Hela denna sida är en annons

Jämför lån och låna pengar

Uppdaterad 2019-03-21

Om Vivus

Ränta*
18 %
Startavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
500 kr
Högsta lånebelopp
20 000 kr
Min-/max låneperiod
0.25 - 12 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
BankID / Instantor®
Nej

*Låneexempel: 5 000 kronor med 12 månaders löptid kostar totalt 15 325,19 kronor, när räntan är 18 %. Maximal effektiv ränta är 650 %.

Kundtjänst

Telefon: 08-420 400 20
Mån-fre 08.00-17.00
Lör-sön Stängt
support@vivus.se

Adress

4Finance AB
Hammarby Allé 47
120 30 STOCKHOLM
Org. nr: 556790-4189

Visa erbjudande

Är Vivus rätt för dig?

  • Låna mindre belopp snabbt, upp till 20 000 kronor

  • Lån med kort löptid

  • Första lånet på upp till 6 000 kronor bjuder på en räntefri månad

  • Om du har tidigare betalningsanmärkningar eller vill undvika en kontroll hos UC

Grundkrav

  • Fyllt 18 år

  • Har ett svenskt personnummer

  • Har ett svenskt mobilnummer

  • Är utan aktiva skulder hos Kronofogden. Individuell prövning kan ske.

Pengarna inom 15 minuter med Handelsbanken eller Nordea

Utbetalning hos Vivus sker snabbt och smidigt. Har du Handelsbanken eller Nordea skickas pengarna oftast inom en kvart. Hos övriga banker kan det ta något längre tid.

Ansök nu

Ansökan tar bara ett par minuter

Som tidigare nämnt går det snabbt att få pengarna. En stor fördel är också att ansökningsprocessen inte tar mer än ett par minuter och dessutom är enkel.

Du registrerar dig genom att fylla i dina personuppgifter och därmed göra en ansökan. Därefter identifierar du dig med hjälp av elektronisk legitimation. När din ansökan är färdig och godkänd kommer Vivus att föra över pengarna till ditt konto. Webbsidan är mycket tydlig och användarvänlig. Du är aldrig mer än ett par klick bort och guidas smidigt genom ansökningsprocessen.

Ingen uppläggningsavgift

Villkoren för kreditlånen är i vissa avseenden mycket attraktiva. Vivus tar exempelvis inte ut ränta för den första krediten (upp till 6 000 kronor) om du betalar tillbaka inom 30 dagar. I övrigt ligger den effektiva räntan på lånebeloppen på 650 %, vilket är väldigt högt, men knappast ovanligt för små och korta lån. Eftersom den maximala bindningstiden är 1 år räknar bolaget sannolikt med konsumenter som har för avsikt att betala snabbt, något som starkt rekommenderas.

En positiv fördel som skiljer Vivus från många konkurrenter är att de inte tar ut någon startavgift.

Ett ungt men välmående företag

Vivus är ett relativt nytt företag på kreditmarknaden. Omsättningen har sakta gått nedåt men företaget visar goda resultat vad gäller vinst och kassalikviditet. Eftersom företaget har uteslutits från branschorganisationen och relativt många konsumenter har hamnat hos Kronofogden bör viss försiktighet vidtas. Finns risken att du kommer få svårt att betala tillbaka bör du inte ta ett lån – något som Vivus själva är tydliga med. En stor fördel med webbsidan är de rikliga mängder med information som ges om riskbeteenden och eventuella följder.

Erbjudandet om räntefria lån som betalas inom 30 dagar är svårslaget. För dig som vill ta ett mindre lån som snabbt betalas tillbaka är det svårt att hitta en bättre deal. Å andra sidan är räntorna på 650 % väldigt höga och riskerar att skapa stora kostnader – och i värsta fall skulder – om du inte kan betala tillbaka i tid.

Sammanfattningsvis är Vivus ett bra alternativ i många fall. Även om de inte är kvar i branschorganisationen Svenska Konsumentkreditföretagen (SKMF) lyder de under svenska lagar och är transparenta i sina avtal. Sett till låneerbjudanden och villkoren skiljer de sig inte avsevärt från konkurrenterna. De tydliga ansökningsprocesserna och den användarvänliga hemsidan gör dessutom Vivus till ett enkelt alternativ att använda.

Visa erbjudande

Vanliga frågor om Vivus

Nej, inte egentligen. Via ett privatlån får du exempelvis pengar överförda till ditt privata bankkonto. Ett kreditlån innebär ibland att du istället får ett kreditkort av långivaren där pengarna finns. Detta är inte alltid fallet, vilket Vivus visar. De skickar pengarna till det konto du angett och skiljer sig därför inte från ”vanliga” lån.

De flesta långivare är restriktiva med att låna ut pengar till dig som tidigare haft svårt med återbetalningen. Dels är det en säkerhet för företaget, och dels en säkerhet för dig. Samtidigt är alla fall unika. Vivus kan godkänna låneansökningar från personer med betalningsanmärkningar, men ofta rör det sig om mindre belopp.

Räkneexempel lån:

Om du lånar 5 000 kronor under ett år till en månatlig fast ränta på 18 % landar räntekostnaderna på 10 325 kronor. Det totala beloppet blir således 15 325 kronor. Ett representativt exempel på den nominella årsräntan är 216 %. Maximal effektiv ränta är 650 %. Vid varje betalning debiteras minst en amortering på 3 %.

Ansök nu