Bank of Dubai First Royale Mastercard

De mest maxade kreditkorten

Ett kreditkort kan fylla många funktioner. Du kan använda det för att sprida ut dina utgifter, få reseskydd på utlandsresan eller samla ihop poäng du kan använda för att köpa resor, hotellövernattningar och mycket annat.  Olika kreditkort fyller olika funktioner och är lämpade för olika typer av människor.

Utöver dessa vanliga kreditkort har vi även kreditkort av en lite annan karaktär. Avsedda för endast ett fåtal procent av världens befolkning – de allra rikaste.

Nedan tänkte vi berätta om några av världens mest maxade kreditkort. Eller vad sägs egentligen om kreditkort som gör det möjligt för dig att hyra privata öar, jetplan, eller lyxbilar med chaufför. Eller kreditkort som helt saknar kreditgräns.

Ytterligare tecken på att det rör sig om mer exklusiva kreditkort är det faktum att du inte kan ansöka om korten själv. Det krävs en inbjudan från tillverkaren och ett antal miljoner på banken.

Här är 7 av världens mest lyxiga kreditkort

JP Morgan Reserve Card

JP Morgan Reserve Card är ett av världens mest exklusiva kreditkort och gick tidigare under namnet Palladium. Du kan inte själv ansöka om kreditkortet utan måste bli inbjuden för att få göra det. För att överhuvudtaget vara aktuell för kortet måste du ha investerat minst 10 miljoner dollar vi JP Morgans bankingtjänst. Det sägs dock att även den som uppfyller kraven kan få vänta i flera år på att få sin ansökan behandlad. Idag finns det cirka 5 000 innehavare av JP Morgan Reserve Card.

Kortet i sig är mycket exklusivt med ett smart chip tillverkat i 23 karats guld med Palladium plätering. Kortet väger 28,35 gram vilket är 5 gånger så mycket som ett vanligt kreditkort i plast och dubbelt så mycket som ett AmEx Black. Att bara tillverka kortet kostar cirka 1 000 dollar.

Innehavaren av ett JP Morgan Reserve Card får ta del av en rad olika förmåner, däribland tillgång till flygplatslounger världen över, tillgång till privata jetplan och den högsta nivån av concierge service. Kortet saknar dessutom kreditgräns och erbjuder otroligt bra bonusar, under förutsättning att du spenderar stora summor pengar vilket ändå förväntas om du har ett JP Morgan Reserve Card.

De mest maxade kreditkorten

American Express Centurion

American Express Centurion, kanske ännu mer känt under namnet “AmEx Black” är troligtvis världens mest omskrivna kreditkort. Det här kreditkortet är minst sagt speciellt då du inte själv kan ansöka om det utan endast inbjudan gäller. Och vad krävs då för att få en inbjudan? Det råder delade meningar om det. Vissa hävdar att du måste spendera minst 250 000 dollar per år, medan andra menar att den siffran snarare är 450 000 dollar per år.

Kan du spendera så stora summor pengar varje år är kanske inte heller den årliga kortavgiften på 30 000 kronor är några problem för dig. Men vad får man då med ett American Express Centurion? Jo, du får bland annat tillgång till concierge service dygnet runt där du får hjälp att ordna dina privata jetflygningar, boka resor, restaurangbesök och mycket mer. Självklart har du inte heller någon kreditgräns vilket gör det möjligt att handla i princip vad du vill med kortet.

Med ett AmEx Black får du gratis uppgradering hos de flesta hotellen, du får tillgång till vip-lounger på flygplatser världen över, inbjudningar till olika events och bästa försäkringen när du hyr bil hos stora bilfirmor.

Precis som många andra kreditkort har American Express Centurion även ett poängsystem där du samlar poäng när du använder kortet. Poängen kan sedan användas till bland annat hotellvistelser och utlandsresor.

De mest maxade kreditkorten

Stratus Rewards Visa

Precis som med AmEx Black kan du inte själv ansöka om ett Stratus Rewards Visa utan du måste själv bli inbjuden. När du väl har kreditkortet väntar en hel del lyxiga förmåner. Eller vad sägs om tillgång till privata jetplan, presentkorgar och lyxsafaris. Det här är ett kreditkort för den som bara nöjer sig med det allra bästa. Med “The White Card” som kortet också kallas får innehavaren även tillgång till mängder av olika events som inte är tillgängliga på något annat sätt.

Med ett Stratus Rewards Visa får den med kortet personlig concierge service, rabatterade flygresor, gratis uppgraderingar på hotellrum, och mycket mycket mer.

De mest maxade kreditkorten

Coutts Silk Card

Kanske ett av världens mest exklusiva kreditkort. Coutts Silk Card gick tidigare under namnet Coutts World Card och ges bara ut till Coutts & Co´s egna kunder. Men för att överhuvudtaget bli kund krävs det att du har x antal miljoner på banken. Enligt ryktet finns bara ca 100 innehavare av kortet där drottning Elisabeth II är en av dem tillsammans med Englands allra rikaste personer. Ingen vet exakt vilka krav som behöver uppfyllas för att bli kund.

Föga förvånande kommer kreditkortet med en hel del lyxiga förmåner. Du får tillgång till Concierge service dygnet runt där du kan få hjälp med alltifrån att boka resor, boka restaurangbesök, beställa taxi, hotell eller något annat du vill göra. Coutts Silk Card är helt fritt från årliga avgifter. Kunder som spenderar 25 000 pund årligen får dessutom gåvor av Coutts Bank.

Med ett Silk Card har innehavaren även tillgång till 700 vip-lounger på över 300 flygplatser världen över.

De mest maxade kreditkorten

Citibank Ultima

Kreditkortet Citibank Ultima är för personer som vill ha det lilla extra. Dessvärre ges kortet bara ut i Ryssland, Tyskland, Asien och delar av mellanöstern. Med detta kreditkort kan innehavaren boka upp sig på privata jetplan, hyra Bentley med tillhörande chaufför, eller varför inte hyra en privat ö att flyga till. När du köper en Business eller första klass-flygbiljett med kreditkortet får du även tillgång till limousinetransfer och fast track.

Du kan inte själv ansöka om Citibank Ultima utan måste själv bli inbjuden att skaffa ett. För detta krävs det att du har en årlig inkomst på minst 500 000 singaporianska dollar, tillgång till minst 2 miljoner singaporianska dollar på Citibank eller har spenderat minst 20 000 singaporianska dollar på kreditkort den senaste tremånadersperioden.

De mest maxade kreditkorten

Merrill +

Merrill + är kreditkortet för dig som värdesätter flyg- och hotellförmåner, exempelvis i form av uppgraderingar och rabatter. Med kreditkortet får du tillgång till concierge service dygnet runt, 7 dagar i veckan.

Precis som många andra kreditkort har Merrill + ett omfattande bonussystem där du tjänar poäng varje gång du använder kortet. Till skillnad från andra kreditkort finns dock ingen gräns för hur många poäng du kan samla in och poängen har inte heller något utgångsdatum. För dina poäng kan du sedan få gåvor, cash back eller använda poängen till resor.

Kreditgränsen är satt till 250 000 dollar, vilket för de allra flesta är ofantliga summor, men för de allra rikaste kan den nog anses något låg.

De mest maxade kreditkorten

Bank of Dubai First Royale Mastercard

Dubai First Royale Mastercard är även det ett kreditkort utöver det vanliga som ges ut av Bank of Dubai. På kortet finns en vapensköld och inbäddad i den sitter en äkta diamant. För att göra kreditkortet än mer exklusivt är det även utsmyckat med äkta guld.

Det finns inte mycket information om kortet då Bank of Dubai är mycket hemlighetsfulla med vad som krävs för att få kortet och vilka fördelar som medföljer. Ryktet säger dock att kortet saknar kreditgräns vilket innebär att du kan köpa precis vad du vill med detta kreditkort.

Precis som med de andra exklusiva kreditkorten i den här listan krävs en rejäl förmögenhet för att få ett Bank of Dubai First Royale Mastercard och du behöver få en inbjudan för att få skaffa ett.

De mest maxade kreditkorten