Flera eurosedlar av olika valör

Så får du ekonomin att gå runt i slutet på januari

För många är det en utmaning att få pengarna att räcka hela januari. Månaden kallas oftast för årets fattigaste och ställer en hel del prövningar på dig och dina konsumtionsvanor. Ta del av våra tips för att få pengarna att räcka januari ut.

Januari kallas ofta för fattigmånaden. Julen är förbi och för många har det gått åt mer pengar än planerat och nu väntar en ekonomisk baksmälla.

Sista veckan innan löning är ofta tuff och många ställer sig frågan hur man ska klara sig till den 25:e. Här kommer 4 tips på hur du klarar dig ekonomiskt fram till nästa lön.

Töm kylen och skafferiet

Det är lätt att gårdagens rester hamnar längre och längre in i kylen tills den dag det inte längre går att äta. Gå igenom vad du har för något i kylen och skafferiet innan du går till mataffären. Kanske får du ihop ett par rätter och kan spara pengar på uteblivna matinköp.

Gör dig av med sådant du inte behöver

Rensa i förråden och sälj sådant du inte behöver. Många gånger samlar vi på oss gamla prylar som bara står och dammar. Då är det bättre att göra sig av med grejorna, få mer plats i förråden och samtidigt få pengar i plånboken.

Ta ett snabblån i nödfall

I nödfall kan ett snabblån vara lösningen för dig som har det knapert rent ekonomiskt. Det är dock inte att föredra och du bör endast göra det om du är helt säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid.

Med relativt höga räntor och kostnader riskerar lånen bli dyra om du inte lyckas betala tillbaka skulden i tid. Numera erbjuds snabblån även på helgen vilket gör att lånen är tillgängliga veckans alla dagar.

Tips! Se till att jämföra utbudet med varandra för att inte riskera teckna ett dyrare lån än du först tänkt dig.

Fynda på begagnatmarknaden

För att hålla nere på kostnaderna och spara pengar kan du göra diverse fynd på begagnatmarknaden. Alltifrån kläder, till heminredning och elektronik kan du fynda begagnat till ett klart lägre pris än om du köpt allting nytt.