Kreditkort

Låneguiden tipsar om kreditkort

Vårt mål är att hela tiden utveckla Låneguiden till en webbplats som är heltäckande inom lån och ekonomi. Nu har vi tagit ett första steg i att bredda vårt erbjudande med en genomgång av några av Sveriges mest populära kreditkort. Ett kreditkort kan vara ett bra alternativ till snabblån – och du får oftast andra förmåner när du använder dem.

Du hittar hela guiden om kreditkort här.

Vi har framförallt kollat på kort inom tre huvudkategorier:

  • Bensinkort
  • Resekort
  • Bonuskort

Vi har valt ut sex populära kreditkort

Tanken framöver är att utöka sektionen om kreditkort likt upplägget med fullständiga recensioner som vi har för våra olika långivare. Den här guiden är för dig som snabbt vill ha en överblick av marknadens hetaste kort just nu. Vi har valt ut sex stycken som vi skriver lite mer utförligt om. Dessa är Re:member Flex, Bank Norwegian, Komplett Bank Mastercard, Marginalen Gold, OKQ8 Bensinkort och American Express Gold.

Alla har sina respektive förmåner och bonusar inom olika områden. Kör du mycket bil är t ex ett bensinkort som det från OKQ8 ett bra val, är du en någorlunda frekvent resenär kan Bank Norwegians alternativ vara rätt för just dig. Vi skriver självklart även om de olika krav som ställs på dig när du ansöker om ett kreditkort från någon av utgivarna ovan.

Är ett kreditkort bättre än ett snabblån?

Det är en svår fråga att svara på. Det simpla svaret är helt enkelt att de kan vara lika bra beroende på din situation. Ett kreditkort är mer tänkt att användas för löpande, du får ofta bonus på inköpen och du har en fast summa att handla för varje månad. Betalar du räkningen direkt läggs ingen ränta på – väljer du att dela upp betalningen på flera månader har du möjlighet att göra det.

Nackdelen är att det tar tid för dig att få kreditkortet efter ansökan. Det kan också vara högre krav än för många snabblån. Om något oförutsett inträffar och du behöver pengar direkt kan därför ett snabblån vara mer rätt för dig just då.

Det inom lån som närmast skulle kunna jämföras med ett kreditkort är en kontokredit. Med en sådan har du en kredit beviljad som du löpande kan föra över till ditt bankkonto, och du betalar faktiskt bara ränta för den summan som du använder. Återbetalningstiden är oftast också längre än för ett kreditkort. Nackdelar med kontokrediter är att det oftast tar en dag att föra över summan och att du inte får någon form av bonus på dina inköp.