Plånbok visar kreditkort och guide om allt om krediter hos Expressens låneguide

Black Friday 2022 – så maximerar du årets stora reavecka

Black Week 2022 drar officiellt igång nästa vecka, med Black Friday den 25 november som den stora dagen. Men redan nu har många butiker påbörjat sina reaperioder.

Det brukar sägas att Black Week är starten på julhandeln, och trots att Black Week är en vecka bort är många redan igång med flera schyssta rabatter och erbjudanden. Precis som alltid ska du inte lockas allt för mycket av röda prislappar och stora reaskyltar. Här kommer några tips på vad du bör tänka på för att dra nytta av den stora reaveckan och hitta de bästa klippen.

Tips! Vi har tidigare skrivit en artikel om hur du undviker att bli lurad under Black Week.

1. Planera dina inköp

Se till att planera dina inköp inför Black Week. Det här är årets stora reahelg och det absolut bästa tillfället att köpa sakerna du länge velat ha. Historiskt sett har du kunnat hitta stora rabatter på elektronik, och mycket talar för att så kommer vara fallet även i år. Behöver du en ny tv eller högtalarsystem är det ett bra tillfälle att införskaffa det.

Tips! Har du tänkt låna pengar till Black Week bör du jämföra långivarnas räntor och villkor för att maximera dina chanser att hitta billiga lån.

2. Undvik spontanköp

Det är lätt att ryckas med av stora rabatter. Men försök att undvika spontanköp av varor du egentligen inte behöver. I dess osäkra tider vi befinner oss i är det bättre att du sparar pengarna än att köpa sådant du egentligen inte behöver.

3. Följ prisutvecklingen

I många fall kan en reavara se klart bättre ut än den i själva verket är. Flera undersökningar visar på hur butiker höjer priserna på sina varor några veckor innan Black Week för att sedan sänka priset igen. På så vis framstår rabatten som bättre än den egentligen är. Ha för vana att följa prisutvecklingen på de varor du planerar att köpa under Black Week. På så vis kan du försäkra dig om att du hittar den billigaste varan och gör ett bra klipp.

Tips! På Prisjakt kan du följa prisutvecklingen på de varor du planerar att köpa.

4. Maximera rabatterna

Många e-handlare erbjuder rabatter när du signar upp dig på deras nyhetsbrev. Det kan få dig att spara ännu mer pengar under Black Week.

Tänk dock på att det ofta finns villkor för hur rabatten får användas. I vissa fall går den inte att kombinera med andra erbjudanden, i andra fall behöver du handla för en viss summa.