Flygplan i luften

4 roliga aktiviteter till höstlovet

Höstlovet är bara några veckor bort. Har du och familjen ännu inte några planer för vad ni ska hitta på kommer här 4 tips på roliga höstaktiviteter.

Höstlovet, eller läslovet som det numera kallas är bara ett par veckor bort. På hösten finns det en rad roliga aktiviteter som passar hela familjen. Här kommer 4 tips aktiviteter att fylla dagarna med under ledigheten.

Åk till en djurpark

Kolmården, Parken Zoo eller Skansen är bara några av många djurparker som finns att besöka i Sverige. Flera djurparker passar på att erbjuda roliga aktiviteter för hela familjen under höstlovet. Tycker ni om djur kan en djurpark helt klart vara värt ett besök under den lediga veckan. Tänk dock på att det kan vara högt tryck så se till att vara ute i god tid.

Boka en utlandsresa

Utlandsresor lockar alltid svenskar när hösten och vintern börjar göra sig påmind. Ta med familjen till värmen för en vecka. Det finns många trevliga resmål att välja mellan utan att ni behöver lämna Europa, alltifrån storstäder till små pittoreska byar.

Tips! Betalar du resan med ett kreditkort ingår många gånger en kompletterande reseförsäkring för dig och hela familjen.

Planerar du att låna pengar till resan bör du tänka på följande saker.

  • Låna inte mer än nödvändigt
  • Säkerställ att du kan betala tillbaka lånet i tid
  • Jämför lån och hitta den lägsta räntan

 

Ta en heldag i skogen

Alla roliga aktiviteter behöver inte kosta pengar. Är ni en familj som tycker om att vistas i naturen kan en dag i skogen vara uppskattat. Ta med er fika eller mat och avnjut den i skogen. Har ni tur kanske ni även kan hitta lite svamp eller goda bär att plocka med er hem.

Turista i din egen stad

Det är lätt att drömma sig bort till andra platser och inte se hur bra man har det på nära håll. Ta med familjen och turista i din egen hemort eller stad. Kanske upptäcker ni något ni inte tänkt på trevligt. Gå i butiker, museum och kaféer och ta del av vad din stad har att erbjuda.