Hypoteket Bolån

Ränta*
3.65 - 4.85 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
200 000 kr
Högsta lånebelopp
9 500 000 kr
Min-/max låneperiod
0.25 - 5 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 1 000 000 kr i 30 år. Totalt att återbetala 1 293 394 kr på 360 avbetalningar = 1 792 kr/mån. Nom. rörlig ränta 1,15%. Eff. ränta 1,16% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Ordet hypotek kommer från ett grekiskt ord för "pant där objektet inte överlämnas". Det låter krångligare än det är. Ett hypotekslån innebär att du lånar pengar med din villa eller bostadsrätt som pant, fast panten blir kvar hos dig och du kan fullt ut använda den som förut. Panten utgörs egentligen av ett värdepapper som kallas inteckning. Hypotekslån är på ett sätt relativt enkla att få då du har en villa eller lägenhet som pant, och Hypoteket Bolån lånar ut högst 65 % av värdet. Det gör att exempelvis inkomstkrav inte är så höga som för andra lånetyper.

Hypoteket Bolån ingår som en del i Schibsted Media Group, som är Nordens största mediehus. I gruppen ingår många andra välkända varumärken som Lendo, Compricer, Blocket, Prisjakt samt tidningarna Aftonbladet och Svenska Dagbladet, varumärken som har funnit länge på svenska marknaden. Hypotekslån som typ av lån har också funnits länge genom olika låneinstitut och ofta med namn som exempelvis Östgöta Stadshypotek. Hypoteket Bolån utvecklades med lansering år 2017, och det uttalade målet var att göra hela låneförfarandet både enklare och snabbare. I detta ligger också att de inte bygger upp kontor på olika ställen utan sköter allt via nätet.

Hypoteket Bolån behöver förstås låna in de pengar som ska lånas ut som bolån och de största finansiärerna är försäkringsbolag och pensionsfonder. Pensioner är ett typiskt exempel på pengar som inte behövs på kort sikt, men som inte får tappa i realvärde. Av det skälet vill långivarna så klart ha hög ränta. Å andra sidan vill låntagarna ha låg ränta för att få ner sina boendekostnader. De här motstående kraven har Hypoteket Bolån löst genom att ha ett mycket effektivt system som kräver minimalt med personal och andra kostnader, så att de kan erbjuda dig bra ränta.

Hypotekets Bolån håller en låg räntenivå på sina lån, och nivåerna är helt transparenta. Det är alltså inte så att du måste hålla på med olika förhandlingar, alla har samma ränteerbjudande. Hypotekets Bolån passar lika bra när du köper nytt som när du vill byta långivare på dina befintliga lån. Proceduren är mycket enkel; på Hypotekets hemsida ansöker du om ett lån, din ansökan behandlas och bedöms sedan utifrån bland annat en kreditupplysning. En bolånespecialist hör av sig för en diskussion, och därefter får du ett erbjudande. Om du accepterar det signerar du med BankID och pengarna betalas ut.

Kundtjänst

Tel 010 - 150 70 00
e-post kontakt@hypoteket.com
Chatt på hemsidan
Öppet vardagar kontorstid

Adress

Hypoteket Bolån Sverige AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

Är Hypoteket Bolån rätt för dig?

  • Inga möten som tar tid, ansökan snabbt och enkelt på internet
  • Räntan är satt lika för alla och inga förhandlingar krävs
  • Räntorna är bland de lägsta i branschen
  • Lätt att ansöka, inga konstiga frågor som är svåra att besvara
Hypoteket Bolån

Grundkrav

  • Du måste äga eller vara i köpprocess för en villa eller lägenhet som kan utgöra pant för lånet.
  • Du kan inte ta ett lån som är högre än 65% av huset eller lägenhetens marknadsvärde.
  • Du måste ha en ekonomi som gör det troligt att du kommer att klara av månadsbetalningarna, inte bara för en kort tid utan över många år.
  • Du måste ha BankID som legitimation.
Hypoteket Bolån

Snabb utbetalning

Utbetalning efter godkända lånevillkoren tar 1-2 bankdagar.

Hela låneprocessen hanteras via internet, och den slutliga signeringen av lånet sker med BankID.

Hypoteket Bolån

Låna upp till 65 % av marknadsvärdet

Ansökan sker helt digitalt via nätet. Du anger en del siffror om din ekonomi, din familj och om det objekt du vill använda som pant. Hypoteket Bolån gör en bedömning av din förmåga att betala tillbaka lånet varje månad, och om värdet på panten verkar rimligt. Som beslutsstöd använder de bland annat en kreditupplysning från UC.

Om denna granskning utfaller väl blir du kontaktad av en rådgivare från Hypoteket Bolån, som reder ut lite detaljfrågor. Efter detta får du ett konkret förslag till lån. Du kan godkänna det via BankID, eller återkomma till Hypoteket Bolån för att ändra erbjudandet. Efter att du godkänt avtalet betalas beloppet ut inom ett par bankdagar.

Hypoteket Bolån

Lägsta räntan med minsta besväret

Ett hypotekslån är egentligen lite speciellt och skiljer sig från andra bolån i och med att du inte kan låna mer än 75 procent av marknadsvärdet, jämfört med 85 procent hos andra aktörer. Det ställer högre krav på dig som låntagare eftersom du behöver gå in med en större kontantinsats. Däremot innebär det minskad risk för Hypoteket som därmed kan erbjuda en lägre och förmånlig ränta.

Hypoteket Bolån

Den digitala revolutionen har gett oss Hypoteket Bolån

Hypoteket Bolån har räntor som ligger bland marknadens absolut lägsta. En stor fördel är dessutom att dessa räntor är lika för alla. Du slipper det förhandlande som oftast måste till med andra långivare, och som oftast ändå resulterar i att du ständigt undrar om andra fick ännu lägre ränta. Med Hypoteket Bolån är det rakare och ärligare. Du vet vilken ränta du kan få, och du vet att alla andra betalar samma ränta. Ett hypotekslån löper dessutom oftast på ett par år eller däromkring, så för varje gång lånet ska förnyas slipper du detta förhandlande och vet att du har låga räntor.

För de allra flesta är det en stor fördel att hela låneförfarandet är digitalt. Du slipper till exempel offra en halv eller hel arbetsdag på att besöka en bank, när du lika gärna kan göra det i lugn och ro hemma hos dig själv. Möjligen kan en nackdel vara att det digitala förfarandet inte ger möjlighet till samma skala av nyanser som ett personligt besök. Det går dock bra att ringa Hypoteket eller ta kontakt med dem via chatten. Det ligger i Hypotekets affärsidé att inte ha en massa kontor, men det innebär inte att det är svårt att få kontakt med dem.

Hypoteket Bolån

Vanliga frågor om Hypoteket Bolån

Hypotek är ett lån du får mot att du lämnar en pant. Det speciella med hypotek är att du får behålla panten i din ägo, exempelvis behåller du villan som förut. Om du vill låna pengar med diamanter som säkerhet får du vanligen lämna dem ifrån dig tills lånet är betalt.

Det är naturligtvis så att Hypoteket Bolån måste låna upp pengar som de sedan ger ut som bolån. Huvuddelen av deras medel kommer från försäkrings- och pensionskonton. Hypoteket Bolån ger bra ränta till sina långivare, vilket borgar för bra inflöde av kapital.

Hypoteket Bolån ägs av Schibsted Media Group, som är en stor koncern. I den ingår varumärken som Compricer, Lendo, Prisjakt, Blocket samt tidningarna Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Det finns alltså mycket stora ekonomiska muskler bakom Hypoteket Bolån.

Räkneexempel lån:

Låna 1 miljon kronor i 30 år (360 avbetalningar). Rörlig ränta 1,15% och en effektiv ränta på 1,16%. Inga aviavgifter och uppläggningsavgift. Månadskostnad 1 792 kr. Totalkostnad 1 293 394 kr.

Hypoteket Bolån
Betyg (4.5/5)

Låna upp till 9 500 000 kr

Ränta från 3.65%