Lånekoll Bolån

Ränta*
3.61 - 4.66 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
200 000 kr
Högsta lånebelopp
17 000 000 kr
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Nej

*Räkneexempel lån: 600 000 kr i 25 år. Totalt att återbetala 704 597 kr på 300 avbetalningar = 2 695 kr/mån. Nom. rörlig ränta 1,39%. Eff. ränta 1,4% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Lånekoll är en låneförmedlare som såg dagens ljus 2014. Företaget förmedlare idag en mängd olika typer av lån på den svenska marknaden, däribland bolån.

På bolånemarknaden samarbetar man i dagsläget med 4 partners vars lån man förmedlar. Men trots att du som kund ges möjlighet till 4 olika låneerbjudanden tas bara en kreditupplysning via UC. På så vis behöver du aldrig vara orolig för att få sämre kreditvärdighet när du lånar via Lånekoll.

Oavsett om du ska ansöka om ett lånelöfte, bolån, omförhandla ett lån eller flytta ett befintligt lån kan du alltid få experthjälp av Lånekolls kompetenta personal.

Hos Lånekoll kan du ansöka om bolån från 200 000 kronor upp till hela 17 miljoner kronor, det gör Lånekoll till ett bra förmedlingstjänst alldeles oavsett hur billig eller dyr bostad du planerar att köpa. Skulle du inte bli nöjd med ett erbjudande behöver du heller inte tacka ja till det, en låneansökan är nämligen aldrig bindande.

Det finns många fördelar med att använda en tjänst som Lånekoll, men framför allt när du ansöker om ett bolån. Detta eftersom lånebeloppen är så pass höga och då kan bara en liten räntejustering göra så att du sparar tusentals kronor varje år.

Lånekoll har sin verksamhet i Stockholm men då tjänsten är digital verkar man över hela landet.

Kundtjänst

Tel 0770–221 222
Mån-tors 08:30-17:30
Fredag: 08:30-16:30
E-post: kundservice@lanekoll.se samt chatt

Adress

Lånekoll
Narvavägen 12
115 22 Stockholm
Org nr: 556961-4216

Är Lånekoll Bolån rätt för dig?

  • Få hjälp av en bolåneexpert när du ansöker om ett lån.
  • Ansök om lånelöfte, bolån, byt bank eller omförhandla befintliga lån
  • Kostnadsfri tjänst
  • Ansök om bolån med betalningsanmärkning

Tips! Om du är ute efter en annan typ av lån så erbjuder Lånekoll även privatlån.

Lånekoll Bolån

Grundkrav

  • Minst 18 år gammal
  • Stadigvarande inkomst
  • Uppfylla sedvanlig kreditprövning
Lånekoll Bolån

Ansök om ett bolån och få svar från flera aktörer

Att ansöka om ett bolån hos Lånekoll är mycket enkelt och sker på bara några minuter. I din ansökan får du uppskatta bostadens värde för att då se hur stort bolån du behöver. Bolånet får som mest utgöra 85 procent av bostadens försäljningspris, detta enligt rådande bolånetak. Förutom den informationen får du fylla i personnummer, mobilnummer och e-postadress. Om du vill förbättra dina chanser till ett bra bolån kan du även lägga till en medlåntagare.

Efter att du skickat in din ansökan kontaktar Lånekoll sina samarbetspartners som då får återkomma med ett låneerbjudande till dig. Om det är någon långivare som verkar bra kan du välja att teckna ett bolån hos dem.

Kostnadsfritt att låna till bostad via Lånekoll

Det är helt kostnadsfritt för dig att teckna ett bolån via Lånekoll. Det enda du betalar är för det bolån du väljer att teckna. Vilka kostnader som tillkommer förutom ränta och amortering varierar mellan olika banker, därför är det viktigt att du verkligen läser igenom villkoren ordentligt. Statistik visar dock att Lånekolls kunder får mycket bra räntevillkor, klart lägre än hos många av landets storbanker.

För att överhuvudtaget kunna teckna ett lån behöver du även uppfylla bankernas krav. Vilka krav det rör sig om kan skilja sig åt något men du måste vara över 18 år och ha en stadig inkomst. Din ekonomiska situation påverkar inte bara om du kan beviljas ett bolån via Lånekoll utan även hur mycket du får låna. Via Lånekoll är det möjligt att ansöka om bolån med betalningsanmärkning.

Lånekoll Bolån

Enkelt att hitta billigt bolån med Lånekolls förmedlingstjänst

Det som gör Lånekoll till en sådan bra förmedlingstjänst är du får möjlighet att på ett enkelt och smidigt sätt jämföra och hitta det billigaste bolånet för dig. Samtidigt behöver du inte oroa dig för att få försämrad kreditvärdighet eftersom Lånekoll bara tar en UC trots att du får flera låneerbjudanden.

Hos Lånekoll tycks kunderna även få mycket låga räntor. Deras statistik visar på klart lägre räntenivåer än hos många andra bolåneaktörer. Exakt vilka kostnader som tillkommer kan dock variera mellan olika banker och beroende på din kreditvärdighet.

I det stora hela är Lånekoll en mycket bra låneförmedlare som du kan dra nytta av. Det finns inte mycket att klaga på överhuvudtaget, det skulle möjligtvis vara kundtjänstens öppettider. Helgöppet hade varit trevligt även om det egentligen inte är något som påverkar kundernas val av att använda Lånekolls tjänst eller inte.

Lånekoll Bolån

Vanliga frågor om Lånekoll Bolån

Nej, din ansökan är inte bindande. Skulle du inte vara nöjd med något av dina låneerbjudanden kan du alltid tacka nej.

Ja, om du vill ha hjälp att göra en bolånekalkyl och räkna på bolånet kan du alltid få hjälp med det hos Lånekoll.

Inom bolån har Lånekoll 4 olika bolånepartners. Dessa är SBAB, Nordax Bank, Bluestep och Skandia.

Betyg (4/5)

Låna upp till 17 000 000 kr

Ränta från 3.61%