Ränta*
2.95 - 26.05 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
5 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 20 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 100 000 kr i 9 år. Totalt att återbetala 127 764 kr på 108 avbetalningar = 1 183 kr/mån. Nom rörlig ränta 5,64 %. Eff. ränta 5,79% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Advisa är en låneförmedlare på internet som har varit verksam sedan år 2011. Syftet med tjänsten är att hjälpa privatpersoner få billigare lån genom att till exempel jämföra olika lån, samt erbjuda hjälp med att lägga om befintliga lån. Detta gör de genom att förmedla lån från ett flertal olika kreditgivare – Advisa erbjuder alltså inte några egna lån.

Advisa har blivit en populär låneförmedlare och samarbetar med ett flertal olika banker och kreditgivare, både storbanker som SEB och peer to peer-aktörer som Sparlån. Företaget förmedlar blancolån till privatpersoner. De marknadsför privatlån, samlade lån och billån men samtliga är av samma typ – lån utan säkerhet. Lånar du till att köpa en bil kommer alltså inte bilen att tas som säkerhet och därför behöver du inte heller lägga någon kontantinsats (den brukar annars uppgå till 20 % av priset).

Skulle du ha flera smålån eller krediter sedan tidigare kan du även ansöka om ett omstartslån hos Advisa, du kan då samla alla tidigare lån och krediter i ett större lån med bättre ränta. På så sätt får du dessutom endast en faktura och kan sänka dina månadskostnader.

Fördelen med att använda sig av en låneförmedlare som Advisa är att det blir lättare att välja ett lånealternativ med bäst ränta. Eftersom räntan sätts individuellt är det först när du gör en ansökan som du får veta vad lånet slutligen kommer att kosta. När du gör en låneansökan hos Advisa fyller du endast i en ansökan och de skickar iväg din ansökan till de långivare de samarbetar med. Du mottar sedan ett flertal låneförslag och väljer det som passar dig bäst. Din låneansökan är helt gratis och bindningsfri och under hela processen kommer endast en kreditupplysning att tas på dig, vilket är betydligt bättre för ditt kreditbetyg än om du skulle gjort alla ansökningar på egen hand.

I dagsläget har Advisa hjälp cirka 250 000 kunder att omförhandla eller jämföra lån till en individuellt anpassad ränta med start från 2,95 % upp till 26,05 %.

Kundtjänst

Tel 0770-17 50 50
Mån-tors 09:00-20:30
Fred 09:00-17:00
Lör-Sön 14:00-18:00

Adress

Advisa AB
Postnummer 115 50
Stockholm – Sverige
kundtjanst@advisa.se

Är Advisa rätt för dig?

  • Trygg aktör med många nöjda kunder
  • Jämför upp till 36 olika låneförslag kostnadsfritt och med endast en kreditupplysning
  • Ger dig möjligheten att samla lån och därmed sänka dina månadskostnader
  • Hjälper dig hitta lån till bäst ränta
Advisa

Grundkrav

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Du ska ha en inkomst på minst 10 000 kr/månad
  • Du får inte ha skulder hos Kronofogden
Advisa

Utbetalning inom en vecka till alla svenska banker

Ditt beviljade lån betalas för det mesta ut inom 1–5 bankdagar från det att ett undertecknat avtal mottagits av banken. Utbetalningstiden beror på den beviljande banken.

Advisa

Låna allt mellan 5 000 – 600 000 kronor snabbt och smidigt

Advisa har skapat en lättöverskådlig och informativ hemsida med tydliga direktioner vart du hittar mer information och var du fyller i din låneansökan. De tre främsta lånealternativen som du ser i menyn på startsidan är: samla lån, låna pengar (privat- och omstartslån) eller billån.

När du vill göra en ansökan om ett lån kan du enkelt fylla i dina preferenser på hemsidan. Fyll i dina uppgifter – önskat lånebelopp, lånetiden, syftet med lånet och dina personuppgifter. Här kan du även klicka i om du vill söka med en medsökande, vilket ökar dina chanser att få lånet beviljat. När din ansökan är inskickad kommer du att få ett flertal olika låneförslag från de långivare som Advisa samarbetar med. Välj det erbjudande som passar dig bäst och signera därefter ett låneavtal (du kan här använda BankID) med långivaren som kom med erbjudandet. Pengarna har du på ditt konto inom 3–5 dagar.

Advisa

Rörlig ränta och rimliga krav

Du får svar på din låneansökan efter max en arbetsdag och vilken ränta som sätts på ditt lån bestäms individuellt. Alla räntor är dock rörliga och startar från 2,95 %. Vad som påverkar räntan är den kreditupplysning från UC (Upplysningscentralen) som görs på dig i och med din ansökan samt de personliga uppgifter som du uppger när du gör din ansökan. Här tas bland annat din sysselsättning eller en eventuell medsökande i beaktning. Du kan välja en låneperiod från 1 – 20 år, beroende på lånets storlek.

Då Advisa är en lånförmedlare och inte beviljar några egna lån har de inte heller några uppläggningsavgifter. Om sådana förekommer ser du det på låneförslagen från de banker och långivare som Advisa jobbar med.

Om din ansökan godkänns och du tecknar ett avtal med en av de långivare som Advisa jobbar med, tar det 1–5 bankdagar innan pengarna finns på ditt konto. För att få låna pengar måste du uppfylla några grundkrav: du ska ha fyllt 18 år, du får inte ha aktiva skulder hos Kronofogden och du ska ha en inkomst på minst 10 000 kronor i månaden. Betalningsanmärkningar accepteras dock.

Advisa

Flera möjligheter att få koll på ekonomin

Advisa är en trygg aktör. Tack vare en lång erfarenhet i branschen och flera samarbetspartners, kan de hjälpa dig att jämföra lån och hitta ett fördelaktigt erbjudande. De redovisar tydligt vilka banker och långivare de samarbetar med, vilket gör det överskådligt för dig som kund.

Hos Advisa kan du snabbt och enkelt ansöka om ett lån från 5 000 kronor upp till 600 000 kronor med en förmånlig ränta och endast en kreditupplysning. Av de långivare och banker som du får låneerbjudanden från när du skickat in en ansökan, väljer du sedan fritt vilket du vill signera. Om du har frågor om de erbjudanden du fått kan du vända dig till Advisas support för att få hjälp och rådgivning.

Låneförmedlaren hjälper dig även att städa upp ekonomin om du har dragit på dig flera mindre lån eller krediter på avbetalning. Detta gör de genom att hjälpa dig samla alla dina befintliga lån i ett enda för att få en bättre överblick av dina utgifter, spara pengar och endast behöva betala en faktura varje månad. Att Advisa dessutom erbjuder generösa öppettider under veckans alla dagar är ett stort plus.

En mindre bra sak med Advisa är det faktum att det tar upp till 1–5 bankdagar innan ditt lån finns på ditt konto. Det är i jämförelse med andra aktörer en relativt lång vänteperiod. Det potentiella räntespannet kunde också redovisas tydligare – för närvarande är det svårt att få en överblick av räntorna när man läser på företagets hemsida.

Advisa

Vanliga frågor om Advisa

Nej, som låneförmedlare får Advisa sin kompensation i form av en engångsersättning från långivaren när de lyckas förmedla ett lån. För dig som lånsökande uppstår alltså inga kostnader vid ansökan – även om du sedan väljer att inte tacka ja till något av förslagen. Inte heller läggs någon provision på den ränta du erbjuds.

I dagsläget samarbetar Advisa med 36 banker och långivare. Bland dessa ingår bland annat SEB, Forex, Swedbank, ICA-banken, Bank Norwegian, Collector, BlueStep, Asa Kredit och MoneyGo.

Ja, du kan låna genom Advisa även om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Antalet banker som tillåter betalningsanmärkningar är dock något begränsat.

Räkneexempel lån:

Låna 600 000 kr upplagt på 12 år (144 delbetalningar) med rörlig exempelränta på 7,95 % (effektiv ränta på 8,25 %). Totalt belopp att betala 932 872 kr, vilket motsvarar 6 478 kr/mån. Lånetid 1–20 år. Exemplet avser 0 kr i uppläggnings-/aviavgift.

Advisa
Betyg (4.5/5)

Låna upp till 600 000 kr

Ränta från 2.95%