Trave med pengar visar hur man jämför lån med låneguiden

Samla lån och stå bättre rustad inför vinterns höga elpriser

Elpriserna väntas stiga ännu mer i vinter och i Varberg varnar det kommunala elbolaget för fyra gånger så höga elpriser som förra vintern. Den som inte har tillräckligt stor buffert för att hantera de högre priserna bör samla sina dyra smålån och sänka sina månadskostnader och stå bättre rustad inför vinterns kraftiga prishöjning.

Elpriserna har varit stigande under hela året och flera hushåll har vittnat om tiotusentals kronor i höjda elpriskostnader. Inför vintern kommer nu varningar om ännu högre priser som riskerar slå hårt mot hushållen.

I Varberg har det kommunala elbolaget Varberg Energi flaggat för att priserna kan landa på fyra gånger så mycket som föregående vinter. Hushållen bör därför inte vara förvånade om elräkningar på uppemot 40 000 – 50 000 kronor dimper ner i brevlådan.

Samla dina lån och stå redo inför vintern

I en intervju med Aftonbladet uppmanar Varberg Energi kunderna att ha en buffert på minst 50 000 kronor eller teckna ett lån för att klara av de höjda elpriserna.

Du som planerar teckna ett lån bör i första hand samla lån och krediter för att på så vis frigöra mer pengar varje månad. Pengarna du sparar kan du använda för att bygga upp en buffert och vara redo när priserna stiger.

Samla dina lån och stå redo inför vintern

Vad betyder det att samla lån?

Att Samla lån innebär att du tecknar ett privatlån för att betala av dina nuvarande smålån och krediter. Ett samlingslån har lägre ränta än dyra smålån vilket är varför du kan sänka dina räntekostnader och spara pengar varje månad.

Möjligheten att samla lån och krediter lämpar sig bra i alla lägen, inte minst nu när priserna stiger brett inom flera områden och hushållens marginaler blir allt mindre.

Tips! Har du många UC-förfrågningar registrerade i ditt namn kan du välja att samla lån utan UC. Då behöver du inte oroa dig för att få sämre UC-score på grund av din låneansökan.

Så enkelt samlar du dina lån och sänker dina månadskostnader

  • Jämför privatlånens räntor och villkor
  • Teckna ett lån motsvarande dina sammanlagda smålåneskulder
  • Använda samlingslånet till att betala av dina smålån och krediter