Nyckel i ett dörrlås

SBAB sänker räntan på bolån

SBAB sänker sina bolåneräntor för alla sina återbetalningstider. Nu har du som bolånetagare chansen att sänka din ränta och spara pengar. I och med sänkningen finns det även möjlighet att de svenska storbankerna följer efter och gör detsamma.

Det händer grejor på den svenska bolånemarknaden. Räntorna har varit låga under flera år och ser nu ut att fortsätta nedåt ytterligare. Den statliga banken SBAB har till följd av lägre upplåningskostnader beslutat sig för att sänka sina listräntor för alla bindningstider.

Den rörliga räntan och 1 års räntan sänks med 0,05 procent medan övriga bindningstider sänks med 0,10 procent. Det innebär numera att SBAB:s lägsta möjliga ränta med rabatt är smått otroliga 0,84 procent. Räntan är endast tillgänglig för kunder med en 2 år lång bindningstid och Grönt Bolån.

– Upplåningskostnaderna på kapitalmarknaden för bostadsfinansiering är för närvarande historiskt låga. Våra bolåneräntor skall alltid vara mycket konkurrenskraftiga. Vår lägsta möjliga bolåneränta är nu häpnadsväckande rekordlåga 0,84%, vilket är en tydlig signal om vilken extremt förmånlig marknad vi för närvarande har för bostadsfinansiering, det säger SBAB:s vd Klas Danielsson, i ett pressmeddelande.

SBAB:s listräntor

  • 3 månader: 1,64%
  • 1 år: 1,54 %
  • 2 år: 1,39%
  • 3 år: 1,49%
  • 4 år: 1,64%
  • 5 år: 1,74%
  • 7 år: 1,99%
  • 10 år: 2,19%

Tips! Sänkningen ger dig som bolånekund stora möjligheter att förhandla ned din bolåneränta och därmed sänka dina räntekostnader avsevärt.

Stor chans att övriga storbanker följer efter

Nu när SBAB beslutat sig för att sänka sina räntor finns det en stor chans att övriga storbanker följer efter och gör samma sak. Du förbättrar möjligheterna för svenska låntagare att sänka sina bolåneräntor ytterligare. Den bolånetagare som vill förhandla sin ränta ska dock inte göra det mot bankens listränta, utan mot snitträntan. Det är bankens räntesnitt för den aktuella löptiden efter diverse rabatter och den är alltid lägre än snitträntan.

Tips! Jämför bankernas bolåneräntor för att se vilken bank som är billigast för dig.