Man betalar med kort i kortterminal

Årets mellandagsrea är igång – möjlighet att fynda varor till kanonpriser

Julen är förbi och med det har många av landets butiker dragit igång årets mellandagsrea. Nu finns möjlighet för dig att hitta varor till kanonpriser – men var samtidigt på din vakt, många gånger kan en vara framstå betydligt mer förmånlig än den egentligen är

Mellandagsrean är tillsammans med Black Week årets stora shoppingperiod. Det är den viktigaste tid på året för butikerna och du som kund kan hitta varor till riktigt bra priser.

Var dock uppmärksam på att många varor framstår som mer fördelaktiga än vad som egentligen är fallet.

I många år har vi nåtts av nyheter där butiker smyghöjer sina priser lagom till stora readagar för att därefter sänka priserna kraftigt. På så vis lyckas man lura kunderna att tro att varorna är billigare än vad de egentligen är.

Så finansierar du varorna under mellandagsrean

Ska du shoppa på mellandagsrean gör du det helst med sparade pengar. Endast i undantagsfall bör du finansiera konsumtion med ett lån. I sådana fall måste du ha pengar på ingång och vara helt säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid. Annars riskerar du dra på dig dyra skulder som du får svårt att lösa i framtiden.

Ett bra tips kan vara att samla lån för att frigöra mer pengar kommande månder. Det innebär att du tecknar ett större privatlån för att betala av dina småkrediter. Men eftersom samlingslånet har lägre ränta kan du sänka dina månadskostnader. Pengarna som blir över kan du använda till att finansiera köp på mellandsagrean.

Tänk på! Ett samlingslån har ofta längre återbetalningstid än mindre snabblån, vilket därmed kan leda till en högre totalkostnad.

Det ska du tänka på

  • Jämför priserna
    Samma vara kan skilja sig i pris från olika butiker. Jämför priserna för att hitta butiken som erbjuder det lägsta priset.
  • Undvik onödiga köp
    Det är lätt att stirra sig blind på priserna och köpa det som är “billigt”. Undvik spontanköp och sådant du egentligen inte behöver. Även om varan är nedsatt innebär det fortfarande en utgift för dig helt i onödan.
  • Håll dig till din budget
    Köp inte allt du ser och allt du behöver. Det är långt till nästa lön. Sätt upp en budget och håll dig till den för att inte bli ruinerad.