Person med kreditkort i handen sitter framför datorn

Sänk dina kreditkortsskulder med ett samlingslån

Andelen köp med kreditkort har ökat med tio procent årligen de senaste tio åren. För dessa köp betalar många dyra räntekostnader, och i tider där tusentals svenskar förlorar jobbet riskerar dessa kostnader bli svåra att hantera. Men genom att samla kreditkortsskulderna i ett lån kan du minska dina månadskostnader och spara tusentals kronor.

De senaste åren har andelen köp med kreditkort och kontokrediter ökat kraftigt bland svenskarna. Bara de senaste tio åren har andelen köp ökat med i snitt tio procent per år.

Men det är inte bara andelen köp som ökat utan även var vi handlar. De senaste åren har vi sett en kraftig ökning inom e-handeln. Det har i sin tur lett till ett ändrat köpbeteende där vi idag skjuter upp betalningar i högre utsträckning än tidigare. I stort sett alla kreditkort erbjuder någon form av räntefri period, flera kreditgivare erbjuder räntefria perioder på upp till två månader.

Att man kan skjuta upp betalningarna på detta sätt har både sina för- och nackdelar. Så länge du har en stabil inkomst kan det vara ett bra sätt att sprida ut dina utgifter på, men om din inkomst däremot uteblir kan det leda till stora problem. Inte bara på grund av att du inte kan betala din skuld utan även för att räntan på kreditkort är mycket hög och totalkostnaden växer sig snart ännu större.

Samla dina krediter i ett mer fördelaktigt lån

Vi lever just nu i en osäker tid med Coronavirus som sprider sig runt om i landet. Till följd av detta har tusentals människor förlorat jobbet och företagen går på knäna. De personer som förlorat sin inkomst och samtidigt sitter på flera kreditkortsskulder riskerar nu stora problem om de inte kan lösa problemet.

Men faktum är att det redan nu finns ett enkelt sätt att minska skuldbördan. Genom att samla kreditkortsskulderna i ett privatlån kan man minska sina räntekostnader med tusentals kronor. I praktiken innebär det att man tar ett vanligt privatlån som man använder för att betala tillbaka kreditkortsskulden. Och eftersom räntan på privatlån är lägre än räntan för kreditkort blir kostnaden lägre varje månad.

Samla kreditkortsskulderna hos den billigaste långivaren

Precis som det finns pengar att spara på att samla kreditkortsskulderna finns det pengar att spara på att välja den billigaste långivaren.

Det lättaste sättet att göra det är att jämföra privatlånen åt. I en sådan jämförelse är det viktigt att jämföra lånens effektiva räntor eftersom den räntan även inkluderar alla övriga kostnader som tillkommer.

I slutändan kan ett samlingslån vara det som räddar din ekonomi i denna kris, åtminstone om du sitter på dyra kreditkortsskulder som du behöver bli av med.