Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2019-02-04

Om Ferratum

Ränta*
9.45 - 200 %
Startavgift
495 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
35 000 kr
Min-/max låneperiod
0.25 - 5 år
Åldersgräns
21 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: 6 000 kr i 1 år. Eff. ränta 200 %. Kostnad 3 685,50 kr. Totalt 9 685,50 kr.

Kundtjänst

Tel: 020 12 30 30
Mån - Fre 08.00 - 21.00
Lör - Sön 11.00 - 18.00
kundtjanst@ferratumbank.se

Adress

Ferratum Bank p.l.c.
Tagliaferro Business Centre
Level 6, 14 High Street
1551 Sliema, MALTA
VAT: MT 2101–8613

Visa erbjudande

Är Ferratum rätt för dig?

  • Snabb utbetalning (inom 24 timmar från det att ansökan godkänts)

  • Bra villkor för att vara sms-lån

  • Trygg aktör – all personlig information hanteras varsamt

  • Enkel och smidig ansökan

Grundkrav

  • Åldersgräns på 21 år

  • Deklarerad inkomst

  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

  • Folkbokförd i Sverige

Direktutbetalning beroende på bank

Pengarna skickas till dig samma dag som ditt lån blir godkänt. Det kan därefter ta upp till två bankdagar beroende på bank. Har du Nordea sker direkt utbetalning.

Ansök nu

Ränteritt för nya kunder i 30 dagar

Ferratums hemsida är snygg men en aning otydlig, och det är inte helt klart vad du betalar för om du tar ett lån. Du har en fast ränta på 9,45 %, samtidigt är den beräknade effektiva räntan på svindlande 200 %, trots att inga uttags- eller aviavgifter ska finnas. Det är synnerligen svårt att hitta en tydlig prislista och en förklaring till den mycket höga effektiva räntan. Dessutom erbjuder Ferratum nya kunder ett så kallat räntefritt lån i 30 dagar.

Själva låneansökan hittar du dock direkt på förstasidan, du kan här även dra i ett reglage och välja en lånesumma från 1 000 kronor upp till 35 000 kronor, för att därefter få en exempelsumma på vad lånet kommer kosta, minsta återbetalning per månad samt vad din ränta kan ligga på. Den riktiga ansökan tar sedan inte mer än några minuter att fullfölja och du fyller här i önskat belopp och dina privata uppgifter, likt namn, personnummer, mobilnummer och e-post. Du måste därefter identifiera dig med hjälp av ditt BankID eller din internetbank. Efter några minuter får du besked direkt på skärmen om din ansökan blivit godkänd eller ej. Beroende på vilken bank du har kan pengarna sedan sättas in direkt eller inom max två dagar på ditt konto.

Räkna med hög ränta

Du måste vara åtminstone 21 år, ha en deklarerad inkomst, vara registrerad i Sverige och du ska inte ha några skulder hos Kronofogden (men betalningsanmärkningar går bra) för att kunna ansöka om ett lån hos Ferratum. Detta är rimliga villkor för en aktör som ger ut sms-lån, även om åldersgränsen på 21 år kan räknas som en aning hög. Hos Ferratum tas heller ingen kreditupplysning via UC, utan här är det Creditsafe som står för det – vilket innebär att det är enklare att få en ansökan beviljad.

När det kommer till räntan är denna också känd för att vara hög när det kommer till en sms-aktör. Ferratum är inget undantag med en ränta som startar från 9,45 % och en årsränta som ligger mellan 172–480 %. I övrigt erbjuder Ferratum direktutbetalning men det är den bank du har ditt bankkort hos som avgör ifall du får pengarna samma dag eller några dagar efter beviljat lån.

Hög kundnöjdhet och två olika lånealternativ

Om du verkligen vet vad sms-lån innebär (ett snabbt lån som även den med dålig kreditvärdighet kan få – till priset av mycket höga räntor) kan Ferratum vara ett bra alternativ. De har trots allt hög kundnöjdhet – 8,3 av 10 i genomsnittsbetyg utifrån cirka 450 omdömen på sajten Trustpilot.

Hos Ferratum du numera endast ett lånealternativ, Credit, att välja på (deras produkt Micro togs bort en 1 september 2018) och en lånesumma som sträcker sig från 1000 kronor till 35 000 kronor. Ett sms-lån från Ferratum är ett alternativ för dig som är i behov av en snabb summa pengar, allt från ansökan till utbetalningen sker snabbt. Det du måste ha koll på är om du klarar av att hantera återbetalningen, då en hög ränta kommer läggas till på det slutgiltiga återbetalningsbeloppet.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Ferratum

Även hos sms-långivare som Ferratum granskas din ekonomi. Har du för låg kreditvärdighet kanske du inte kan få hela den summa du ansökt om – då redigeras den ned, eller så avslås lånet helt.

Kort sagt: hur god din ekonomi är och om du har en betalningsförmåga som innebär att banker känner sig trygga att bevilja ett lån till dig.

När lånet godkänts skickas pengarna omedelbart iväg från Ferratum. Sker detta före klockan 13.00 har du pengarna på kontot före klockan 17.00, samma bankdag. Sker det senare har du dem senast klockan 12.00 nästa bankdag. Har du Nordea som bank sker överföringen direkt.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kronor i 30 dagar med en effektiv ränta på 200 % och en månadsränta på 9,45 %. Det totala beloppet att återbetala kommer då lada på 10 945 kronor, varav 945 kronor är ränta. Ingen startavgift eller uttags- och aviavgift tillkommer.

Ansök nu