Dieter Wallmark-Kalisch

Dieter Wallmark-Kalisch

Produktansvarig

Redan som 15-åring år 1994 byggde Dieter sin första hemsida hemma i pojkrummet i Kallhäll, några mil utanför Stockholm. Efter att några år senare fått sin fan-sida nedstängd av Metallica för att den “snodde” trafik från dem, insåg han att det går att livnära sig på att bygga webbplatser som ger användarna den information de efterfrågar.

Efter att under början av 2000-talet drivit eget företag inom internetmarknadsföring sålde Dieter år 2007 bolaget och tog anställning på prisjämförelsesajten Kelkoo. En av Kelkoos största partners i Sverige var Produktion 203, embryot till det som idag är Speqta AB. Ägarnas löften om guld och gröna skogar lockade honom till Speqta, där Dieter under flera år var VD för bolagets webbyrå 203 Creative. Byrån gjorde sig känd för sina användarvänliga webbplatser med förmåga att hantera stora mängder data. Sedan 2022 arbetar Dieter på Affilijet Operations AB, som drivs av Rocket Revenue AB.

Vilket är ditt bästa tips till någon som vill ta ett lån?

– Att låna pengar handlar mycket om att jämföra både räntor och själva produkten. Vad du ska ha lånet till spelar stor roll, likaså hur snabbt du behöver få pengarna utbetalda. Det viktigaste är dock att du inte tar lån om du inte hundra procent vet att du kan betala tillbaka pengarna i tid.

Vad är det roligaste med att jobba på Affilijet Operations AB?

– Det finns så sjukt många duktiga människor här. Jag lär mig nya saker varje dag, det är ständigt en kul utmaning att gå till jobbet. Och så tror jag att vi faktiskt hjälper människor att ta bättre beslut och spara pengar.