Trave med pengar visar hur man jämför lån med låneguiden

Bästa tipsen för dig som är på jakt efter ett snabblån

Är du på jakt efter ett snabblån men har svårt att bestämma dig för vilket du ska välja? Lugn, vi hjälper dig. Här kommer några tips på hur du hittar ett billigt lån som passar dig.

Jämför långivarnas erbjudanden och spara pengar

Det enskilt bästa tipset innan du ansöker om ett snabblån är att alltid jämföra långivarnas erbjudanden med varandra. Det är först då du ser vilket snabblån som har bäst villkor och är billigast. Det ökar dina chanser att bli riktigt nöjd med ditt val.

Se bara till att du jämför snabblånens effektiva räntor eftersom den effektiva räntan inkluderar alla kostnader för lånet.

Lättare att beviljas snabblån utan UC

Har du svårt att beviljas ett lån kan ett snabblån utan UC vara rätt väg att gå. De långivare som inte använder UC i sina kreditprövningar tenderar att ha högre beviljandegrad vilket ökar dina möjligheter att få ett lån, och dessutom till bra villkor.

Tänk dock på att inte teckna ett lån utan UC om du inte har ekonomin som krävs för att betala tillbaka lånet. Du behöver alltid ha så pass stora marginaler att du kan betala dina skulder även om du skulle råka ut för någon oförutsedd utgift.

Det är möjligt att låna med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning gör det svårt att beviljas ett lån. Och det med alla rätt, åtminstone om din anmärkning återspeglar din nuvarande ekonomi. Men eftersom en betalningsanmärkning är synlig i hela 3 år är det inte säkert att du har några ekonomiska problem längre. Men trots det är det svårt att beviljas ett lån.

Idag finns dock ett antal långivare med snabblån trots betalningsanmärkning. Men värt att känna till är att räntan tenderar att vara högre än om du inte har någon anmärkning vilket gör det extra viktigt att jämföra erbjudandena åt.

Flera långivare erbjuder betalningsfri månad

Alla människor kan någon gång drabbas av en oförutsedd utgift. Det är inte roligt men ofta något som händer från och till. Har du då ett snabblån samtidigt som du drabbas av en extra tung utgift kan det bli svårt att klara sig rent ekonomiskt den månaden. Som tur är finns det idag långivare som erbjuder snabblån med betalningsfri månad. Det innebär att om du skulle få svårt att betala din skuld någon gång kan du utnyttja den betalningsfria månaden och frigöra lite pengar.

En betalningsfri månad innebär dock vanligtvis att du måste fortsätta betala dina räntekostnader, däremot behöver du inte amortera på lånet.

Tips! Vissa långivare låter dig utnyttja flera betalningsfria månader per år, dock inte direkt efter varandra.