Varor i matbutik

Påsk 2021 – fixa påskfirandet över nätet

Påsken närmar sig med stormsteg. Handla påskmaten och godiset via nätet och slipp onödig trängsel i matbutikerna. På så vis kan vi minska smittspridningen och ändå lyckas få till en traditionsenlig påsk.

Påsken är bara några dagar bort och har du inte hunnit fixa allt inför högtiden redan nu är det hög tid att du gör det. Precis som förra året kommer årets påsk se lite annorlunda ut jämfört med vad vi är vana vid. Det blir inte några stora firanden med släkt och vänner, och all handling bör ske i god tid före firandet för att slippa onödig trängsel.

Har du möjlighet kan det vara en bra idé att handla din påskmat över nätet. Då slipper du trängas i affärerna med andra och riskera smittspridning. Idag erbjuder de flesta stora matvarukedjorna näthandel vilket har gjort det lättare än någonsin att handla sin mat direkt från soffan.

Tips inför påskhandeln

  • Betala påskmaten med ett kreditkort och samla poäng på dina köp
  • Behöver du handla i fysisk butik så gör det under tider då inte så många handlar
  • Handla din påskmat så tidigt som möjligt

Köp påskmaten i en nätbutik

Under pandemin har matbutikernas nätbutiker gått bättre än någonsin. Allt fler väljer att handla sin mat över nätet och få den hemlevererad. Det är ett både smittsäkert sätt att handla på och du behöver inte ens resa dig ur soffan.

Tänk dock på att du inte är ensam om att handla över nätet, så lägg din beställning så fort som möjligt för att vara säker på att få den levererad till påsk.

Handla maten på kreditkort och samla bonus

Är du van att använda ditt kreditkort och samla bonus när du handlar i din lokala matbutik? Var bara lugn, kreditkortet kan du fortfarande använda när du handlar din mat över nätet och på så vis vara säker på att du samlar in nya bonuspoäng.

Fördelen med att handla maten på kreditkort är att du ofta har en räntefri period på uppemot 60 dagar.

Viktigt! Betala din faktura innan förfallodatum så slipper du betala dyra räntekostnader.