Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2019-01-07

Om Advisa

Ränta*
2.95 - 29.04 %
Startavgift
495 kr
Lägsta lånebelopp
5 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: 100 000 kr över nio år med exempelräntan 5,64 % (effektiv ränta 5,79 %). Totalt belopp att betala 127 764 kr

Kundtjänst

Tel 0770-17 50 50
Mån-tors 09:00-20:30
Fred 09:00-17:00
Lör-Sön 14:00-18:00

Adress

Advisa AB
Postnummer 115 50
Stockholm – Sverige
kundtjanst@advisa.se

Visa erbjudande

Är Advisa rätt för dig?

  • Trygg aktör med många nöjda kunder

  • Jämför upp till 28 olika låneförslag kostnadsfritt och med endast en kreditupplysning

  • Ger dig möjligheten att samla lån och därmed sänka dina månadskostnader

  • Hjälper dig hitta lån till bäst ränta

Grundkrav

  • Du ska ha fyllt 18 år

  • Du ska ha en inkomst på minst 10 000 kr/månad

  • Du får inte ha skulder hos Kronofogden

Utbetalning inom en vecka till alla svenska banker

Ditt beviljade lån betalas för det mesta ut inom 3–5 bankdagar från det att ett undertecknat avtal mottagits av banken. Utbetalningstiden beror på den beviljande banken.

Ansök nu

Låna allt mellan 5 000 – 600 000 kronor snabbt och smidigt

Advisa har skapat en lättöverskådlig och informativ hemsida med tydliga direktioner vart du hittar mer information och var du fyller i din låneansökan. De tre främsta lånealternativen som du ser i menyn på startsidan är: samla lån, låna pengar (privat- och omstartslån) eller billån.

När du vill göra en ansökan om ett lån kan du enkelt fylla i dina preferenser på hemsidan. Fyll i dina uppgifter – önskat lånebelopp, lånetiden, syftet med lånet och dina personuppgifter. Här kan du även klicka i om du vill söka med en medsökande, vilket ökar dina chanser att få lånet beviljat. När din ansökan är inskickad kommer du att få ett flertal olika låneförslag från de långivare som Advisa samarbetar med. Välj det erbjudande som passar dig bäst och signera därefter ett låneavtal (du kan här använda BankID) med långivaren som kom med erbjudandet. Pengarna har du på ditt konto inom 3–5 dagar.

Rörlig ränta och rimliga krav

Du får svar på din låneansökan efter max en arbetsdag och vilken ränta som sätts på ditt lån bestäms individuellt. Alla räntor är dock rörliga och startar från 2,95 %. Vad som påverkar räntan är den kreditupplysning från UC (Upplysningscentralen) som görs på dig i och med din ansökan samt de personliga uppgifter som du uppger när du gör din ansökan. Här tas bland annat din sysselsättning eller en eventuell medsökande i beaktning. Du kan välja en låneperiod från 1 – 15 år, beroende på lånets storlek.

Då Advisa är en lånförmedlare och inte beviljar några egna lån har de inte heller några uppläggningsavgifter. Om sådana förekommer ser du det på låneförslagen från de banker och långivare som Advisa jobbar med.

Om din ansökan godkänns och du tecknar ett avtal med en av de långivare som Advisa jobbar med, tar det 3–5 bankdagar innan pengarna finns på ditt konto. För att få låna pengar måste du uppfylla några grundkrav: du ska ha fyllt 18 år, du får inte ha aktiva skulder hos Kronofogden och du ska ha en inkomst på minst 10 000 kronor i månaden. Betalningsanmärkningar accepteras dock.

Visa erbjudande

Flera möjligheter att få koll på ekonomin

Advisa är en trygg aktör. Tack vare en lång erfarenhet i branschen och flera samarbetspartners, kan de hjälpa dig hitta ett fördelaktigt lån. De redovisar tydligt vilka banker och långivare de samarbetar med, vilket gör det överskådligt för dig som kund.

Hos Advisa kan du snabbt och enkelt ansöka om ett lån från 5 000 kronor upp till 600 000 kronor med en förmånlig ränta och endast en kreditupplysning. Av de långivare och banker som du får låneerbjudanden från när du skickat in en ansökan, väljer du sedan fritt vilket du vill signera. Om du har frågor om de erbjudanden du fått kan du vända dig till Advisas support för att få hjälp och rådgivning.

Låneförmedlaren hjälper dig även att städa upp ekonomin om du har dragit på dig flera mindre lån eller krediter på avbetalning. Detta gör de genom att hjälpa dig samla alla dina befintliga lån i ett enda för att få en bättre överblick av dina utgifter, spara pengar och endast behöva betala en faktura varje månad. Att Advisa dessutom erbjuder generösa öppettider under veckans alla dagar är ett stort plus.

En mindre bra sak med Advisa är det faktum att det tar upp till 3–5 bankdagar innan ditt lån finns på ditt konto. Det är i jämförelse med andra aktörer en relativt lång vänteperiod. Det potentiella räntespannet kunde också redovisas tydligare – för närvarande är det svårt att få en överblick av räntorna när man läser på företagets hemsida.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Advisa

Nej, som låneförmedlare får Advisa sin kompensation i form av en engångsersättning från långivaren när de lyckas förmedla ett lån. För dig som lånsökande uppstår alltså inga kostnader vid ansökan – även om du sedan väljer att inte tacka ja till något av förslagen. Inte heller läggs någon provision på den ränta du erbjuds.

I dagsläget samarbetar Advisa med 28 banker och långivare. Bland dessa ingår bland annat SEB, Forex, Swedbank, ICA-banken, Bank Norwegian, Collector, BlueStep, Asa Kredit och MoneyGo.

Räkneexempel lån:

Låna 100 000 kr upplagt på nio år (108 delbetalningar) med exempelräntan 5,64 % (effektiv ränta på 5,79 %). Totalt belopp att betala 127 764 kr, vilket motsvarar 1 183 kr/mån. Lånetid 1–15 år. Exemplet avser 0 kr i uppläggnings-/aviavgift.

Ansök nu