Arcadia Finans VS Consector

Vi har tittat närmare på låneförmedlarna Arcadia Finans och Consector och jämfört deras erbjudanden för att du ska kunna hitta den låneförmedlare som passar dig.

Vi har tittat på två populära låneförmedlare och kommer här att jämföra deras erbjudanden. Arcadia Finans och Consector (numera Lånekoll) lånar inte själva ut pengar men låter dig jämföra lån från många långivare på ett smidigt sätt. På så vis hittar du snabbt ett lån som är förmånligt utifrån vad du är ute efter.

I “matchen” mellan Arcadia Finans och Consector kommer vi bland annat att gå igenom hur många långivare de samarbetar med, vad som krävs för att du ska få låna och hur bra kundservice de erbjuder. Båda företagen bedriver sin verksamhet under insyn från Finansinspektionen och är trygga val för dig som är ute efter ett lån med så bra villkor som möjligt.

Snabbfakta om Arcadia Finans

Arcadia Finans är inte en fristående aktör på marknaden utan de är en del av Freedom Finance som i sin tur ägs Zmarta Group – en av de stora svenska koncernerna inom finansteknologi.

Arcadia Finans har som mål att det ska vara enkelt att låna pengar. Det finns naturligtvis ingen låneförmedlare som vill att det ska vara svårt, men Arcadia Finans jobbar mycket medvetet och framgångsrikt med sin målsättning och låter den genomsyra varje del av sajtens design. Läs vår recension av Arcadia Finans om du vill veta mer om hur de arbetar. Här är en sammanfattning i form av fyra saker vi tycker att de gör riktigt bra:

  • Arcadia Finans har stor bredd på lånen de förmedlar, från små belopp till riktigt stora lån.
  • Sajten är lättnavigerad och enkel att komma till tals med även om du lånar för första gången.
  • Arcadia Finans gör en seriös kreditprövning där de ser till helheten.
  • Du kan få pengar direkt.

Snabbfakta om Consector

Consector har sedan starten 2014 gjord en bred satsning på låneförmedling. Till skillnad från Arcadia Finans erbjuder de många olika typer av lån med helt olika villkor. Du kan till exempel låna både med och utan säkerhet. Vill du ha ett lån på mindre än 10 000 kronor måste du dock vända dig till en annan långivare eller låneförmedlare. Consector kan även hjälpa dig som är i behov av ett kreditkort. Läs gärna vår recension av Consector för mer information om vad de erbjuder. Fyra bra saker med Consector:

  • Consector satsar på personlig service via sina kunniga lånehandläggare.
  • Consector kan förmedla många olika typer av lån, från små privatlån till bolån, båtlån och samlingslån.
  • Consector har en informationsrik sajt där du kan lära dig mycket om olika lån.
  • Så länge du inte har ett skuldsaldo hos Kronofogden är dina möjligheter att få låna stora.

Under 2020 valde Consector att byta namn till Lånekoll.

Banker anslutna till låneförmedlaren

Olika låneförmedelare förmedlar lån från olika många banker och andra kreditmarknadsinstitut. Generellt kan man säga att du har större chans att hitta ett riktigt bra lån ju fler alternativ som erbjuds. Det ger dock bara en grov fingervisning eftersom det handlar mer om kvalitet än om kvantitet. Det bästa lånet för dig kan i vissa fall förmedlas av en låneförmedlare som samarbetar med färre långivare än en annan låneförmedlare.

  • Antal banker Arcadia Finans: 25
  • Antal banker och kreditinstitut Consector: 30

 

Anslutna banker Arcadia Finans: Arcadia Finans listar inte vilka banker de jobbar med.
Anslutna banker Consector: Skandiabanken, SBAB, Bluestep Bank, Nordax Bank, Marginalen Bank, Forex Bank, Nordnet Bank, Konsumentkredit, TF Bank, Collector Bank, Euroloan, Santander Consumer Bank, MoneyGo, Avida Finans, Sevenday Bank, Wasa Kredit, Bluestep Bank, Lån & Spar, Balanzia, OKQ8 Bank, Bank Norwegian, Resurs Bank, BraBank, Northmill, Moank, Brocc, GoodCash, Supreme Card/Resurs Bank

Vinnare – Consector

Vi utser Consector till vinnare när det gäller anslutna banker. Det är dock ytterst jämnt eftersom Arcadia Finans, trots att de har färre långivare anslutna till sin tjänst, kan erbjuda lån på lägre belopp än du kan få med hjälp av Consector.

Erbjudande

Vinnare – Consector

Om man ser till alla de långivare som är anslutna till Consector respektive Arcadia Finans har de likvärdiga erbjudanden. Arcadia Finans är mer inriktade på vanliga privatlån men Consector är ett bättre val för dig som är ute efter en särskild typ av lån eller ett kreditkort.

Krav för lån

När det gäller både Arcadia Finans och Consector måste du ha fyllt 18 år för att kunna få ett lån. Den lägsta årsinkomst du behöver ha för att ha chans att få ett lån med hjälp av Arcadia Finans är 100 000 kronor. Ansöker du om lån via Consector är det 120 000 kronor som gäller. Båda företagen förmedlar lån där du har chans att bli beviljad lån trots betalningsanmärkningar. Så länge du inte har ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Det ska sägas att det är minimikraven vi redogjort för här. Ansöker du om ett lån på en halv miljon till en bostad ställs det naturligtvis högre krav oavsett om du ansökt om ett lån hos Consector eller Arcadia Finans. Det ä svårt att sätt betyg i den här kategorin eftersom låga krav kan vara både bra och dåligt. Vi menar att långivare, för att kunna anses vara bra, bör ge så många som möjligt en chans att få låna, samtidigt som de genomför en seriös kreditprövning.

Vinnare – Arcadia Finans

Kundservice

Arcadia Finans

Kontaktvägar: Mail, telefon
Öppettider: Dygnet runt

Notera att det är Freedom Finance du vänder dig till med frågor. Arcadia Finans har ingen egen kundsupport.

Consector

Kontaktvägar: Mail, chatt eller telefon
Öppettider: Mån–tors 10:00–18:00. Fredag: 09.00–17.00

Vinnare – Consector
Consector tycket vi är bäst i branschen när det gäller support. Det beror på inte på att deras öppettider är särskilt generösa utan på att de lyckas väl med sin affärsidé som är att ge personlig vägledning via sina insatta handläggare.

Utbetalningstid

Varken Arcadia Finans eller Consector betalar ut några pengar. Hur snabbt du får ditt lån beror på vilken långivare du väljer. Arcadia Finans samarbetar med flera långivare som erbjuder klassiska snabblån och är det vad du är ute efter kan du i vissa fall få pengar samma dag som din ansökan beviljats. Observera att det tar lite längre tid att ansöka om lån med en låneförmedlare än att göra det direkt hos en långivare.

Consector förmedlar inte snabblån på de allra minsta beloppen och deras styrka, när det gäller utbetalningar, är snarare att du kan få ett lån på över en halv miljon bara någon dag efter att du skickat in en ansökan.

Vinnare – Oavgjort

Expressen Låneguiden utser Consector till vinnare

Vi utser Consector till vinnare med helhetsbetyget 4 / 5 mot 3 / 5 för Arcadia Finans.

Det är inte jättemycket som skiljer dessa långivare från varandra om du är ute efter ett vanligt privatlån. Arcadia Finans kan erbjuda lån på lägre belopp än Consector men Consector är å andra sidan riktigt bra om du är ute efter något särskilt, som ett billån eller ett samlingslån. Consector erbjuder mycket bra kundsupport och kan inte bara svara på de vanligaste frågorna utan erbjuda kvalificerad finansiell rådgivning. De har dessutom fler långivare anslutna till sin tjänst än vad Arcadia Finans har.

Man ska komma ihåg att Arcadia Finans bara är ett varumärke och att du minst lika gärna kan vända dig till Freedom Finance, som är deras moderföretag. Om det här med att ansöka om lån på nätet är helt nytt för dig kan vi dock rekommendera Arcadia Finans som har en av de absolut mest lättnavigerade sidorna. En annan fördel med Arcadia Finans är att du kan bli beviljad ett lån även med väldigt låg taxerad inkomst. Även Consector ger dock de flesta en chans.