Syna AB

Syna AB är ett svenskt kreditupplysningsföretag som hjälpt företag och myndigheter med kreditupplysningar sedan 1947.

Vilka är Syna AB

Syna AB är faktiskt det kreditupplysningsföretag i Sverige som funnits längst. Betydligt längre än UC. Företaget grundades redan år 1947 och drivs som förhållandevis litet familjeföretag. De har erbjudit kreditupplysningar för företags och myndigheters räkning sedan dess. Precis som andra kreditupplysningsföretag hjälper Syna AB sina kunder att bedöma kreditvärdigheten hos tänkbara affärspartners. Även om Syna AB är äldst så satsar de inte på att vara störst i branschen, däremot talar de om att de vill kunna erbjuda högsta möjliga kvalitet och mer avancerade tjänster än sina konkurrenter.

Business intelligence (affärsintelligens) är ett begrepp som Syna AB använder för att beskriva sina tjänster. Klassiska kreditupplysningar inför lån utan UC är egentligen bara en mindre del av vad de har att erbjuda. Att orientera sig i all data i det informationssamhälle vi lever i har blivit svårare och många företag behöver hjälp av en utomstående expert för att behålla sin konkurrenskraft. Det har breddat marknaden för Syna AB. Hur behandlar man kundregister med personuppgifter så att det överensstämmer med den nya GDPR lagstiftningen? Det är ett exempel på en fråga som Syna AB kan besvara åt ett företag. De är även ledande när det gäller registervård och registeruppdateringar.

Vilka anlitar Syna AB?

Syna AB är inte inriktat på just långivare utan arbetar mer brett med kreditupplysningar. De listar inte sina kunder men meddelar att tusentals företag, från enskilda firmor till stora koncerner och statliga myndigheter hämtar allt från någon enstaka till tusentals uppgifter varje dag. Det kan handla om att ett företag satt en bevakning på sina leverantörer för att kunna följa deras kreditvärdighet i realtid.

Flera långivare som sysslar med snabblån har nu vänt sig till Syna AB som gjort en spännande satsning på kreditupplysningar. Vi tror att Syna AB kan komma att ta marknadsandelar från de större aktörerna och bli en partner som fler banker och kreditmarknadsinstitut kan komma att använda sig av. Man kan säga att de blev ifrånsprungna av sina yngre konkurrenter i början av digitaliseringen men att de nu börjat få upp farten de med. Syna AB sitter inne med en gedigen kompetens efter alla år i branschen.

Syna AB erbjuder även en produkt de kallar för Syna Sigill, det är ett bevis på att ett företag genomgått en ordentlig kontroll och är kreditvärdigt. Sigillet är en logga som kan placeras på en hemsida av någon som snabbt vill skapa förtroende. Flera andra kreditupplysningsföretag erbjuder liknande tjänster.

Syna AB

Fördelar med Syna AB

Syna AB erbjuder kreditupplysningar baserade på dagsfärsk information på flera nivåer. De kan gå väldigt djupt om du vill göra en kreditupplysning på ett företag inför en viktig uppgörelse eller i samband med att offerter kommit in från flera underleverantörer. De flesta som söker information om UC och alternativen som finns är presumtiva låntagare så vi vill slå ett slag för möjligheten att använda kreditupplysningsföretag på ett mer aktivt sätt. Om du till exempel jobbar med rekrytering kan det vara motiverat att göra en kreditupplysning på presumtiva kollegor innan ett anställningskontrakt skrivs under.

Om du som privatperson lånar pengar av en långivare som tar kreditupplysningen från Syna AB så görs det ingen registrering hos Upplysningscentralen. Hos Syna AB kan du dessutom begära ut ett registerutdrag om dig själv ifall du vill bilda dig en uppfattning om din egen kreditvärdighet.

Precis som andra kreditupplysningsföretag hämtar Syna AB information ur offentliga register via sökningar som är automatiserade. En kreditprövning tar inte längre tid för att det är Syna AB som genomför den. Däremot är de måna om att kunna ge personlig service och de kan därför kännas som ett mänskligare alternativ än Bisnode, Creditsafe och UC som är större och i ännu högre grad förlitar sig på automatiserat arbete. Låneförmedlare som profilerar sig själva som ett mänskligt alternativ kan vinna extra trovärdighet genom att använda Syna AB, Decidas info eller Sergel Kredittjänster till sina kreditprövningar.

Om du har ett företag och funderat på att anlita Syna AB för kreditupplysningar kan du testa deras tjänst gratis i fem dagar.