Mynt staplade på varandra och klocka i bakgrunden

Lån utan UC med många förfrågningar

Om du har många förfrågningar kan det ibland vara svårt att beviljas lån. Lösningen på problemet heter lån utan UC. Om du lånar hos en långivare som använder ett annat kreditupplysningsföretag än UC ökar dina chanser att beviljas lånet.

I den här texten går vi igenom vad det innebär att låna utan UC med många förfrågningar och vad du ska tänka på för att hitta det billigaste lånet. Vi berättar även hur du gör för att slippa dra på dig flera förfrågningar som i sin tur drar ned din kreditvärdighet.

Om du har fått många kreditupplysningar och förfrågningar kan det bli svårt för dig att låna pengar hos en långivare som använder UC. Det beror på att UC sparar tidigare förfrågningar, och för många förfrågningar sänker din kreditvärdighet vilket ligger till grund för om du beviljas ett lån eller inte.

Det du däremot kan göra om du har många förfrågningar är att låna utan UC. Om du lånar pengar hos en långivare som inte använder UC kommer den långivaren inte få tillgång till dina förfrågningar som finns i UC:s register. Det gör det lättare för dig att låna hos långivaren.

Så hittar du lån utan UC med många förfrågningar

Har du många förfrågningar gör du bäst i att låna utan UC. Idag finns det många långivare som inte använder UC som erbjuder lån trots att du har många förfrågningar.

För att du med många förfrågningar ska hitta det bästa lånet utan UC bör du jämföra dina alternativ åt. I din jämförelse är det framför allt den effektiva ränta du ska fokusera på. Den effektiva räntan är räntan för lånet plus eventuella övriga avgifter. Därför ger den en mer rättvis bild över ditt låns totalkostnad än om du bara tittar på den nominella räntan.

Något annat som också kan vara bra att hålla koll på är återbetalningstiden. Ju längre återbetalningstid du har, desto mer kommer du få betala i räntekostnader. Därför vill du säkerställa att banken eller långivaren kan erbjuda dig en återbetalningstid som passar din ekonomiska situation.

Vanligast med snabblån när du lånar utan UC

Du som har många förfrågningar och ska låna utan UC kan i regel bara ta mindre snabblån eller smslån. När det gäller större privatlån eller lån med säkerhet, exempelvis bolån och billån, använder sig nästan alla banker och långivare av UC.

Är du ute efter ett större lån eller ett lån med säkerhet kan du bli tvungen att vänta på att dina förfrågningar ska försvinna innan du får låna några pengar.

Högre ränta med många förfrågningar

Även om du har många förfrågningar kan du beviljas lån utan UC. Däremot brukar dina lånevillkor inte vara lika bra som för personer utan lika många förfrågningar. Du får räkna med en något högre ränta eftersom du utgör en något högre risk. Vilken ränta du kan vänta dig är dock individuellt. Din ränta baseras på din ekonomiska situation.

Många förfrågningar hos UC ger dålig kreditvärdighet

När du lånar pengar tar långivaren en kreditupplysning på dig för att se om du har bra eller dålig kreditvärdighet. Med kreditvärdighet menas hur bra betalningsförmåga du har.

Om långivaren använder sig av UC kommer kreditupplysningen även visa tidigare förfrågningar som har gjorts på dig. UC lagrar nämligen tidigare upplysningar om dig i ett års tid. För många upplysningar kan vara ett tecken på att du har tagit tidigare lån, tecknat abonnemang, eller ingått något annat form av avtal som påverkar din ekonomi. Av den anledningen brukar flera upplysningar leda till sämre kreditvärdighet eftersom UC anser att du då har en sämre betalningsförmåga.

Om du däremot tar ett lån hos en långivare som inte använder UC kommer dina tidigare förfrågningar inte synas och därför kommer du inte heller få lika dålig kreditvärdighet. Därför är det lättare att beviljas lån utan UC om du har många förfrågningar.

Så kan du med många förfrågningar förbättra din kreditvärdighet

Om du inte får låna med UC på grund av dina förfrågningar kan du se över din ekonomiska situation för att försöka förbättra din kreditvärdighet. Din kreditvärdighet baseras på mer än bara antalet kreditupplysningar, däribland din inkomst, din anställningsform och dina utgifter. Har du en låg inkomst kan du försöka skaffa ett extrajobb för att få in lite mer pengar varje månad. Om du har möjlighet att få en tryggare anställningsform kan även det hjälpa dig mot en bättre kreditvärdighet. Det är exempelvis mycket svårare att beviljas ett lån om du har en provanställning än om du har en tillsvidareanställning.

Slipp många förfrågningar med en låneförmedlare

Ett sätt att slippa många förfrågningar är att ta hjälp av en låneförmedlare. En låneförmedlare kontaktar uppemot 20 banker och långivare samtidigt vilket gör det väldigt lätt för dig med många förfrågningar att hitta ett lån utan UC. Samtidigt som du hittar ett erbjudande som passar dig tar låneförmedlaren bara en kreditupplysning. Om du själv skulle kontakta alla banker och långivare tas det en kreditupplysning för varje aktör du väljer att kontakta.

Sammanfattning

Har du många förfrågningar kan det många gånger vara svårt att låna pengar från en långivare som använder UC. Det betyder dock inte att du inte kan låna alls. Har du många förfrågningar kan du ofta låna utan UC. Det innebär att du lånar hos en långivare som använder ett annat kreditupplysningsföretag än UC.

Om du lånar utan UC kan kreditupplysningsföretaget inte se dina tidigare förfrågningar vilket ökar dina möjligheter att få lånet beviljat.

När du letar lån utan UC med många förfrågningar är det viktigt att du gör en jämförelse för att hitta den långivare som är billigast. I din jämförelse är det viktigt att du tittar på lånets effektiva ränta eftersom den visar vad lånet kommer kosta dig. Även återbetalningstiden är viktigt. Du vill inte ha en längre återbetalningstid än nödvändigt eftersom det bara leder till högre räntekostnader.