Lån & Spar Bank

Ränta*
4.95 - 10.95 %
Uppläggningsavgift
395 kr
Lägsta lånebelopp
50 000 kr
Högsta lånebelopp
500 000 kr
Min-/max låneperiod
2 - 15 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 50 000 kr i 8 år. Totalt att återbetala 68 939 kr på 96 avbetalningar = 714 kr/mån. Nom. rörlig ränta 8,39%. Eff. ränta 8,95% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 395 kr).

Lån & Spar Bank må vara en ny aktör i Sverige men i Danmark har de en lång historia som en folkrörelsebank noterad på Köpenhamnsbörsen. Som största ägare står de olika danska fackförbunden. Banken har funnits i Danmark sedan år 1880 och har sedan sitt inträde på den svenska marknaden lockat till sig tusentals låntagare.

Hos Lån & Spar Bank kan du, som namnet antyder, antingen låna pengar eller spara. De har bland annat förhållandevis förmånliga räntor på sina sparkonton där du kan få mellan 0,25–1 % ränta på dina sparpengar, vilket är bra i det nuvarande nollräntesamhället där de flesta banker inte erbjuder någon avkastning alls på den typen av kapital. För att få den bättre räntan behöver du dock vara medlem i någon av deras medlemsorganisationer så på så sätt är de nischade mot en specifik målgrupp.

Samma förfarande gäller också för lånen där medlemmar i någon av de föreningar/organisationer Lån & Spar Bank samarbetar med ger en lägre låneränta. Så för dig som redan är medlem i någon av dessa är det här en riktigt stark utmanarbank som är värd att titta på. För dig som inte är medlem kan det till och med vara värt att bli medlem just för att sänka dina lånekostnader eller öka din ränta.

Lån och Sparbank omfattas av den danska lånegarantin som täcker tillgångar på upp till 100 000 euro. Så du kan känna dig trygg att spara här, både på grund av den garantin, men också på grund av deras långa historia och deras försiktiga finansiella strategier som i sig är en garant för att dina pengar inte ska spekuleras bort av någon finanshaj.

Kundtjänst

Tel: 040–205 600
Mån - fre: 08.00 - 17.00
Lör – sön: Stängt
info@lsb.se

Besöksadress

Lån och Sparbank
Box 4114,
203 12 Malmö
Org. nr: 516406–0971

Är Lån & Spar Bank rätt för dig?

  • Omfattas av räntegaranti
  • Låna till vad du vill utan säkerhet
  • Individuell ränta
Lån & Spar Bank

Grundkrav

  • Över 18 år
  • Tillsvidareanställd
  • Minst 250 000 kr i årsinkomst
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
Lån & Spar Bank

Pengarna betalas ut inom 24 timmar

När du tar ett lån hos Lån & Spar Bank ska du normalt sett ha pengarna på kontot samma dag som du ansöker, eller senast inom en bankdag.

Lån & Spar Bank

Fyll upp kontot med allt mellan 50 000 – 500 000 kronor

Lån & Spar Bank har en enkel hemsida som fokuserar på det väsentliga. Här gäller det att skilja på ett vanligt blancolån, ett billån och ett medlemslån. Medlemslånet är också utan säkerhet men om du är medlem i någon av Lån & Spar Banks samarbetsorganisationer har du möjlighet att därigenom få en lägre ränta. Ett billån är ännu lite billigare men då sätter du bilen i pant till dess att lånet är avbetalat.

För att kunna ansöka om ett lån hos Lån & Spar Bank behöver du en e-legitimation så att du kan bevisa vem du är. Om du har det är ansökningsprocessen väldigt enkel och smidig med ingenting att klaga på. Du fyller enkelt i vilket belopp du vill låna och hur lång du vill att löptiden ska vara. Därefter fyller du om huvudsökande i uppgifter som dig själv, likt sysselsättning, civilstånd, boendeform och ifall du har en medsökande. På hemsidan hittar du också en låneindikator, med hjälp av denna kan du räkna ut vilket låneutrymme du har, det vill säga om du har möjlighet att ta ett lån hos Lån & Spar Bank innan du ansöker om ett. Du anger helt enkelt hur mycket du vill låna, din ekonomiska situation och om du har krediter sedan innan. Svar får du direkt och ingen kreditprövning görs i ditt namn.

Lån & Spar Bank

Hög uppläggningsuppgift men lägre räntor

Notera att Lån & Spar Bank har en förhållandevis hög uppläggningsavgift för den här typen av lån. Flera av konkurrenterna på samma marknad erbjuder betydligt lägre, eller till och med helt utan uppläggningsavgift. Det är dock något som mycket väl kan kompenseras för av att de har lägre räntor än många av sina konkurrenter, för den som har en bra grundekonomi. Lägsta lånet ligger på 50 000 kronor vilket också är högt, jämfört med många andra som erbjuder lån ner mot 15–20 000 kronor som lägsta belopp, utan att för den skull klassas som så kallade snabblån.

Lån & Spar Bank

Plus och minus med Lån & Spar Bank

På plussidan har Lån & Spar Bank väldigt förmånliga räntor och det är väldigt enkelt att ansöka om ett lån och få det utbetalt. På minussidan hittar vi den höga uppläggningsavgiften som dock gör ett försumbart intryck på den effektiva räntan i det långa loppet.

För dig som är medlem i någon av deras samarbetsorganisationer är detta ett mycket bra alternativ för både lånande och sparande då villkoren genast blir bättre. Hos Lån & Spar Bank finns också möjligheten att höja ett befintligt lån. Det innebär att du som redan har blivit beviljad ett lån hos en annan aktör, kan flytta över lånet till Lån & Spar Bank och på så sätt få både lägre ränta och mer pengar över.

Lån & Spar Bank

Vanliga frågor om Lån & Spar Bank

De kan låta lite konstigt att särskriva sparbank – men då företaget är från Danmark är faktiskt Lån & Spar Bank det korrekta namnet även i Sverige.

Lån & Spar Bank är noterad på Köpenhamnsbörsen så den ägs av aktieägarna. Det är dock fortfarande de danska fackförbunden som äger den större delen av aktierna.

Ja, du som har ett flertal mindre dyra krediter kan få hjälp av Lån & Spar Bank med att lösa dem för att istället få ett samlat lån vilket oftast sparar dig mycket pengar i slutändan.

Räkneexempel lån:

50 000 kr med en återbetalningsperiod på 8 år (96 återbetalningar) med en nominell rörlig ränta på 8,39% (effektiv ränta på 8,95%). Uppläggningsavgift ligger på 395 kr och aviavgiften är 0 kr/mån. Den totala månadskostnaden landar på 714 kr. Totalt belopp att betala 68 939 kr.

Lån & Spar Bank
Betyg (4/5)

Låna upp till 500 000 kr

Ränta från 4.95%