Utbildning ska stärka seniorers it-kunskaper

Saldo – nu med kontokredit

Långivaren Saldo har breddat sitt utbud till att även innefatta en kontokredit på upp till 20 000 kr. Utöver kontokrediten erbjuder man även ett sms lån på upp till 5 000 kr sedan tidigare.

Saldo har varit en långivare inom mindre sms lån på 1 000 – 5 000 kr. Med så små lånebelopp är det inte alltid lätt att locka till sig en stor kundgrupp. Nu har långivaren dock valt att bredda sitt utbud till att även innefatta kontokrediter på 1 000 – 20 000 kr.

Med en kontokredit beviljas du som låntagare ett kreditbelopp som du kan göra uttag från när du är i behov av pengar. På så vis fungerar lånet lite som en extra buffert vid behov. Och de klart högre lånebeloppen förbättrar även Saldos möjligheter att locka till sig fler kunder.

Ingen UC tas vid ansökan om kontokredit

Du som ansöker om en kontokredit behöver aldrig oroa dig för att dra på dig några onödiga UC-förfrågningar. Saldo använder nämligen Bisnode i sina kreditprövningar vilket gör det möjlig att även beviljas lån trots många förfrågningar hos UC.

En kreditprövning görs dock alltid i samband med din ansökan, vare sig du ansöker om Saldos kontokredit eller sms lån.

Samma utbetalningstid som vid sms lån

Saldo erbjuder det som kallas för direktutbetalning när du ansöker om ett sms lån. Denna effektiva utbetalning har möjliggjorts genom en automatiserad process som man nu även väljer sig att använda av vid utbetalning av kontokrediten. Det innebär att oavsett vilken lånetyp du väljer kan du ta del av utbetalningar på bara några minuter.

Saldo har planer på att utöka sitt produktutbud

På den svenska marknaden erbjuder Saldo alltså en kontokredit på upp till 20 000 kr och ett sms lån på upp till 5 000 kr. Långivaren har dock en förhoppning om att inom en relativt snar framtid även erbjuda ett privatlån på mellan 10 000 – 100 000 kr där du som låntagare själv kan påverka dina månadsbetalningar.

Ett liknande lån finns redan idag på den finska marknaden.