Så sänker företagen sina finansieringskostnader med upp till 40%

Många företag behöver någon gång ta ett företagslån. Det kan vara för att man vill anställa fler medarbetare, köpa in material eller expandera till fler länder eller städer.

Företagslån är till för alla typer av företag och det är viktigt att ha en plan för vad ni ska ha lånet till innan ni bestämmer er för att ta ett företagslån. Det är därför bra att fråga er följande frågor innan ni bestämmer er:

  • Hur mycket pengar ska ni låna?
  • Vad ska lånet användas till?
  • Hur ska lånet återbetalas?
  • Hur snabbt behöver du pengarna?
  • Kommer företagslånet bli lönsamt?

De flesta företag har lån idag men det är alltid bra att se över dem så att man har ett lån med de bästa förutsättningarna.

 

Det lönar sig att jämföra

Många företagare känner sig trygga med sin bank och tar därför inte möjligheten att se om det finns bättre alternativ för deras finansiering. Det kan kännas jobbigt att byta bank och att processen känns för tidskrävande. Det är därför bra att det finns jämförelseplattformar som kan hjälpa er som företagare med det.

Genom att jämföra bland olika banker och finansbolag så kan bolag sänka sina finansieringskostnader med upp till 40 %. En av dessa jämförelseplattformar är Fakturino som år 2013 etablerades som första oberoende digitala aktör på marknaden att konkurrenssätta Sveriges ledande banker och finansinstitut mot varandra.

Istället för att lägga tid på att söka finansieringsmöjligheter hos respektive bank och finansbolag så kan ni istället låta anbuden komma till er via Fakturinos digitala plattform. Fakturino ägs sedan 2018 av Bonnier-gruppen via Bonnier News och finns i Sverige, Norge och Estland.

På plattformen kan du enkelt starta en jämförelse för företagslån, factoring och företagsleasing. Jämförelsen är gratis, du har tillgång till en expert vid frågor och du kan signera med Bank-ID för att få betalt direkt.