Utbildning ska stärka seniorers it-kunskaper

3 tips när du väljer att samla lån

Genom att samla lån och krediter kan du återta kontrollen över din ekonomi, sänka dina månadskostnader och bli skuldfria snabbare. När du samlar dina lån innebär det att du tecknar ett lånebelopp motsvarande din sammanlagda skuld, men till en lägre ränta.

Det behöver inte vara svårt att samla sina lån i ett men det finns några saker som kan vara bra att tänka på. Här kommer 3 tips.

3 tips när du väljer att samla dina lån

  • Få översikt över din ekonomi. Börja med att få översikt över din ekonomi och hur många lån du behöver samla. Har du ett litet lån utan UC som du snart har betalat tillbaka kan du med fördel lösa den skulden i stället för att samla den i ditt samlingslån. Genom få bättre översikt över dina skulder är du på god väg mot att återta kontrollen över din ekonomi.
  • Jämför samlingslån för att hitta det billigaste. Ett samlingslån är ett privatlån med lägre ränta än snabblån och små krediter. Eftersom privatlån erbjuds av såväl banker som långivare gör du bäst i att jämföra utbudet för att hitta det billigaste och bästa lånet för dig. Ju lägre ränta du får, desto mer pengar kan du spara på ditt lån.
  • Betala av lånet så snabbt du kan. Har du möjlighet att frångå den ordinarie betalningsplanen och göra större inbetalningar varje månad är det att föredra. På så vis kortar du ned återbetalningstiden, blir skuldfri snabbare och sänker totalkostnad för lånet tack vare uteblivna räntekostnader.

Spara pengar genom att samla lån

De senaste åren har samlingslån, eller hopbakslån som det också kan kallas, blivit allt vanligare. Låneformen är i grunden ett vanligt privatlån som används för att samla ihop smålån och krediter i ett stort lån. På så vis får du en bättre översikt över dina utgifter samtidigt som privatlånen har lägre ränta än smålån och krediter. Det medför att du sänker dina månadskostnader och kan spara pengar.