Trave med pengar visar hur man jämför lån med låneguiden

Få kontroll över din ekonomi innan det är för sent

Höjda priser och stigande räntor påverkar ekonomin hos många svenskar. Tillhör du den gruppen människor som har svårt att få pengarna att räcka till bör du göra vad du kan för att ta kontroll över din ekonomi innan det är för sent. Nedan följer tre tips på hur du kan frigöra mer pengar i plånboken varje månad.

Börjar de stigande priserna påverka din ekonomi mer än du önskar? Ta tillbaka kontrollen över din ekonomi innan det är för sent. Med rätt inställning och ett förändrat beteende kan du se förändring redan innan jul.

Baka ihop och samla lån

Har du flera mindre lån och krediter du betalar dyra räntekostnader för varje månad? Samla dina lån i stället och sänk dina räntekostnader och spara pengar varje månad.

Ett samlingslån har klart lägre ränta vilket möjliggör för en lägre månadskostnad. Det ger dig möjlighet att frigöra mer pengar varje månad så du står bättre rustad för att hantera oförutsedda utgifter.

Skär ned på onödiga utgifter

Gå igenom dina månadsutgifter och skär ned på alla onödiga kostnader. Det innefattar alltifrån shopping, till restaurangbesök, streamingtjänster och resor. Genom att anpassa dina utgifter efter din inkomst kan du spara pengar och få bättre kontroll över din ekonomi. Du märker skillnad redan från den första månaden.

Jämför även försäkringar och abonnemang för att på så vis hitta ett billigare alternativ än du har i dagsläget. Över tid finns det mycket pengar att spara.

Ta del av rabatter och kampanjer

För att frigöra mer pengar i plånboken och förbättra din ekonomi kan du ta del av diverse rabatter och kampanjer. Black friday närmar sig så har du några planerade julklappsinköp kan du passa på att fynda varor till nedsatta priser. Är du med i din matvarubutiks medlemsklubb finns även där många kampanjer och rabatter att ta del av.

Det finns mängder av rabatterade priser, det gäller bara att hitta dem. Över tid kan du spara många tusenlappar.