Ikano kort

Betyg 4/5
Max kredit:
60 000 kr
Ränta från:
14.55%
Årsavgift:
0 kr
Räntefri period:
56 dagar
Inkomstkrav:
100 000 kr
Åldersgräns:
18 år
Reseförsäkring:
Ja
Bonus:
Nej
Cashback:
Nej
Korttyp:
Visa
Räkneexempel: 10 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 10 976 kr på 12 avbetalningar = 915 kr/mån. Nom. rörlig ränta 14,55%. Eff ränta 19,04%. Aviavgift 25 kr, årsavgift 0 kr.

Ikano kort är ett kreditkort som lämpar sig mycket bra som en extra buffert med tanke på den relativt låga krediten på 60 000 kronor. Till kortet får du en lång räntefri period på 56 dagar, men även om du väljer att delbetala din skuld behöver du inte oroa dig för särskilt höga kostnader. Ikano kort har nämligen lägre ränta än många av sina konkurrenter.

Till kreditkortet ingår dessvärre ingen bonus men däremot får du drivmedelsrabatt när du tankar. Du får rabatten alldeles oavsett vilken station du tankar på, det enda kravet är att macken ska vara kopplad till Visas branschregister. Det är bättre än hos i stort sett alla utpräglade bensinkort som bara ger drivmedelsrabatt på sina egna bensinstationer.
Utöver drivmedelsrabatten kan du även ta del av flertalet rabatter varje månad. Rabatterna är dessvärre inte jättehöga och butikerna som omfattas av rabatterna byts ut varje månad till förmån för butiker inom andra branscher.

Ytterligare en bra sak med Ikano kort är att du omfattas av en reseförsäkring när du bokar en resa med kreditkortet. Det är inte den mest omfattande reseförsäkringen på marknaden, men likväl ett bra skydd för dig som ska ut och resa. Apropå skydd ges du även möjligheten att teckna en rad olika tilläggsförsäkringar. Detta bidrar till en ökad trygghet för dig och din familj.

Sammantaget är Ikano kort ett bra kreditkort för dig som behöver en extra buffert och värdesätter olika försäkringar och andra skydd. Är det däremot bonusar eller rabatter du är ute efter så finns det andra alternativ på marknaden som lämpar sig bättre.

Kundtjänst

Telefonnummer: 0476 88 000
Spärra kort: 0476 88 000
Mån - Fre 09:00 - 17:00
Lör - Sön Stängt

Adress

Ikano Bank AB
Hyllie Boulevard 27
215 32 Malmö
Org nr: 516406-0922

Är Ikano kort rätt för dig?

 • Drivmedelsrabatt när du tankar
 • Kompletterande reseförsäkring
 • Låg ränta vid delbetalning
 • Ingen årsavgift
Ikano kort

Grundkrav

 • Du ska ha fyllt 18 år
 • Årsinkomst om minst 100 000 kronor
 • Inte ha någon betalningsanmärkning
 • Ta del av villkoren för Ikano kort

Ingen bonus med Ikano kort

Med Ikanos kreditkort får du inget bonusprogram kopplat till kortet. Däremot ingår en rad andra förmåner som du kan läsa mer om i kommande avsnitt.

Drivmedelsrabatt och andra förmåner med Ikano kort

Att ett kreditkort saknar bonusprogram är inte ovanligt. I stället för bonus har Ikano valt att satsa på en rad andra förmåner du som användare av kortet kan ta del av. Med kortet får du både drivmedelsrabatt när du tankar och du kan ta del av rabatter inom olika branscher varje månad.

Drivmedelsrabatt på alla stationer i landet

Med ditt Ikano kort får du 1 procent drivmedelsrabatt när du tankar ditt fordon. Det som skiljer Ikanos kreditkort från andra bensinkort är att rabatten gäller på alla bensinstationer i hela landet, oavsett om stationen är bemannad eller inte. Det enda som krävs är att bensinstationen är kopplad till Visas branschregister.

Tänk även på att rabatten inte syns direkt på bensinstationens egna kvitton. Den dras av från din kreditkortsfaktura.

Ikano kort

Rabattkalendern – ta del av nya erbjudanden varje månad med Ikano kort

Ikano erbjuder något som kallas för rabattkalendern. Varje månad får du ta del av rabatter från butiker inom olika branscher. Ena månaden kan det vara inom sportbutiker och andra månaden inom inredningsbutiker.

Storleken på rabatterna varierar från månad till månad. Det kan vara alltifrån 5 – 20 procent.

Tips! Det går bra att kombinera rabatten med butikernas egna rabatter.

Du kan max få 500 kronor rabatt per månad.

Det ingår reseförsäkring med Ikano kort

Ska du ut och resa och betalar resan till minst 75 procent med ditt kreditkort ingår en kompletterande reseförsäkring. Försäkringen omfattar dig och dina familjemedlemmar och innehåller följande skydd.

Ikano korts reseförsäkring (högsta försäkringsbelopp)

 • Avbeställningsskydd (15 000 kr/försäkrad eller 45 000 kr/kort)
 • Bagageförsening vid utresa (2 000 kr/försäkrad eller 6 000 kr/kort)
 • Försening av allmänt färdmedel vid avresa (1 000 kr/försäkrad eller 4 000 kr/kort)
 • Självriskskydd hem- och bilförsäkring (10 000 kr/kort)

Detta krävs för att reseförsäkringen ska gälla

 • Du måste betala minst 75 procent av resan med ditt kreditkort
 • Resan måste kosta minst 1 000 kronor per person.
 • Resans utgångspunkt ska vara inom Norden
 • Resen ska vara köpt av en organiserad researrangör, transportföretag, resebyrå eller hotell.

Försäkringen gäller för resor i upp till 60 dagar.

Övriga skydd för dig med Ikanos kreditkort

Förutom den kompletterande reseförsäkringen som ingår när du bokar en resa med ditt kreditkort finns det möjlighet att köpa till diverse tilläggsförsäkringar. Med Ikano kort kan du skaffa både Stop Service dygnet runt och ett betalskydd.

Stop Service – få hjälp om din identitet blir stulen

Tilläggstjänsten Stop Service är en tjänst som ger dig personlig hjälp dygnet runt ifall du skulle få din identitet stulen, tappa dina nycklar eller förlora andra värdehandlingar. Försäkringen kostar 297 kronor om året och då ingår följande skydd.

 • ID-skydd. Få rådgivning i hur du minskar risken att drabbas av ID-kapning. Skulle du få din identitet stulen får du även personlig hjälp att både bestrida och begränsa de ekonomiska förluster du drabbats av.
 • Spärrtjänst. Spärra dina betalkort och värdehandlingar med ett samtal.
 • Nyckelservice. Nyckelservice innebär att du fäster en bricka på din nyckelknippa. Varje bricka har ett unikt ID-nummer som är kopplat till dig vilket gör det möjligt att få tillbaka dina nycklar om någon hittar dem. 90 procent av alla borttappade nycklar med tillhörande nyckelbricka hittar tillbaka.
 • Nödkontanter. Skulle du förlora dina bank- eller kreditkort på resan kan du få hjälp med nödkontanter. Det innebär att du får ett räntefritt lån fram tills dess att du kan komma åt dina konton igen.
 • Objektregistrering. Ger dig möjlighet att registrera dina värdesaker i ett digitalt arkiv. Samla bilder, kvitton och information om inköpsdatum, pris eller liknande. Informationen kan komma väl till pass om du råkar ut för ett inbrott.
Ikano kort

Betalskydd – skyddar dig som drabbas av plötsligt inkomstbortfall

Tilläggsförsäkringen betalskydd hjälper dig att betala din utestående skuld om du själv skulle drabbas av oförutsett inkomstbortfall på grund av olycksfall, dödsfall, sjukdom eller arbetslöshet.

Försäkringen betalas i form av en premie på 0,75 procent av din utestående skuld varje månad. Det innebär att om du har en utestående skuld på 1 000 kronor så kostar försäkringen dig 7,5 kronor den månaden. Har du ingen utestående skuld betalar du inget för försäkringen.

Försäkringen löper på tills du väljer att säga upp den.

Betalskyddet kan du teckna i samband med att du tecknar ditt Ikano kort. Du som redan har ett kreditkort kan även göra det genom att logga in på Mina sidor. Du kan också kontakta Ikanos kundtjänst om du behöver hjälp.

Låg ränta med Ikano kort

Ett Ikano kort kan bli en mycket billig historia. Kortet har nämligen en lång räntefri period på 56 dagar, betalar du tillbaka din skuld inom den tiden utgår ingen ränta. Men även om du väljer att delbetala din faktura behöver kostnaden inte bli särskilt hög. Ikano kort har nämligen en förmånlig årsränta i jämförelse med många andra kreditkort på 14,55%. Det ger en månadsränta på 1,21%.

 • Nominell ränta: 14,55%
 • Effektiv ränta: 19,04%
 • Räntefri period: 56 dagar
Ikano kort

Övriga kostnader med Ikano kort

 • Årsavgift: 0 kr
 • Fakturaavgift: 25 kr
 • Uttagsavgift Sverige: 2% minst 35 kr
 • Uttagsavgift utomlands: 2% minst 35 kr
 • Valutapåslag: 1,50%

Så bra är Ikanos kundtjänst

Ikanos kundtjänst kommer du i kontakt med vardagar under vanliga kontorstider. Det går bra att ringa kundtjänsten eller logga in via Mina sidor för att få hjälp med ditt ärende.

På sajten finns även en frågor och svar-avdelning där Ikano svarar på vanliga frågor du som kreditkortskund kan tänkas ha.

Även om den vanliga supporten inte har öppet kvällar och helger kan du alltid komma i kontakt med spärrtjänsten ifall du skulle behöva spärra ditt kort. Numret för att spärra ditt kort hittar du högre upp på den här sidan.

Vanliga frågor om Ikano kort

Ja, du kan höja din kreditgräns, men inte högre än 60 000 kronor. För att höja kreditgränsen behöver du ringa till kundtjänsten och legitimera dig med BankID. Innan du beviljas en högre kredit kan Ikano behöva göra en kreditupplysning på dig för att säkerställa att du klarar av en högre kredit.

Ja, det går bra att betala räkningar med ditt Ikano kort. Detta görs genom tjänsten Betala som tar ut en kostnad på 1,9% av fakturabeloppet.

Ja, den summan som står på din faktura är det lägsta belopp du måste betala. Du kan alltid välja att göra större delbetalningar om du vill det.

Räkneexempel:

Vid utnyttjad kredit om 10 000 kr. Nom rörlig ränta 14,55%. Eff ränta 19,04%. Återbetalningstid 12 mån (12 delbetalningar). Totalt belopp att betala 10 976 kr. Månadskostnad 915 kr. Aviavgift 25 kr, årsavgift 0 kr.