Låna pengar till semester

Resebokningarna tar fart efter besked om slopade restriktioner

Resebokningarna har ökat kraftigt sedan regeringen beslutade att slopa coronarestriktionerna. Hos Ving har man nu sålt fler vinterresor än året före pandemin. Framför allt lockar destinationer som möjliggör för en aktiv semester.

Sedan beskedet om slopade restriktioner den 9 februari har antalet bokningar av utlandsresor ökat lavinartat.

Stora resebolag som Apollo, Tui och Ving kan alla vittna om ett ökat tryck på resebokningar till både pågående vinter, sommar och nästa vinter. När det gäller sommarbokningar är det tydligt hur en aktiv semester lockar mer än tidigare.

– De populäraste resmålen ligger i linje med en av de trender vi ser och det handlar om aktiv semester med möjlighet att kombinera sol och bad med träning, säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef på Apollo, i en intervju med SVT.

Ving ser fler bokningar än före pandemin

Hos Ving har man nu börjat se den så kallade ketchupeffekten och man har sålt slut fler vinterresor än året före pandemin, och ser vi till sommarresorna är bokningarna i nivå med ett normalår.

Resorna som lockar mest är framför allt till Rhodos, Mallorca, Kreta, Cypern och Gran Canaria.

Resan kan finansieras på många sätt

En utlandsresa finansierar du helst med sparade pengar. Men det finns även hushåll som väljer att finansiera flyg och hotell med ett lån utan UC. Har du själv tankar på att låna pengar för att finansiera resan är det viktigt att du kan betala tillbaka lånet i tid.

Se även till att jämföra långivarnas erbjudanden med varandra så du inte betalar mer än absolut nödvändigt.

Jämför priserna för att hitta den billigaste resan

Förutom att jämföra långivarnas räntor och kostnader med varandra bör du undvika att betala mer än nödvändigt för din resa. Jämför priser hos olika researrangörer eller sätt ihop din egen resa för att hålla nere kostnaderna. Om du inte bokar första bästa resa finns goda möjligheter att hitta ett billigare alternativ.