Vintrigt landskap vid en sjö med solnedgång i bakgrunden

4 roliga aktiviteter att göra i vinter

Många går nog redan och väntar på våren, men än är det långt kvar dit. Förgyll dina vinterdagar under tiden med allt från skidåkning till skridskoåkning och långpromenader.

Här ger vi dig 4 tips på roliga aktiviteter att roa dig med under årets kallaste månader.

1. Gå på skogspromenad

Packa ned mackor och en termos med varm choklad och gå ut på en skogspromenad. Det är få saker som är lika mysigt som att fika ute i naturen, särskilt i ett snötäckt landskap. Har du små barn blir det ofta en spännande utflykt att ge sig ut flera timmar i skogen.

Tänk på! Är det kallt ute får ni inte glömma varma kläder och sittunderlag.

2. Åk på skidresa

En av de populäraste aktiviteterna under vintern är skidåkning. I Sverige hittar du bra skidanläggningar för såväl alpint som offpist och längdskidåkning. Boka in din skidresa idag och njut av ett vintrigt Sverige.

Priset på boende, liftkort och skidhyra blir allt dyrare. Behöver du finansiera kostnaden med ett lån bör du först jämföra kostnaderna på Låneguiden för att hitta det billigaste lånet.

Tips! Läs vår artikel om liftkortspriserna hos Sveriges populäraste skidorter.

3. Åk skridskor

Snöra på dig ett par skridskor och njut av dagen. Runt om i Sverige hittar du både inomhus- och utomhusanläggningar. I norra Sverige kan du ofta åka ut på sjön – tänk dock på att alltid ha med dig isdubbar om du gör detta.

Om inte enbart skridskoåkning är tillräckligt för att förgylla din dag kan vi rekommendera dig att ta med både puck och hockeyklubba och spela en internmatch med vännerna. Glöm inte hjälmen.

4. Vinterbada

Har du inte testat på att vinterbada kanske du ska göra det i vinter? Trenden blir allt populärare för varje år som går. Hyr en bastu och njut av ett svalkande dopp. Idag kan du boka bastutid hos mängder av föreningar och kommuner runt om i landet.