Shell Mastercard

Betyg 4/5
Max kredit:
100 000 kr
Ränta från:
18.15%
Årsavgift:
0 kr
Räntefri period:
30 dagar
Inkomstkrav:
Åldersgräns:
18 år
Reseförsäkring:
Ja
Bonus:
Ja
Cashback:
Ja
Korttyp:
MasterCard
Räkneexempel: 10 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 11 225 kr på 12 avbetalningar = 935 kr/mån. Nom. rörlig ränta 18,15%. Eff ränta 24,31%. Aviavgift 0 kr vid e-faktura, annars 35 kr, årsavgift 0 kr.

Med ett Shell Mastercard får du ett utomordentligt bra bensinkort med en rad förmåner kopplade till både resor och bil. Med kortet får du inte bara ett bonussystem som ger dig cashback på din kreditkortsfaktura. Du får även drivmedelsrabatt varje gång du tankar på bemannade stationer i Sverige. Men man hade kanske önskat en något större drivmedelsrabatt och rabatt även på obemannade stationer.

När du betalar din resa med ditt kreditkort ingår en kompletterande reseförsäkring. Det bidrar till ökad trygghet för dig även om den kanske inte är bäst på marknaden. Det finns många andra kreditkort med ett ännu bättre skydd än vad som erbjuds med Shell Mastercard. Lyckligtvis ingår en rad andra bra försäkringar med kreditkortet, eller vad sägs om ersättning vid förlust av bilnyckel, tankafelförsäkring och självriskskydd vid bärgning och assistans. Dessutom erbjuds du som kund en 2-procentig sparränta när du för över pengar på ditt kreditkort.

Vad gäller kostnaderna så tillämpas en individuell räntesättning när du skaffar ett Shell Mastercard, det är med andra ord din egen betalningsförmåga som påverkar vilken ränta du får. Om du betalar din skuld inom den räntefria perioden på 30 dagar behöver du inte betala någon ränta, i sådana fall kan kreditkortet bli kostnadsfritt. Det hade dock varit önskvärt med en något längre räntefri period, det finns exempelvis flera kreditkort med räntefria perioder på uppemot 55-60 dagar.

Andra kostnader som tillkommer är uttagsavgfit och valutapåslag när du använder kreditkortet utomlands. Dessa kostnader skiljer sig inte nämnvärt från andra konkurrenter.

Vid eventuella frågor eller problem går det bra att kontakta Shells kundtjänst under kontorstider måndag-fredag. Du kan då välja mellan att skicka e-post eller ringa supporten. Just kundtjänsten skiljer sig väldigt lite från andra konkurrenter, både vad gäller öppettider och antalet kontaktvägar.

Kundtjänst

Telefonnummer: 0476 58 70 65
Spärra kort: 0476 58 70 65
shellmastercard@ikano.se
Mån - Fre 08:00 - 17:00
Lör - Sön Stängt

Adress

Ikano Bank AB
Hyllie Boulevard 27
342 82
Malmö
Org nr: 516406-0922

Är Shell Mastercard rätt för dig?

 • 15 öre rabatt på varje liter drivmedel du tankar
 • 0,5% bonus på dina köp
 • Ingår flera försäkringar
 • 2% sparränta

Grundkrav

 • Vara minst 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Ha en taxerad inkomst
 • Inga betalningsanmärkningar

Bonus på dina köp med Shell Mastercard

När du använder ditt Shell Mastercard får du idag 0,5% bonus på dina köp. Det gäller både i Sverige och utomlands. Bonus får du överallt förutom vid

 • Betalningar via Betalo
 • Köp av drivmedel
 • Inköp på konkurrerande bensinstationer

Till skillnad från en del andra kreditkort med bonus samlar du inte in bonuspoäng som du kan använda i webbshoppar, för att köpa resor eller liknande. I stället betalas bonusen ut i form av inbetalningar på din kreditkortsfaktura.

Bonusen betalas ut fyra gånger om året, februari, maj, augusti, och november. Lägsta inbetalning är 50 kronor. Har du inte hunnit samla in så mycket bonus ligger den kvar på ditt konto till nästkommande utbetalningsmånad.

Shell Mastercard

Flera förmåner med Shell Mastercard

Med Shell Mastercard får du inte bara bonus på dina köp, du får även ta del av en rad andra förmåner såsom drivmedelsrabatt, sparränta och tillgång till Priceless Cities.

Drivmedelsrabatt på Shells stationer

Shell Mastercard är i huvudsak ett bensinkort som ger dig 15 öre rabatt för varje liter drivmedel du tankar. Detta erbjudande gäller på alla bemannade Shell-stationer i hela Sverige.

Exempel: Om du tankar 60 liter drivmedel får du 9 kronor i rabatt.

Shell Mastercard

Sparränta på 2 procent

Shell Mastercard erbjuder en sparränta på 2% till dig som sätter in pengar på ditt kreditkort. Det är en mycket förmånlig sparränta i jämförelse med många andra likvärdiga sparkonton. Du kan som mest spara 15 000 kronor på kontot.

Priceless Cities för dig som Mastercard-kund

I och med att Shell är kopplade till Mastercard har du möjlighet att ta del av rabattprogrammet Priceless Cities. Där hittar du erbjudanden, rabatter och värdekoder till en rad olika reserelaterade upplevelser över hela världen.

Tänk på! De erbjudanden och rabatter du hittar gäller på upplevelser i storstäder. I Sverige hittar du bara upplevelser i Stockholm.

Reseförsäkring med Shell Mastercard

Betalar du din resa till minst 75 procent med ditt Shell Mastercard ingår en kompletterande reseförsäkring. Reseförsäkringen gäller från det att du påbörjar din resa hemma eller någon annanstans i Norden och gäller i längst 60 dagar.

I reseförsäkringen ingår följande skydd (högsta ersättningsbelopp)

 • Avbeställningsskydd (15 000 kr/försäkrad eller 45 000 kr/kort)
 • Bagageförsening (2 000 kr/försäkrad eller 6 000 kr/kort)
 • Försening av allmänt färdmedel vid avresa (1 000 kr/försäkrad eller 4 000 kr/kort)
 • Självriskskydd hem- och bilförsäkring (10 000 kr/kort)

Shell Mastercards reseförsäkring gäller för dig som kortinnehavare och dina familjemedlemmar. Samtliga familjemedlemmar måste vara folkbokförd i Norden.

Flera försäkringar ingår med Shell Mastercard

I ditt Shell Mastercard ingår en rad olika försäkringar som hör bilresan till. Med kreditkortet ingår inte bara en reseförsäkring utan även feltankningsförsäkring, ersättning vid förlust av bilnyckel och självriskskydd vid bärgning och assistans.

Shell Mastercard

Feltankningsförsäkring – skyddar dig om du tankar fel drivmedel

Skulle du råka tanka i fel bränsle i din bil eller motorcykel kan det vara bra att känna till att Shell Mastercard har en feltankningsförsäkring som gäller när du betalar drivmedlet med ditt kreditkort.

Försäkringen täcker kostnader för sanering av bränslefilter, bränsletank och bränslesystem till en kostnad av 3 000 kronor

Tänk på följande

 • Försäkringen gäller vid tankning av drivmedel med minst 20 liter
 • Fordonet får inte ha körförbud
 • Du får inte vara påverkad av alkohol eller droger
 • Du ska ha giltigt körkort och ålder för att framföra fordonet

Ersättning om du förlorar din bilnyckel

Med Shell Mastercard omfattas du av en försäkring som ger dig ersättning vid förlorad fordonsnyckel. Försäkringen täcker kostnader på upp till 2 500 kronor för nya nycklar, byte av lås och låssmed.

Självriskskydd om du behöver bärgning och vägassistans

Använder du ditt kreditkort när du tankar din bil? Med Shell Mastercard omfattas du av ett självriskskydd i de fall du behöver vägassistans eller bärgning. Försäkringen ersätter din självrisk med upp till 2 000 kronor och gäller i 60 dagar från den senaste gången du tankade ditt fordon och betalade med kreditkortet.

Individuell räntesättning med Shell Mastercard

Som så många andra kreditkort tillämpar Shell Mastercard individuell räntesättning. Det innebär att räntan sätts utifrån dina betalningsmöjligheter. Räntan är från 18,15% och uppåt, beroende på din kreditvärdighet.

Värt att känna till är att det finns möjlighet till räntefri kredit om du betalar din faktura inom den räntefria perioden på 30 dagar. Dessvärre är den betydligt mycket kortare än hos andra konkurrenter vilket kan göra det svårt att hinna betala större skulder utan att tvingas betala ränta.

 • Nominell ränta: f n 18,15%
 • Effektiv ränta: 24,31%
 • Räntefri period: 30 dagar
Shell Mastercard

Övriga avgifter med Shell Mastercard

 • Årsavgift: 0 kr
 • Fakturaavgift: 35 kr (0 kr med e-faktura)
 • Uttagsavgift Sverige: 3% minst 35 kr
 • Uttagsavgift utomlands: 3% minst 35 kr
 • Valutapåslag: 2%

Så bra är Shell Mastercards kundtjänst

Med ett Shell Mastercard kan du alltid kontakta supporten för att få svar på dina frågor. Öppettiderna är likvärdiga med många kreditkort vilket innebär måndag – fredag under vanliga kontorstider. På helger håller supporten stängt.

Det finns två kontaktvägar att använda sig av: telefontjänst och e-post. Det är bara att välja det som passar dig bäst.

Har du en generell fråga om kreditkortet kan vi slå ett slag för Shells frågor och svar-avdelning. Där kan du hitta svar på vanliga frågor du som potentiell kund kan tänkas ha om kreditkortet.

Förlorar du ditt kort och behöver spärra det kan du göra det dygnet runt. Numret till spärrtjänsten hittar du högre upp på sidan.

Vanliga frågor om Shell Mastercard

När du fått din ansökan beviljad skickas kortet hem till dig. Det tar vanligtvis 7-10 bankdagar innan du får kortet.

Ja, via tjänsten Betalo kan du betalar räkningar och fakturor med ditt kreditkort. Det kostar 1,9% av fakturabeloppet att använda tjänsten.

Nej, du får inte någon bonus när du betalar dina räkningar med kreditkortet.

Räkneexempel:

Vid utnyttjad kredit om 10 000 kr. Återbetalningstid 1 år (12 delbetalningar). Nom rörlig ränta 18,15%. Eff ränta 24,31% Totalt belopp att betala 11 225 kr. Månadskostnad 935 kr. Årsavgift 0 kr, aviavgift 0 kr vid e-faktura annars 35 kr.