Trave med pengar visar hur man jämför lån med låneguiden

Snabblån helg

Det finns gott om snabblån på den svenska lånemarknaden. Det som kännetecknar lånen är att de är lån på relativt små belopp med kort löptid och snabba utbetalningstider. I vissa fall är det även möjligt att få pengarna utbetalda på helgen. Snabblån helg är inte särskilt vanligt men något ett fåtal långivare erbjuder. Det gör det möjligt att få pengarna på kontot oavsett om det är lördag, söndag eller röd dag.
Jämför lånen här på Låneguiden och hitta det helglån som passar dig allra bäst.

Låna med utbetalning på helgen

Idag finns det flera snabblån där utbetalning sker på helgen. Det spelar alltså ingen roll om det är lördag, söndag eller någon annan röd dag, du kan få pengarna på kontot på en gång. Dessa typer av snabblån är omåttligt populära eftersom det ger låntagaren möjlighet att få pengar på kontot direkt vid behov.

Det är idag endast ett fåtal snabblån som erbjuder så pass generösa utbetalningstider och du hittar dem här på Låneguiden. Jämför helglånen med varandra för att hitta det bästa och billigaste för dig.

Fördelar med snabblån helg

Ett snabblån med utbetalning på helgen är det ultimata snabblånet och för med sig många fördelar. Det lever upp till sitt namn och du kan få tillgång till pengar oavsett dag på veckan. Du vet aldrig när du behöver pengarna och då vill du inte vara beroende av vilken dag i veckan det är.

Här är 3 bra saker med snabblån helg.

 • Du får tillgång till pengar när du vill
 • Du behöver inte planera när du ska ta snabblån
 • Många långivare erbjuder direktutbetalning

Ytterligare en fördel är att det finns flera långivare som ger snabblån utan UC helg. Det innebär att du inte behöver oroa dig för att din kreditvärdighet ska påverkas av att du tecknar lånet. Långivare som inte använder UC tenderar även att erbjuda bättre lånevillkor med lägre ränta och högre beviljandegrad än motsvarande lån med UC.

Vilka långivare erbjuder snabblån med helgutbetalning?

De flesta långivarna betalar ut sina lån på vardagar, det gäller oavsett vilket typ av lån du är ute efter. Men med ett snabblån vill man få tillgång till pengarna snabbt, och det gäller alldeles oavsett vilken veckodag det är. Lyckligtvis finns det en del långivare inom snabblån med utbetalning på helger.

Några långivare som erbjuder snabblån med utbetalning på helger

Jämför alla långivare som erbjuder snabblån helg

Eftersom du idag kan teckna snabblån helg hos flera långivare är det inte alltid lätt att hitta det som är bäst. Lösningen på det problemet är att jämföra långivarna åt här på Låneguiden. Tänk dock på att det bästa lånet per automatik inte behöver vara det med lägst ränta, även övriga villkor, återbetalningstid och avgifter påverkar vilket lån som är bäst för dig.

Jämför följande för att hitta det bästa snabblånet med helgutbetalning

 • Långivarens effektiva ränta. Den effektiva räntan inkluderar alla kostnader för lånet, det vill säga både räntan för ditt önskade lånebelopp inklusive eventuella övriga avgifter. Genom att jämföra långivarnas effektiva räntor kan du vara säker på att hitta det lånet som är billigast på marknaden.
 • Återbetalningstiden. Återbetalningstiden påverkar totalkostnaden för ditt lån och även dina månatliga betalningar. Ju snabbare du betalar tillbaka lånet, desto billigare blir det. Samtidigt resulterar det också i högre räntekostnader. Försök hitta en återbetalningstid som passar din ekonomiska situation.
 • Utbetalningstiderna. Även om en långivare erbjuder utbetalning på helgen kan tiderna när dessa sker skilja sig åt från olika långivare. De allra flesta betalar bara ut sina lån under sina öppettider vilket gör det viktigt att långivaren håller öppet under lång tid även på helgen. Ta reda på när utbetalningen sker innan du bestämmer dig för ett specifikt lån. Denna information hittar du oftast direkt på långivarens hemsida.

När du väl hittat det snabblån som passar dig bäst klickar du dig enkelt vidare till långivarens hemsida och ansöker om lånet. Inom kort får du svar på din ansökan och pengarna kan betalas ut.

Snabblån utbetalning helg

Idag finns det ett antal långivare som erbjuder snabblån helg. Ibland kan dock ett sådant erbjudande verka bättre än det i själva verket är. Det beror nämligen på att bara för att en långivare betalar ut sina lån under helgen innebär det inte att du får pengarna på kontot under helgen. I vissa fall måste du vänta till nästkommande bankdag innan du får några pengar.

Det som i slutändan påverkar om du får tillgång till dina pengar direkt eller inte beror på vilken bank du har ditt konto hos och vilken bank långivaren använder sig av. Rör det sig om en intern banköverföring, det vill säga inom en och samma bank kan du räkna med att få pengarna på kontot även under helgen. Om det däremot är en överföring mellan två banker är det inte säkert att överföringen sker direkt. Idag har dock de flesta långivarna flera konton hos olika banker för att kunna erbjuda snabba utbetalningar till så många låntagare som möjligt.

Utbetalning sker under långivarens öppettider

De allra flesta långivarna betalar idag bara ut sina snabblån under sina öppettider. Det innebär att även om en långivare erbjuder utbetalning under helgen kommer pengarna bara betalas ut under deras öppettider.

Låt säga att långivaren har helgöppet mellan 10:00-14:00, då är det under den tiden pengarna kommer betalas ut. Ansöker du om ett lån utanför öppettiderna får du vänta till nästa dag på att pengarna ska betalas ut.

Tips! Det finns ett fåtal långivare som erbjuder snabblån med utbetalningen dygnet runt.

Snabblån med direktutbetalning till alla storbanker

Syftet med ett snabblån är att du ska få tillgång till pengarna snabbt. Det gäller alldeles oavsett om du ansöker om lånet på en vardag eller en helg. Idag erbjuder en mängd olika långivare därför snabblån med direktutbetalning. Det innebär att pengarna betalas ut direkt i samband med att du får din låneansökan beviljad och du kan ha pengarna på kontot inom några minuter. Alla snabblåneföretag erbjuder dock inte direktutbetalning till samtliga kunder. Det beror på vilken bank du har ditt konto hos. För att pengarna ska kunna betalas ut direkt måste du ha ditt konto hos samma bank som långivaren har. Som vi varit inne på har de flesta långivarna flera konton hos olika banker för att kunna erbjuda direkt utbetalning till fler kunder.

Du brukar kunna få pengarna utbetalda direkt om du har ditt konto hos någon av följande banker.

 • Nordea
 • SEB
 • Swedbank
 • Handelsbanken
 • Danske Bank

Värt att känna till är även att en del långivare bara erbjuder snabblån direkt utbetalning vissa tider på dygnet. Det innebär att du måste få din låneansökan godkänd före en viss tid, vanligtvis kring lunchtid, för att pengarna ska betalas ut direkt. Blir din låneansökan beviljad senare på eftermiddagen eller kvällen kan du behöva vänta till nästa dag innan pengarna betalas ut.

Då ska du inte teckna ett snabblån med utbetalning på helger

Att snabblån med utbetalning på helger för med sig många fördelar råder det inga som helst tvivel om. Men det finns faktiskt tillfällen då en utbetalningstid på vardagar är att föredra. Du riskerar inte att ta lika förhastade beslut, utan får tillfälle till att fundera om du verkligen behöver lånet eller inte. Dessutom blir utbudet större om du inte bara stirrar dig blind på långivare som erbjuder helgutbetalning. Det gör det lättare för dig att hitta ett ännu billigare lån med bättre villkor.

Hur fungerar handläggningen när utbetalning sker på helger?

Att ansöka om ett snabblån hos en långivare som erbjuder utbetalning på helger skiljer sig inte åt i jämförelse med hos någon annan långivare. Processen ser likadan ut där du börjar med att skicka in din ansökan och därefter genomför långivaren en kreditprövning för att säkerställa att du har råd att betala tillbaka skulden.

Ett beslut fattas sedan baserat på den kreditprövning som genomförts och därefter betalas pengarna ut.

Det som möjligtvis kan skilja sig åt när du lånar pengar hos en långivare med utbetalning på helger är att öppettiderna är något kortare på helger än på vardagar. För att du ska få din ansökan behandlad måste du skicka in den under långivarens öppettider. Gör du inte det kommer den tas om hand först nästkommande dag.

 • Lånebelopp

  1 000 - 45 000 kr

  Ränta från

  39.6%

  Åldersgräns

  21 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4.5/5

  Pengarna på kontot samma dag
  Utbetalning även på helger
  Lån utan UC
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Creditsafe
  Betalningsanmärkningar:
  Ja, upp till 6 anmärkningar
  Min-/max låneperiod:
  1-25 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (Nordea, Swedbank, SEB, Handelsbanken)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 10 000 kr i 12 mån. Nominell årsränta 39.6 %. Totalt att återbetala 12 145 kronor. Effektiv ränta 47.64 %.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
  Direktutbetalning
 • Lånebelopp

  1 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  39%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Utbetalning samma dag
  Hög beviljandegrad
  Låna pengar direkt i mobilen
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  1-60 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, Nordea, Swedbank, SEB, Handelsbanken
  Uppläggningsavgift:
  0 - 395
  Fakturaavgift:
  35 kr/mån
  Låneexempel: 25 000 kronor i 2 år. Eff. ränta 50,0 %. Kostnad: 1 533 kronor/mån, totalt 36 775 kronor
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
  Direktutbetalning
 • Lånebelopp

  1 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  39.8%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Utbetalning direkt
  Låna pengar till vad du vill
  Bra kundtjänst
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Creditsafe
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja,
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  45 kr
  Låneexempel: 5 000 kr i 6 mån. Nom. ränta 39,8%. Eff. ränta 112,65%. Kostnad 967 kr/mån. Totalt 6 119 kr.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
  Direktutbetalning
 • Lånebelopp

  1 000 - 50 000 kr

  Ränta från

  4.9 - 19.9%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4.5/5

  Utbetalning samma dag
  Flexibel kontokredit
  Erbjuder prisgaranti
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Creditsafe
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  5-72 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (Nordea, Swedbank, SEB, Handelsbanken)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  19 kr
  Låneexempel: 15 000 kr i 12 månader. Eff. årsränta 29,33%. Kostnad 1 433 kr/mån. Totalt 17 195 kr.
 • Lånebelopp

  2 000 - 50 000 kr

  Ränta från

  13.18 - 17.52%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4.5/5

  Direktutbetalning dygnet runt
  Godkänner betalningsanmärkning
  Inga dolda avgifter
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  0-6 år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 10 000 kr i 1 år. Nom. ränta 17,52%. Eff. ränta 19.00%. Kostnad 915 kr/mån. Totalt 10 974 kr.
  Låg ränta
 • Lånebelopp

  1 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  39.8%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Låna pengar på helger
  Utbetalning direkt
  Flexibel återbetalning
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Creditsafe
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  1-12 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, Nordea, Swedbank, SEB, DB ,Handelsbanken
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  45 kr/mån
  Låneexempel: 15 000 kr 1 år (12 delbetalningar - avi avg. 45kr/mån - uttag 95 kr) ränta 39,8% (eff. ränta 58,51%). Totalt att betala 21 430 kr
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  2 000 - 20 000 kr

  Ränta från

  39.5%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4.5/5

  Lån utan UC
  Direktutbetalning 24/7
  Flexibel återbetalning
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Creditsafe
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja,
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  60 kr
  Låneexempel: 5 000 kr i 11 mån. Nom. ränta 39,5%. Eff. ränta 63,76%. Totalt 7 809,60 kr.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  1 000 - 5 000 kr

  Ränta från

  39%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Lån utan UC
  Snabba utbetalningar
  Enkelt att ansöka
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  1-3 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (Nordea, SEB, Swedbank, Danske Bank)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 1 000 kr i 1 mån. Nom. ränta 39% Eff. ränta 40 000%. Kostnad 1 033 kr/mån. Totalt 1 428 kr.
 • Lånebelopp

  1 000 - 25 000 kr

  Ränta från

  39%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  1 dag

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3.5/5

  Enkel ansökan
  Ingen UC
  Flexibel återbetalning
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Nej
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  39 kr
  Låneexempel: 3 000 kr i 1 år. Nom. ränta 39%. Eff. ränta 150,62%. Kostnad 345 kr/mån. Totalt 4 534 kr.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  1 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  25%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Direktutbetalning
  Inga dolda avgifter
  Långa kundtjänstöppettider
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  1-60 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 5 000 kr i 3 mån. Nom. ränta 25%. Eff. ränta 28,07%. Kostnad 1 736 kr/mån. Totalt 5 210 kr.
 • Lånebelopp

  1 000 - 20 000 kr

  Ränta från

  39%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Lån med betalningsanmärkning
  Omfattande kundtjänst
  Få pengarna direkt
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Creditsafe
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  1-36 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (Swedbank, Handelsbanken)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  39 kr
  Låneexempel: 10 000 kr i 3 mån. Nom. ränta 39%. Eff. ränta 88,82%. Kostnad 3 591 kr/mån. Totalt 11 074 kr.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.