Decidas Info AB

Decidas har arbetat med kreditupplysningar sedan 2009. Bolaget använts flitigt av e-handlare och har bl.a. arbetat med Klarna och Ikano Bank.

Vad är Decidas Info AB?

Decidas Info AB är en uppstickare i branschen som arbetat med business intelligence och kreditupplysningar sedan 2009. Företaget ingår Alektum koncernen som drivs som ett familjeföretag med bred verksamhet inom inkasso- och finansieringstjänster.

Decidas Info AB har på förhållandevis kort tid etablerat sig som ett prisvärt och effektivt alternativ för banker och kreditmarknadsinstitut som erbjuder lån utan UC. Det innebär att Decidas Info AB specialiserat sig på att ta fram och sammanställa just den information som är relevant när det gäller ett lån på lite mindre belopp med kort återbetalningstid. Där är inte kraven på dig som låntagare lika höga som när du till exempel ansökt om ett privatlån på ett högre belopp. Utgångspunkten är en kreditmall från kunden, Decidas Info AB arbetar med hög flexibilitet och olika långivare kan använda den information de får från Decidas Info AB på olika sätt.

Långivare som anlitar Decidas Info AB

Decidas anlitas av många företag inom e-handel som behöver ett underlag för att kunna ta ett beslut om en kund ska godkännas för ett köp på kredit. De jobbar även med större långivare som Klarna och Ikanobanken.

Decidas Info AB

Fördelar med Decidas Info AB

Decidas Info AB har som mål att föra samman långivare med låntagare. Deras scoringsystem är flexibelt och ser olika ut beroende på om det till exempel är större privatlån eller ett smslån du ansöker om. Det betyder att du kan ha större chans att bli beviljad ett lån där Decidas Info AB står för kreditprövningen än om det är UC som gör det. Att erbjuda kreditupplysningar som visar låntagarens verkliga återbetalingsförmåga är Decidas målsättning. De vill helt enkelt kunna sålla fram de kunder som ett företag kan göra bra affärer med. Istället för att sätta en absolut spärr om det till exempel finns betalningsanmärkningar med i bilden ser de till helheten med sitt scoringsystem
Som privatperson kan du beställa ett registerutdrag på Decidas hemsida, då ser du vilken information de delar till företag som beställt en kreditupplysning om dig och din kreditvärdighet. Du kan även spärra ditt personnummer så att andra inte kan begära in kreditupplysningar om dig.

Återbetalningsförmåga bedöms genom ett scoringsystem

Decidas Infor AB arbetar, precis som flera andra kreditupplysningsföretag, med ett scoringsystem. Om du ansöker om ett lån från en långivare som anlitar Decidas Info AB får du helt enkelt ett betyg som visar om du har tillräckligt hög kreditvärdighet i relation till det belopp du vill låna eller det kredittak som du har ansökt om. Olika långivare kan ha olika höga krav på vad du behöver för score från Decidas Info AB för att de ska bevilja lånet.

Förutom kreditupplysningar erbjuder Decidas Info AB andra tjänster som handlar om att ta fram relevant beslutsunderlagi den enorma informationsmängd som idag finns tillgänglig i offentliga register. Företaget arbetar även med att bevaka förändringar för sina kunders räkning, det kan handla om förändrade adressuppgifter men också om förändrad betalningsförmåga. För dig som privatperson kan det vara bra att veta att det företag du är kund hos kan få information automatiskt ifall din ekonomi förändras. Utan att det görs en ny kreditupplysning.