Ferratum Prime Loan

Ränta*
5.25 - 22.95 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
46 000 kr
Högsta lånebelopp
300 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 12 år
Åldersgräns
22 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 131 000 kr i 5 år. Totalt att återbetala 154 714,80 kr på 60 avbetalningar = 2 578,58 kr/mån. Nom. rörlig ränta 6,75%. Eff. ränta 6,96% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Ferratum grundades år 2005 och har som mål att bli en ledande mobilbank. Förutom blancolån erbjuder man även en kontokredit med kortare lånebelopp och återbetalningstid. Företaget har sitt huvudkontor i den finska huvudstaden Helsingfors men har sedan starten expanderat och finns idag i 25 olika länder i Europa, Sydamerika, Nordamerika, Afrika och Asien- och stillahavsregionen.

Alla lån som Ferratum erbjuder är så kallade lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver ha något föremål som säkerhet för lånet. Det ger dig en möjlighet att använda pengarna till precis vad du vill, exempelvis för konsumtion eller för att lösa oförutsedda utgifter.

Ferratum arbetar efter sina kärnvärden tillit och ärlighet. Målet med verksamheten är att konsumenter ska kunna spara pengar genom att erbjuda de bästa och billigaste privatlånen. Exakt hur billigt ett lån blir beror dock på din kreditvärdighet, det är nämligen den som avgör hur låg ränta du får. Som tur är tillkommer dock varken uppläggningsavgift eller aviavgifter vilket annars är två kostnader som kan bidra till att ett lån blir dyrare än man först tänkt sig. Aviavgifterna är särskilt bra att slippa med tanke på att återbetalningstiden för Ferratums blancolån är så pass lång.

En styrka med Ferratum blancolån är deras utbetalningstider. De erbjuder direktutbetalning till landets storbanker vilket är relativt ovanligt för privatlån. Desto vanligare är det inom snabblån. Möjligheten att få pengarna fort är bra om du exempelvis behöver betala en akut oförutsedd utgift och inte har några sparade pengar eller inte vill ta pengar från ditt sparkonto. Hel processen från ansökan till utbetalt lån är mycket smidig och går fort, vilket är något de flesta konsumenter uppskattar.

Kundtjänst

Tel: 020 12 30 30
Mån - Fre 08.00 - 21.00
Lör - Sön 11.00 - 18.00
kundtjanst@ferratumbank.se

Adress

Ferratum Bank p.l.c.
Tagliaferro Business Centre
Level 6, 14 High Street
1551 Sliema, MALTA
VAT: MT 2101–8613

Är Ferratum rätt för dig?

  • Direktutbetalning
  • Aktör som varit med länge
  • Låna till vad du vill
Ferratum Prime Loan

Grundkrav

  • Minst 22 år
  • Vara svensk medborgare
  • Ha mobilnummer och en e-postadress
  • Ha ett svenskt bankkonto
  • En anställning med en månadslön på minst 12 500 kronor
  • Inte ha någon betalningsanmärkning
  • Ingen skuld hos något Kronofogden
Ferratum Prime Loan

Utbetalning direkt till storbankerna

Har du ditt bankkonto hos Nordea, Swedbank, SEB eller Handelsbanken betalas lånet ut direkt.

Låna mellan 46 000 – 300 000 kronor

Att ansöka om ett lån hos Ferratum tar inte mer än ett par minuter. Sajten är mycket användarvänlig vilket gör det lätt att hitta till ansökan för deras blancolån. Där fyller du i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Du kan låna från 46 000 kronor upp till 300 000 kronor. Skulle du vilja låna mindre än så har Ferratum även en högkostnadskredit på upp till 45 000 kronor.

Samtidigt som du fyller i önskat belopp och återbetalningstid ser du ett exempel på en uppskattad månadskostnad, totalkostnad och ränta. Det kan ge dig en uppfattning om hur mycket lånet kostar även om det alltid görs en individuell bedömning i slutändan.

När du fyllt i uppgifterna om lånet klickar du dig vidare, fyller i övriga uppgifter och skickar in din ansökan. Inom några minuter får du svar om du fick din ansökan godkänd eller inte. Därefter får du signera ditt låneavtal så betalas pengarna ut.

I samband med din låneansökan tas även en kreditupplysning från UC.

Individuell räntesättning utan övriga avgifter

När du ansöker om ett lån hos Ferratum sätts räntan alltid individuellt inom räntespannet 5,25-22,95%. Vilken ränta du i slutändan får baseras på din kreditvärdighet. Utöver räntan behöver du dock inte oroa dig för några övriga kostnader då Ferratum varken har uppläggningsavgift eller aviavgifter. Lånen har en återbetalningstid på 1-12 år.

Från det att du fått ditt lån godkänt och accepterar lånet tar det inte lång tid innan du har pengarna på ditt konto. Till landets storbanker sker utbetalning direkt, till övriga banker tar det lite längre tid. För att kunna ansöka om ett lån måste du uppfylla Ferratums grundkrav. Dess skiljer sig inte nämnvärt från andra långivare. Du måste exempelvis vara folkbokförd i Sverige, inte ha några betalningsanmärkningar och ha ett mobilnummer och en e-postadress. Det enda som skiljer Ferratum år är deras höga ålderskrav. Du måste vara minst 22 år gammal för att ansöka om ett lån.

Ferratum Prime Loan

Bra lån med snabba utbetalningstider

Sammantaget är Ferratums blancolån bra och kan mäta sig med många av konkurrenterna. Det vi gillar allra mest är den långa återbetalningstiden som gör det möjligt för dig att verkligen påverka din månadskostnad till vad som passar dig bäst. Även den snabba utbetalningstiden är mycket bra, det är ytterst få konkurrenter inom blancolån som har så snabba utbetalningar. Direktutbetalning är annars vanligast bland snabblån.

Ferratum har även en mycket bra kundtjänst som håller öppet under såväl vardagar som lördagar. Det gör det lätt för dig att kontakta långivaren när det passar dig. Även öppettiderna är relativt generösa.

På den negativa sida måste vi ändå nämna det höga ålderskravet. Frågan är om det finns någon annan långivare på marknaden som har lika högt ålderskrav som Ferratum med 22 år. Vanligtvis brukar annars långivarna, inom alla olika typer av lån, ha ett ålderskrav på 18 eller 20 år. Det höga ålderskravet gör att Ferratum missar möjligheten att locka till sig ännu fler kunder.

Utöver detta finns det dock inte mycket mer att klaga över. Ferratums blancolån håller överlag hög nivå och passar många människor.

Ferratum Prime Loan

Vanliga frågor om Ferratum Prime Loan

Nej, det är dessvärre inte möjligt att ringa in till Ferratums kundtjänst för att ansöka om ett lån. Du kan endast fylla i din ansökan på hemsidan.

Nej, det är inte möjligt att ha flera lån hos Ferratum samtidigt. Du måste återbetala ditt nuvarande lån innan du kan ansöka om ett nytt.

I regel går det inte att förlänga ett lån därför är det viktigt att du väljer en återbetalningstid som passar dig i samband med att du ansöker om lånet.

Räkneexempel lån:

Låna 131 000 kr upplagt på fem år (60 delbetalningar) med rörlig exempelränta på 6,75% (effektiv ränta på 6,96%). Ingen avi-/startavgift. Totalt belopp att betala 154 714,80 kr, vilket motsvarar 2 578,58 kr/mån.

Ferratum Prime Loan
Betyg (4/5)

Låna upp till 300 000 kr

Ränta från 5.25%