PayPal köper in sig i Svenska finansbolaget Tink
Tink fyller kassan med 110 miljoner
Den Amerikanska betaltjänsten Paypal gör sitt andra stora Svenska förvärv när de investerar i appen Tink för 110 miljoner. Det var under förra året som nyheten om att PayPal köper Svenska Izettle för 19 miljarder kronor slog ner, och i natt gjorde Paypal sitt andra stora förvärv genom att investera i fin-tech appen Tink. Enligt pressmeddelandet planerar Paypal att använda Tinks teknik till att koppla bankkonton till paypalkonton.
Tink startades 2012 och marknadsförde sig som en app som hjälper privatpersoner att hålla koll på sin ekonomi. Under åren som gått har dock affärsidén förändrats och i dag är bolaget en teknisk plattform inom bankvärlden. Pengarna som Tink får in ska användas för att anställa fler personer, utveckla produkten och ansluta sig till fler banker.
Om PayPal
PayPal är en Amerikansk betallererantör som tillhandahåller tjänster inom betalning och överföring på nätet och via mobil. PayPals tjänst gör det enkelt att betala och föra över pengar anonymt utan att avslöja sina betalningsuppgifter. Man kan exempelvis ansluta sitt kontokort till PayPal, och sedan betala med Paypal-kontot för att slippa använda sitt riktiga kort eller betala in en summa till konto för att handla på nätet för.
Bolaget har över 170 miljoner aktiva konton och finns på över 200 marknader. Dom stödjer över 55 valutor och ägde tidigare den gigantiska sajten Ebay. Bland grundarna hittar vi bland annat Elon Musk.
Om tink
Tink är spar-appen som sedan gjordes om till en teknisk tjänst för banker, tanken var att Tink skulle hjälpa privatpersoner att förstå sin ekonomi bättre genom att kategorisera utgifter för att ge användaren insikt i sin ekonomi. För privatpersoner kan man fortfarande använda appen som en sparapp.
Ibland behöver man låna pengar. Jämför innan med Expressens låneguide
Bolaget startade 2012 av Fredrik Hedberg och Daniel Kjellén och har sedan starten attraherat över en halv miljard kronor i kapital från bland annat Klarna, SEB, Nordea, Insight Venture Partners, Crades och ABN Amro.