Miniräknare och pengar staplade på hög

Ta kontroll över ekonomin i höst

Sommarsemestern lider mot sitt slut och det är dags att börja återgå till vardagen. Har du maxat din semesterbudget är det kanske dags att ta tag i ekonomin igen. Här kommer några tips på hur du tar tillbaka kontrollen över din privatekonomi i höst.

Har du spenderat semesterkassan och känner att det är dags att ta tag i ekonomin? Då har du kommit rätt. Vi ger dig några tips på hur du på ett enkelt sätt kan ta kontrollen över din ekonomi i höst och slippa vända på varje krona för att få ekonomin att gå runt.

Få en bättre överblick över dina utgifter

Börja med att skriva ned dina inkomster och utgifter för att skapa dig en bättre överblick över din ekonomi och hur mycket pengar du faktiskt gör av med – och på vad.

Bara genom att få bättre koll på hur dina utgifter ser ut kan du göra små enkla justeringar som på sikt kan förbättra din ekonomi avsevärt.

Samla lån och krediter

Har du outnyttjade smålån och krediter kan du välja att samla dessa i ett samlingslån. När du samlar dina lån får du inte bara bättre koll på dina utgifter utan du kan även sänka den sammanlagda räntan på dina lån och på så vis spara pengar.

Med ett billigare lån och bättre ekonomi till följd förbättrar du dessutom din kreditvärdighet vilket ger dig bättre möjligheter att beviljas en låg ränta när du lånar pengar i framtiden.

Skär ned på onödiga utgifter

När du vet vad du spenderar mest pengar på ser du även inom vilka områden du kan göra nedskärningar. Spenderar du mycket pengar på luncher och middagar ute kanske du kan göra nedskärningar inom det området för att på så vis spara pengar varje månad.

Har du diverse streamingtjänster som inte används kan du välja att säga upp dessa för att spara ytterligare några hundralappar i månaden.

Bara genom att få bättre koll på dina utgifter kan du enkelt göra små nedskärningar som på sikt ger dig en bättre ekonomi.