Man i blå jacka åker skidor nedför backe

Högt tryck på sportlovsresor

Sportlovsveckorna är igång och med det har även trycket på resor ökat. Hos många researrangörer är intresset rekordstort och högre än innan pandemin.

Sportlovet har dragit igång för många, och med det väntar ofta spännande aktiviteter med familjen. Flera arrangörer runt om i Sverige kan idag vittna om ett högt tryck på resor till både sol och snö.

När sportlovet infaller beror på var någonstans i landet du bor. Vi går nu in i vecka 8, vilket är den vanligaste sportlovsveckan, då kommuner motsvarande 37 procent av befolkningen har lov.

Svenskarna vill vara ute

En tydlig trend till årets sportlov är att många svenskar vill vara utomhus. Hos Svenska turistföreningen, som håller på att öppna upp sina fjällstationer, ser man en tydlig positiv trend med 40 procent fler bokningar jämfört med samma period förra året.

Även Skistar ser ett rekordstort intresse för alla orter i Sverige och Norge. Däremot delar man inte med sig av några konkreta siffror.

Resor till solen lockar

Men alla väljer inte att resa inom Sverige, många vill även passa på att resa utomlands till värmen under ledigheten. Michael Kapil, på Ticket, säger att det varit ett väldigt högt tryck på sportlovsresor de senaste veckorna.

Framför allt resor till Teneriffa och Gran Canaria lockar. Men det är tydligt hur krångliga inreseregler på grund av pandemin påverkar valet av destination.

Finansiera resan på olika sätt

Än är det inte försent att hitta en resa till sportlovet, även om priserna många gånger stiger i takt med att fler bokar. Det finns många sätt att finansiera resan på. Har du inte sparade pengar kan ett mindre snabblån vara ett alternativ. Flera aktörer erbjuder möjligheten att låna utan kreditupplysning från UC.

Väljer du att låna pengar till resan bör du dock vara försiktig. Finansieringsmetoden är inte att föredra eftersom lånet kostar pengar och du riskerar drabbas av djup skuldsättning. Ha för vana att jämföra långivarnas utbud om du väljer att teckna ett lån. På så vis kan du hitta det billigaste lånet för dig.