Sergel Kredittjänster

Sergel Kredittjänster AB är ett av Sveriges många kreditupplysningsföretag. Om du ansökte om ett lån eller köp kan du få hem en kreditupplysningskopia från Sergel.

Vad är Sergel Kredittjänster?

Sergel är ett av landet största inkassoföretag men de har också en avdelning som sysslar med kredittjänster. De beskriver sig själva som experter på att avgöra lönsamhet i kundrelationer och kan erbjuda sekundsnabb bedömning av låntagares kreditvärdighet. När Sergel Kredittjänster AB avråder en långivare från att bevilja en kredit ger de en motivering och deras kreditprövningar bygger på information från ett flertal källor som uppdateras dagligen. Sergel startades 1988 och har idag flera hundra anställda i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Litauen och Lettland.

Sergel Kredittjänster AB har som målsättning att göra affärer mer tillförlitliga genom att ta fram ett sakligt och rättvisande underlag inför viktiga affärsbeslut. Som ett godkännande eller avslag på ansökan om ett snabblån utan UC. De jobbar med att avgöra lönsamhet i kundrelationer genom ett scoringsystem som är helt automatiserat. Sergel Kredittjänster kan därför hantera stora volymer och deras system uppdateras dagligen med nya uppgifter från många olika källor.

Även om Sergel Kredittjänster erbjuder automatiserade kreditprövningar kan de långivare som anlitar dem bestämma på vilka grunder som en ansökan om ett lån utan UC ska beviljas. Verktygen som Sergel Kredittjänster AB erbjuder är väldigt anpassningsbara och de kan göra adekvata kreditprövningar oavsett om det handlar om ett litet snabblån eller ett lån på ett större belopp.

Långivare som anlitar Sergel Kredittjänster

Sergel Kredittjänster AB erbjuder många andra företagstjänster än kreditprövningar. De listar inte sina uppdragsgivare, men det är vanligt att företag som anlitar Sergel för till exempel inkasso även går över till att göra sina kreditprövningar genom dem. Inom inkasso är de en av de största aktörerna på den svenska marknaden.

Genom att anlita Sergel för flera olika typer av uppdrag kan företagets kunder oftast förhandla fram ett bra paketpris. Om långivaren betalar mindre för kreditupplysningen kan de konkurrera med lägre räntor till dig ansökt om ett lån utan UC. Sergel Kredittjänster AB har enligt oss goda förutsättningar att bli större än de är idag när det gäller kreditprövningar åt långivare som erbjuder folk att låna pengar utan UC.

Sergel Kredittjänster

Fördelar med Sergel Kredittjänster AB

Sergel Kredittjänster AB arbetar med målet att en långivare ska kunna säga ja till så många låntagare som möjligt. Det är naturligtvis bra även för dig som ansökt om ett lån. Risken för att du blir nekad på felaktiga grunder är troligtvis mindre än när det är Upplysningscentralen, UC som gjort kreditprövningen. När du ansöker om ett lån eller en kredit från en långivare som gör kreditprövningen med hjälp av Sergel Kredittjänster AB kan du även räkna med mycket snabb behandling

Många privatpersoner som fått en faktura från Sergel Inkasso kan nog intyga att det inte är så är kul att få post från dem. Tittar man på de företag som anlitar Sergel Kredittjänster AB slås man dock av hur nöjda de är, enligt oberoende jämförelsetjänster.

Om du vill veta vad du kan göra för att höja din kreditscore hos Sergel kan du alltid kontakta deras kundservice och få ett bra svar. I regel finns det en hel du kan göra om du är missnöjd med att inte blivit beviljad ett lån eller en kredit. Att höja sin inkomst och vänta ut eventuella betalningsanmärkningar är två klassiska tips.