utan säkerhet finns det ett fåtal aktörer som försöker slå sig in på bolånemarknaden. Att konkurrera med storbankerna inom dessa typer av lån är dock inte helt lätt. En långivare som försöker slå sig in är Lånekoll, ett nytt okänt varumärke som ägs av det kanske lite mer välkända företaget Consector AB.

I media har det tidigare även skrivits en hel del om Enkla, bolaget som ville erbjuda bolåneräntor på under 1 procent. Bolaget har dock stött på en hel del problem längs vägen och har i skrivande stund inte gett ut något bolån än.