Utsikt över sjö

Semester i Sverige? Här kommer våra bästa restips

Har du planerat för en semester men ännu inte kommit fram till vilka platser du vill besöka? Var bara lugn – vi guidar dig igenom några av Sveriges populäraste resmål från norr till söder.

Vandra längs Kungsleden

Tycker du om natur och att vandra kan en tur längs Kungsleden kanske vara något för dig. Leden nämns ofta som en av världens bästa vandringsleder, är 400 kilometer lång och sträcker sig mellan Abisko och Hemavan.

Längs Kungsleden möts du av alltifrån vackra fjällbyar, till sjöar, berg och ett antal nationalparker. Välj mellan att bo i fjällstugor eller slå upp tältet och få en riktig vildmarksupplevelse.

Turista i huvudstaden

Vår vackra huvudstad har mycket att erbjuda under sommarhalvåret. Varför inte besöka skansen, Gröna lund, Gamla stan, Vasamuseet eller något annat under din vistelse.

Tips! Att turista i Stockholm kan vara kostsamt. Behöver du låna pengar för att finansiera semestern hittar du det bästa lånet här på Låneguiden.

Gränna – Polkagrisens hemvist

På din resa genom landet får du inte missa ett stopp i Gränna. Öster om Vättern ligger denna vackra ort som är känt för sina polkagrisar. Har du tid över kan du ta båten över till Visingsö, Vätterns största ö.

Österlen – Skånes pärla

Österlen är en pärla oavsett när på året du åker dit, men kanske allra mest på sommaren. Här finns mängder av sevärdheter och vacker natur att njuta av.

  • Stenshuvud nationalpark. Känt för sitt mäktiga berg vid en kritvit sandstrand, milsvida utsikter och tjocka lövskogar.
  • Ales stenar. Högt upp på en platå vid havet i Kåseberga ligger denna skeppssättning. Ales stenar tros komma från vendeltiden (år 540 – 790).
  • Kivik. Orten som ligger i Hanöbukten är välkänd för sin äppelodling och ett populärt turistmål för den som besöker Österlen på sommaren.