Vad ska man göra på höstlovet - Expressen låneguiden tipsar

Sverige laddar för höstlov och halloween

Nu är det äntligen höstlov! Många barn och föräldrar har längtat, vecka 44 är skolorna stängda i hela landet, mörkret sluter sig och i helgen går vi över till vintertid. Många vill kanske bara tända ljus och kura ner sig i soffan, men de flesta vill nog ändå passa på att göra lite saker, både mysiga, roliga och kanske lite läskiga. Halloween infaller perfekt med höstlovet i år vilket utlovar extra mycket spänning och bus.

Billiga saker att göra under höstlovet

Det finns mycket man göra under höstlovet och det behöver inte kosta skjortan, man kan gå på biblioteket och låna böcker för en mysig lässtund. Gå ut i skogen och samla in hösten, av kottar, löv och ekollon kan man göra fina tavlor och dekorationer, hoppa i lövhögar, leta svamp, grilla korv och dricka varm choklad. Man kan dekorera pumpor, baka halloweenfika och se en lagom läskig film tillsammans.

Överallt i landet finns också många höstlovsaktiviteter man kan delta i, på muséerna anordnas kreativa verkstäder och spännande utställningar för både stora och små, för en mycket liten kostnad. Äventyrsbad, lekland och laserdome är också mycket uppskattade aktiviteter bland både barn, ungdomar och vuxna. I Göteborg kan man också gå till sjöss under en dag på Göteborgs Maritima, och i Stockholm kan man passa på att flyga i en vindtunnel och sväva fritt i Bodyflight.

Eller varför inte passa på att göra ett besök på något nöjesfält, både Liseberg i Göteborg och Gröna Lund i Stockholm är skrudade i bästa Halloweenstämning. Du kan också besöka Kolmårdens djurpark eller Furuvik i Gävle, i båda parkerna kan du titta på djuren och delta i Halloweenaktiviteter. Skara Sommarland, som under höstlovsveckan byter namn till Scary Sommarland, kan också vara väl värt ett besök.

Höstlovskryssningar

För en överkomlig summa kan hela familjen åka på en höstlovskryssning, i stort sett alla rederier som bedriver färjetrafik erbjuder mysiga kryssningar för hela familjen. Du kan åka till Gotland, Åland, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Polen eller till Estland och Lettland för ett äventyr och en lyxig minisemester på en till fyra dagar. Ombord händer det mycket skoj för barnen och själv kan du koppla av och njuta. Om du förbeställer maten så blir det också billigare, på bufféerna äter barn upp till fem år oftast gratis, och upp till elva år är det vanligtvis halva priset.

Nästan alla båtar har lekland för de mindre barnen, spelhörnor för de lite äldre och ofta finns det också pooler för bad och lek samt bubbelpooler för avkoppling. Under höstlovet brukar det anordnas lekar och tävlingar för alla åldrar och du kan låna sällskapsspel för hela familjen. Under höstlovet erbjuder man också underhållning varje dag med olika artister som tilltalar alla åldrar. På samtliga fartyg finns det shoppingmöjligheter, och ute på internationellt vatten kan man handla taxfree.

Unna er en solresa på höstlovet

Just solresor är många gånger dyrare på höstlovet i och med att efterfrågan är högre, men det kanske är just det man längtat efter allra mest. Att komma iväg från höstrusket och koppla av med sol och bad hela familjen tillsammans kan vara värt mycket. Har man inte sparade pengar kan det vara frestande att ta ett lån, och varför inte? Om du vet att du kommer kunna betala tillbaka både lån och ränta är det en riktigt bra investering i kvalitetstid. Genom att använda en låneförmedlare så får du anbud från flera olika långivare och kan välja det lån som passar dig bäst.

Det är långt till sommaren, en lång mörk årstid ligger framför oss, så varför inte passa på om hela familjen ändå är ledig? Vem vet, det kanske blir den bästa resan någonsin för hela familjen, väl värd varenda krona!