Bitcoin ökar - Låna till investering

Kom igång och investera i krypto

Kryptovalutor har fått sig ett rejält lyft det senaste året. Är du sugen på att själv komma igång och investera gör du det med några enkla steg. I denna artikel tänkte vi gå igenom hur du går tillväga och vad du ska tänka på innan du sätter igång.

Så investerar du i krypto – 4 enkla steg

1.Välj en handelsplats och öppna ett konto

Precis som när du investerar i aktier eller fonder behöver du en handelsplats – det vill säga en plats där du genomför dina köp och även har möjlighet att förvara dina kryptovalutor.

Det finns olika handelsplatser att välja mellan. Dessa kan skilja sig åt både vad gäller utbud och vilka olika avgifter som tillkommer genom att använda handelsplatsen.

Vi rekommenderar tjänsten eToro – som enligt oss är den bästa handelsplatsen för kryptovalutor i Sverige. Gå in på hemsidan och öppna upp ett konto för att komma igång med dina kryptoinvesteringar.

2.Uppdatera din profil och ta bort insättningsgränsen

När du har skapat ett konto rekommenderar vi dig att färdigställa din profil genom att svara på diverse frågor. Denna process kallas KYC (Know-your-customer) och bidrar till att skapa bättre kundkännedom och öka säkerheten.

3.Sätt in pengar på ditt eToro-konto

Gör en insättning på ditt eToro-konto, klicka på knappen “Deposit Funds” och välj insättningsbelopp och den betalningsmetod du vill använda dig av. Överföringarna sker vanligtvis direkt.

4.Köp kryptovaluta.

När du har pengarna på kontot kan du börja köpa kryptovalutor. I listan på eToros hemsida hittar du mängder av kryptovalutor att välja mellan. När du bestämt dig för en anger du hur stort belopp du vill investera och klickar på knappen “Open Trade”. Du har nu köpt din första kryptovaluta.

När du köpt din kryptovaluta hamnar den i din plånbok på ditt eToro-konto.

Tips! För över ditt innehav till en hårdvaruplånbok. Det är ett säkrare sätt att förvara dina kryptovalutor.

Tänk på det här innan du investerar i krypto

 

  • Låna inte pengar för att köpa krypto

Låna inte pengar för att köpa krypto. Eftersom du inte är garanterad någon vinst riskerar du förlora pengar och stå kvar med ett lån med tillhörande ränta som du måste betala varje månad.

Möjligheten att låna pengar är bra, men inte i alla tillfällen. Om du trots allt bestämmer dig för att låna pengar och investera i krypto – säkerställ att du beviljas den lägsta tänkbara räntan genom att jämföra utbudet med varandra.

 

  • Investera bara pengar du har råd att förlora

När du investerar i krypto är du aldrig garanterad att gå med vinst. Gå därför aldrig in med pengar du inte har råd att förlora.

 

  • Läs på om olika kryptovalutor

Olika kryptovalutor är uppbyggda på olika sätt. Läs på om hur valutorna fungerar och satsa på den du tror mest på.

Bitcoin är den i särklass mest populära och välkända kryptovalutan, men även Ethereum och Litecoin är två populära alternativ.