Man betalar med kort i kortterminal

Årets mellandagsrea är igång – möjlighet att fynda varor till kanonpriser

Julen är förbi och med det har många av landets butiker dragit igång årets mellandagsrea. Nu finns möjlighet för dig att fynda varor till kanonpriser – men var på din vakt, många gånger kan en vara framstå som betydligt mer förmånlig än den egentligen är.

Mellandagsrean är tillsammans med Black Week årets stora shoppingperiod. Det är den viktigaste tiden på året för butikerna och du som kund kan hitta varor till riktigt bra priser.

Var dock uppmärksam på att många varor framstår som mer fördelaktiga än vad som egentligen är fallet. Men även om smyghöjningar förekommer finns det goda möjligheter att hitta varor till riktigt bra priser.

Det ska du tänka på under årets mellandagsrea

  • Jämför priserna. Samma vara kan skilja sig i pris från olika butiker. Jämför priserna för att hitta butiken som erbjuder det lägsta priset.
  • Undvik onödiga köp. Det är lätt att stirra sig blind på priserna och köpa det som är “billigt”. Undvik spontanköp och sådant du egentligen inte behöver. Även om varan är nedsatt innebär det fortfarande en utgift – kanske helt i onödan.
  • Håll dig till din budget. Köp inte allt du ser och allt du behöver. Det är långt till nästa lön. Sätt upp en budget och håll dig till den för att inte bli ruinerad.

Så finansierar du varorna under mellandagsrean

Ska du shoppa på mellandagsrean gör du det helst med sparade pengar. Endast i undantagsfall bör du finansiera konsumtion med ett lån eller kreditkort. I sådana fall måste du ha pengar på ingång och vara helt säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid. Annars riskerar du att dra på dig dyra skulder som du får svårt att lösa i framtiden.

Med ett kreditkort har du alltid pengar tillgängligt och så länge du betalar din faktura inom den räntefria perioden utgår inga övriga kostnader för lånet. Jämför kreditkort på Låneguiden och hitta det som passar bäst för dig och dina behov.

Ett annat tips är att samla lån för att frigöra mer pengar kommande månader. Det innebär att du tecknar ett större privatlån för att betala av dina småkrediter. Men eftersom samlingslånet har lägre ränta kan du sänka dina månadskostnader. Pengarna som blir över kan du använda till att finansiera köp på mellandagsrean.