Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2019-03-21

Om ICA Banken

Ränta
3.70 - 10.95 %
Startavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
20 000 kr
Högsta lånebelopp
350 000 kr
Min-/max låneperiod
3 - 12 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

Kundtjänst

Telefon: 033 47 47 90
Mån - fre: 08.00–18.00
Självbetjäning är öppet dygnet runt
icabanken@ica.se

Besöksadress

ICA Banken AB
Postnummer 504 82
Borås – Sverige
Org. nr: 516401–0190

Visa erbjudande

Är ICA Banken rätt för dig?

  • Låga räntor på lån och lätt att bli beviljad med ordnad ekonomi

  • Trygg aktör som omfattas av bankgarantin

  • Knyter du ett kredit- eller betalkort till ditt vanliga ICA-konto maximerar du din bonus

Grundkrav

  • Ordnad ekonomi

  • Inga betalningsanmärkningar

  • Kunna klara en kreditupplysning via UC

  • Du ska vara över 18 år

Utbetalning till ditt ICA-konto

När du lånar pengar hos ICA Banken kommer pengarna oftast ligga på kontot inom 2–4 dagar efter godkänd ansökan. Det kan gå något snabbare om du redan har ett konto i banken, har du inget ICA-konto kommer ett skapas i ditt namn. Det går dock att få pengarna utbetalade till ett annat konto och en annan bank, men då måste detta noteras i skuldebrevet.

Ansök nu

Blancolån på mellan 20 000 - 350 000 kronor

ICA Bankens hemsida är väldigt bra och informationsrik. Den är snabböverskådlig och enkel med ett fokus på det väsentliga. Det går snabbt att hitta det du letar efter och all information och villkor presenteras tydligt och ärligt på sidan.

När du väljer att ansöka om ett lån för du först välja om du vill ansöka med eller utan elektronisk legitimation. Om du använder dig av e-ID av något slag kommer ansökan gå snabbare eftersom banken då kan hämta en hel del information om dig automatiskt. Om du ansöker utan till exempel ett Mobilt BankID, får du själv fylla i flera uppgifter om dig själv innan du kan gå vidare och söka ett lån. Som de flesta banker frågar ICA Banken efter dina inkomster och övriga lån, samt om du har en eventuell medlåntagare. Att ha det (kan vara till exempel din mamma eller din sambo) ökar dina chanser att få lånet beviljat och du har också goda möjligheter att få en lägre ränta. Men tänk då på att denna person kommer ha ansvar för att betala tillbaka ditt lån om du själv inte klarar av det.

Ingen uppläggningsavgift och individuellt satt ränta

När du tar ett blancolån på ICA Banken så är sannolikheten stor att du kan få bra villkor så länge som du är fast anställd och har en trygg och stabil situation och inkomst. De tar inte ut någon uppläggningsavgift alls för sina lån vilket kanske inte är en så stor besparing i det långa loppet, men det är ändå ett sympatiskt upplägg.

Du kommer när du ansöker om ett lån, erbjudas en ränta som är baserad på dina personliga förutsättningar (mellan 3,7 % –10,95 %). Som vanligt så tar banken ut en högre ränta av den som anses utgöra en större ekonomisk risk medan den som har en bra inkomst och stabila familjeförhållanden kan få en ränta som hamnar i den lägre delen av intervallet. Du kan hos ICA Banken ta ett blancolån (lån utan säkerhet) som ligger mellan 20 000 och 350 000 kronor och det kan användas till vad du vill. Lånets löptid kan pågå i 3 – 12 år. En kreditupplysning kommer tas på dig i och med att din ansökan skickas in och syns det här att du har betalningsanmärkningar kommer ICA Banken tyvärr inte att godkänna din ansökan.

Bra för befintliga ICA-kunder

Om du redan är kund hos ICA kan det vara en bra idé att bli kund även i ICA Banken. Du får då flera förmåner som en större cashback (ICA-poäng) på kortet för allt du handlar. Du får inga direkta förmåner i övrigt som ICA-kund, men har ändå fördelen av att ha alla dina affärer samlade på ett och samma ställe. Så länge som du inte är väldigt rik eller har särskilda preferenser kring fondsparande kommer du också finna att ICA Banken är ett alldeles ypperligt alternativ till storbankerna när det gäller att erbjuda banktjänster.

Förutom ett brett spektrum av lån, där du även kan välja kontokredit och ett omstartlån där du samlar befintliga smålån och krediter i ett större lån, erbjuder ICA Banken också investeringssparkonto, fonder och möjligheten tillpensionssparande. På hemsidan hittar du dessutom flera bra tips om vad du ska tänka på när du vill spara i fonder eller spara pengar i vardagen.

Även solen har sina fläckar – trots flera fördelar är det faktum att du inte kan få en låneansökan beviljad om du har betalningsanmärkningar ett stort minus när det kommer till ICA Banken. Här väljer många konkurrenter att kolla på den framtida betalningsförmågan och inte anmärkningarna, vilket kan vara en orsak till att vissa väljer bort denna bank.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om ICA Banken

ICA Banken är ett eget bolag men det ägs av ICA-koncernen.

Ja, ICA Banken erbjuder den möjligheten. De vill dock ha uppgift om vilka lån du har sedan tidigare och hur mycket du vill låna.

Nej, inte för vilket företag som helst. De har dock vissa företagstjänster som riktar sig specifikt till ICA-handlare men inte till andra företagare.

Räkneexempel lån:

Låna 100 000 kronor under en period på totalt fem år (60 delbetalningar) med en exempelränta på 5,55 % (den effektiva räntan ligger på 5,69 %). Det totala beloppet kommer du landa på 114 106 kronor, vilket motsvarar 1 901 kr/mån. Lånetid 3–12 år. Max. effektiv ränta 10,97 %.

Ansök nu