OKQ8 Visa

Betyg 4/5
Max kredit:
100 000 kr
Ränta från:
14.95%
Årsavgift:
0 år
Räntefri period:
45 dagar
Inkomstkrav:
125 000 kr
Åldersgräns:
18 år
Reseförsäkring:
Ja
Bonus:
Ja
Cashback:
Ja
Korttyp:
Visa
Räkneexempel: 30 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 32 429 kr på 12 avbetalningar = ca 2 874 kr/mån. Nom. rörlig ränta 14,95%. Eff ränta 15,57%. Aviavgift 0 kr vid autogiro, annars 25 kr, årsavgift 0 kr.

OKQ8 är en av landets största och mer välkända drivmedelsföretag. I Sverige finns 743 stationer och man förser både industrier, verkstäder och sjöfart med olika produkter. Utöver drivmedel är OKQ8 även verksamma inom låneprodukter och erbjuder både privatlån och kreditkort till privatpersoner.

När du skaffar OKQ8:s kreditkort får du ta del av bland annat bonus, drivmedelsrabatt, och annat som hör ett riktigt bra bensinkort till. I samband med att du skaffar kortet blir du även medlem i OKQ8:s kundklubb vilket innebär att du får ta del av ytterligare en rad förmåner och rabatter när du handlar i butiken.

OKQ8 Visa är ett kreditkort med en max kredit på 100 000 kronor vilket gör att kortet passar de flesta oavsett behov. Utöver alla bonusar och rabatter ingår även en kompletterande reseförsäkring när du betalar din resa med kortet. Det är inte den mest omfattande reseförsäkringen på marknaden men helt klart godkänd. Dessutom finns möjlighet att teckna ett utgiftsskydd som skyddar dig om du skulle drabbas av sjukdom eller arbetslöshet och få svårt att betala dina hushållsutgifter.

Ett kreditkort används vanligen för att handla med, men med OKQ8 Visa kan det även finns anledning att spara pengar på kortet. Väljer du att spara pengar på ditt kreditkort får du nämligen en sparränta på 0,75%, det är betydligt bättre än att ha pengarna liggandes på ditt vanliga personkonto med nollränta. Du kan spara som mest 150 000 kronor på ditt OKQ8 konto.

Kundtjänst

Telefonnummer: 020 65 65 65
Spärra kort: 020 65 65 65
Öppettider: 08:30-16:00

Adress

OKQ8 AB
Sveavägen 155
104 35 Stockholm
Org nr: 556027-3244

Är OKQ8 Visa rätt för dig?

 • 20 öre rabatt per liter drivmedel du tankar
 • 0,75% sparränta
 • 2% återbäring när du handlar på OKQ8
 • Bonuspoäng när du handlar med ditt kreditkort

Grundkrav

 • Minst 18 år gammal
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Stadigvarande inkomst

Bonus när du handlar med ditt OKQ8 Visa kreditkort

Precis som med många andra kreditkort får du bonus varje gång du använder det. Med ett OKQ8 Visa får du 0,3% bonus på dina köp utanför OKQ8. Bonusen gäller i alla butiker över hela världen där Visa accepteras.

Det finns ett fåtal undantag där du inte samlar in någon bonus

 • När du använder kortet hos konkurrerande bensinbolag
 • När du använder kortet hos finansiella institut
 • Vid köp av spel
OKQ8 Visa

Så använder du din bonus – möjlighet till dubbel bonus

Bonusen betalas ut en gång per kvartal (januari, april, juli, oktober) i form av en bonuscheck som du antingen kan handla för eller lösa in mot kontanter på någon av OKQ8:s bemannade stationer. Bonuschecken är giltig i ett år. Sista giltighetsdatumet framgår på bonuschecken.

Väljer du att handla i OKQ8-butiken har du möjlighet att dubbla värdet på din bonuscheck, detta är vad man kallar för Dubbelt Upp. Stationspersonalen kommer i sådana fall läsa in din check och dra av värdet på din bonuscheck från köpesumman. Betala sedan resterande del av köpesumman med ditt OKQ8 Visa så får du Dubbelt Upp-värdet insatt på ditt konto nästkommande bankdag.

Väljer du att ta ut din bonuscheck i kontanter får du bara det ordinarie värdet på checken.

Rabatter, återbäring och mycker mer med OKQ8 Visa

När du tecknar ett kreditkort från OKQ8 får du tillgång till en rad olika rabatter och förmåner – däribland drivmedelsrabatt och återbäring på allt du handlar.

Drivmedelsrabatt 20 öre per liter

De flesta bensinkort erbjuder någon form av drivmedelsrabatt, så även OKQ8 Visa. När du tankar på någon av deras bensinstationer får du 20 öre per liter i återbäring.

Om du tankar för 15 000 kronor under ett år med med ett bensinpris på 15 kronor litern får du totalt 1 000 liter bensin. I och med att du får 20 öre per liter i återbäring sparar du 200 kronor varje år.

2% återbäring på allt du handlar

Med ett OKQ8 Visa kreditkort får du alltid 2% återbäring på allt du handlar på OKQ8. Det gäller vare sig du tankar din bil eller handlar något inne på stationen. Återbäringsbeskedet får du skickat till dig kring midsommar tillsammans med en värdecheck på det återbäringsbelopp du samlat in den gånga året. Du kan välja att antingen använda checken inne på någon av OKQ8:s bemannade stationer eller lösa in den i form av kontanter.

Exempel: Om du tankat och handlat för 15 000 kronor på OKQ8 under ett år får du 300 kronor i återbäring.

OKQ8 Visa

Flera rabatter och erbjudanden som medlem hos OKQ8

När du skaffar ett kreditkort från OKQ8 blir du automatiskt även medlem i OK. Som medlem får du ta del av en rad bra rabatter och erbjudanden. Du får även ta del av partnererbjudanden som varierar från månad till månad.

Förutom ovanstående drivmedelsrabatt och återbäring får du som OK-medlem även

 • Var sjätte kopp kaffe gratis
 • Var sjätte biltvätt gratis
 • Var sjätte frukost gratis
 • Rabatterat pris på försäkringen BackUp
 • Ta del av partnererbjudanden

Sparränta 0,75% procent på insatt belopp

Vill du få avkastning på ditt sparande men samtidigt ha tillgång till pengar vid behov? Med OKQ8 Visa får du en sparränta på 0,75% kronor på insatt belopp. Du kan ha som mest 150 000 kronor på ditt konto och för att begära uttag kontaktar du bara kundtjänsten på nummer 020 65 65 65.

Ditt insatta belopp omfattas av den statliga insättningsgarantin. Det innebär att om OKQ8 skulle försättas i konkurs är du garanterad en ersättning på upp till 950 000 kronor. På så vis behöver du inte vara rädd att förlora några pengar. Ersättningen betalas ut inom tre månader från den dagen OKQ8 i sådana fall hade försatts i konkurs.

Reseförsäkring ingår när du betalar resan med OKQ8 Visa kreditkort

När du betalar en resa till minst 75% med ditt OKQ8 Visa omfattas du av en kompletterande reseförsäkringen. Försäkringen gäller i hela världen förutom i länder där det pågår krig eller dit regeringen avrått från att resa till. Försäkringen täcker resor på upp till 60 dagar.

I OKQ8 Visas reseförsäkring ingår (högsta ersättningsbelopp)

 • Försening av allmän färdmedel (2 500 kr/försäkrad eller 6 500 kr/kort)
 • Bagageförsening (3 000 kr/försäkrad eller 7 000 kr/kort)
 • Självriskskydd hem- och villaförsäkring (10 000 kr)
 • Självriskskydd personbil (10 000 kr)
 • Olycksfall (1 000 000 kr)
 • Avbeställningsskydd (15 000 kr/försäkrad eller 45 000 kr/kort)

I OKQ8 Visas reseförsäkring ingår inte

 • Nödkontanter
 • Nödbiljetter
 • Självrisk hyrbil utomlands
OKQ8 Visa

Vilka omfattas av reseförsäkringen?

 • Du själv
 • Maka, make, registrerad partner/sambo
 • Dina barn och barnbarn under 23 år

Försäkringen gäller bara för personer som är bosatta i Norden.

Möjlighet att teckna utgiftsskydd med OKQ8:s kreditkort

Med ett OKQ8 Visa har du möjlighet att teckna tilläggsförsäkringen utgiftsskydd. Försäkringen ger dig trygghet om du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller långtidssjukskrivning och få svårt att betala dina månatliga utgifter.

Med försäkringen kan du bland annat få hjälp att betala räntekostnader på ditt bolån, billån eller liknande. Du kan även få hjälp att täcka din hyra och andra hushållsutgifter.

Detta ingår i OKQ8 utgiftsskydd

 • Vid ofrivillig arbetslöshet. Försäkringen ger ersättning för dina utgifter på max 10 000 kronor i månaden i upp till 12 månader.
 • Vid långtidssjukskrivning. Blir du sjukskriven till 100% kan du få ersättning på upp till 10 000 kronor i upp till 12 månader.
 • Vid dödsfall till följd av olycka. Vid dödsfall på grund av olycka betalar försäkringen ut ett belopp på 100 000 kronor till dina efterlevande.

Så mycket kostar utgiftsskyddet

Försäkringen betalas i form av ett månadsbelopp. Hur mycket utgiftsskyddet kostar beror vilket försäkringsbelopp du vill ha. Du kan välja mellan försäkringsbelopp på 2 000 – 10 000 kronor och kostnaden för dessa varierar mellan 144 – 722 kronor i månaden.

Så hög är räntan på OKQ8 Visa Kreditkort

Kostnaden för ett kreditkort hos OKQ8 beror på hur snabbt du betalar tillbaka din skuld. Kortet kommer med en ränta på 14,95% vilket varken är särskilt lågt eller högt. I och med att man inte tillämpar individuell räntesättning tilldelas alla kunder samma ränta, vare sig du har låg eller hög kreditvärdighet. Precis som hos de flesta kreditkort på marknaden kan du slippa räntan genom att betala din skuld inom den räntefria perioden.

 • Nominell ränta: 14,95%
 • Effektiv ränta: 15,57% (e-faktura)
 • Räntefri period: 45 dagar

Övriga avgifter med OKQ8 Visa

 • Årsavgift: 0 kr
 • Fakturaavgift: 25 kr (0 kr e-faktura)
 • Uttagsavgift Sverige: 3% (lägst 35 kr)
 • Uttagsavgift utomlands: 3% (lägst 35 kr)
 • Valutapåslag: 2%

Så bra är OKQ8 Visas kundtjänst

OKQ8:s kundtjänst kan du komma i kontakt med via både telefon och e-post. På hemsidan hittar du ett formulär du fyller i för att skicka e-post. Öppettiderna är vardagar under vanliga kontorstider, men dessvärre håller man helt stängt på helgen. Något längre öppettider hade varit önskvärt och gjort det lättare att komma i kontakt med OKQ8, men som tur är finns det en omfattande frågor och svar-avdelning där du kan få svar på mer generella frågor. Ett tips kan vara att titta där innan du bestämmer dig för att kontakta supporten.

Har du tappat bort eller blivit bestulen på ditt kreditkort kan du dock spärra kortet dygnet runt.

För att spärra kreditkortet ringer du 020 65 65 65. Befinner du dig i utlandet ringer du i stället +46 8506 811 10.

Vanliga frågor om OKQ8:s kreditkort

Ja, du kan genomföra internetköp till e-handelsbutiker som är anslutna till Verified by Visa. Du signerar sedan dina köp med BankID.

Nej, har giltighetstiden på din OKQ8 bonuscheck passerat kan du inte få en ny.

Ja, du kan höja eller sänka din kreditgräns genom att fylla i en blankett och skicka in den till OKQ8. Du hittar blanketten på OKQ8:s hemsida. För att höja kreditgränsen måste du dock ha tillräckligt god kreditvärdighet.

Räkneexempel:

Kredit på 30 000 kr med en återbetalningstid på 1 år (12 avbetalningar). Nom rörlig ränta 14,95%. Eff ränta 15,57% (Aviavgift autogiro, 0 kr, annars 25 kr, årsavgift 0 kr) Månadskostnad ca 2 874 kr. Totalkostnad 32 429 kr.