Fotboll på en fotbollsarena

Bravida Arena bjöd på flest mål för pengarna

Malmö FF vann årets allsvenskan – men vilket lag har det varit mest prisvärt att följa under säsongen? Det har Expressen Låneguiden tagit reda på.

Expressen Låneguiden har låtit undersöka hur mycket de allsvenska supportrarna har fått betala för respektive seger och mål på hemmaplan under säsongen 2023. För att göra detta har vi samlat lagens billigaste säsongskort för vuxna (utan medlemsrabatter) och dividerat med antal hemmamål och hemmasegrar.

Billigast hemmasegrar och bäst mål-valuta hos BK Häcken

Det mest prisvärda laget under den gångna säsongen har varit BK Häcken med 14 segrar på 15 hemmamatcher. Det billigaste säsongskortet kostade 999 kronor vilket gav en genomsnittlig matchbiljett för 71 kronor. Det näst mest prisvärda laget säsongen 2023 var Kalmar FF med en kostnad på 94 kronor per seger. På tredjeplats hittar vi Elfsborg med 115 kronor per seger.

Även när vi ser till mål-valuta hamnar Häcken i topp med 49 hemmamål, vilket är fler än vad många lag mäktat med under en hel säsong. Det innebär att supportrarna betalade i snitt 20 kronor per mål. På andraplats hittar vi Elfsborg följt av Kalmar, vars supportrar fick betala 33 respektive 42 kronor per mål.

Bravida Arena bjöd på flest mål för pengarna
Bravida Arena bjöd på flest mål för pengarna

Dyr seger för Varbergs supportrar

Med endast 1 seger och 4 oavgjorda på hemmaplan var det Varbergs supportrar som fick betala allra mest per seger. Med ett säsongskort på 1 800 kronor var det också den summan supportrarna fick betala för att se sitt lag lämna Påskbergsvallen med 3 poäng.

Att ett bottenlag har dyrast biljetter per seger är inte förvånande. Ser vi till övriga lag på den nedre halvan av tabellen är det Mjällby som har haft de dyraste entrébiljetterna med 450 kronor per seger. Trots sin 10:e plats och många lag bakom sig är priset hundratals kronor dyrare än hos många andra konkurrenter – exempelvis betalade IFK Göteborgs supportrar 240 kronor per seger och slutade till slut på en 13:e plats.

Så mycket kostade säsongskorten 2023

Bravida Arena bjöd på flest mål för pengarna

*Siffrorna är baserade på lagens billigaste säsongskort. Supportrar med ett dyrare säsongskort har betalat mer per seger och mål.