Familj åker längdskidor tillsammans

Sportlovsveckorna är igång – så finansierar du semesterveckan

En sportlovsvecka för hela familjen är sällan helt gratis. Har du inte möjlighet att finansiera kostnaderna med sparade pengar kan du välja att teckna ett lån utan UC eller använda dig av ett kreditkort.

Den första av fyra sportlovsveckor är igång och många barnfamiljer planerar för årets första gemensamma lediga vecka.

En fullspäckad vecka med hela familjen är något de flesta tycker om – men sällan är det helt gratis. Det gäller särskilt om ni planerat in sol-, eller vintersemester. Hur ni väljer att finansiera ledigheten beror på er ekonomiska situation. Nedan kan du läsa om några olika finansieringsalternativ.

Finansiera semestern med sparade pengar

En semester finansierar du allra helst med sparade pengar, då behöver du aldrig oroa dig för några ytterligare avgifter utan kan i lugn och ro njuta av ledigheten.

Oavsett om ni planerar för dagsutflykter eller en större resa under sportlovet är det alltid bäst att finansiera kostnaderna med pengar du redan har på ditt konto.

Betala din resa med ett kreditkort

Det finns fördelar med att betala dina sportlovsaktiviteter med ett kreditkort. Alla kreditkort erbjuder en räntefri period på ca 50 dagar – det ger dig ytterligare tid att betala tillbaka krediten. Betalar du tillbaka lånet inom den räntefria perioden utgår ingen ränta.

Ytterligare en fördel med kreditkort är att det oftast ingår en kompletterande reseförsäkring när du bokar din resa med kortet vilket bidrar till ökad trygghet för dig och din familj.

Teckna ett lån utan UC

Saknar du ett kreditkort och sparade medel för att betala resan under sportlovet finns möjligheten att teckna ett lån utan UC. Du får dock räkna med en hög ränta vilket leder till en högre totalkostnad än om du hade finansierat kostnaderna med sparade pengar.

Jämför lån utan UC här på Låneguiden och hitta det billigaste lånet på marknaden för dig.

Låna pengar av en vän eller släkting

Ett alternativ för dig som saknar finansiering till sportlovets aktiviteter är att låna pengar av en vän eller släkting. Fördelen kontra ett vanligt lån är att du vanligtvis slipper förhålla dig till någon återbetalningsplan eller betala ränta. Trots det bör du göra vad du kan för att betala tillbaka skulden så snabbt som möjligt – det är trots allt lånade pengar.