Ränta*
3.95 - 19.95 %
Uppläggningsavgift
398 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
300 000 kr
Min-/max låneperiod
3 - 12 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 100 000 kr i 10 år. Totalt att återbetala 145 551 kr på 120 avbetalningar = 1 211 kr/mån. Nom. rörlig ränta 7,95 %. Eff. ränta 8,34% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 398 kr).

Bynk är en relativt ny aktör på privatlånemarknaden och grundades år 2016. Bakom företaget står ett team med utvecklare och entreprenörer med över 10 års erfarenhet i bagaget av att starta och driva finansteknologiska bolag med lyckat resultat.

Bynks ägarstruktur är uppbyggd av både anställda och så kallade ängelinvesterare – där Schibsted och LMK kan nämnas som två tunga aktörer. Schibsted äger bland annat bolag som Lendo, Compricer och Blocket. LMK å sin sida sålde delar av IT-företaget Axis till Canon för 23,6 miljarder. Med dessa stora koncerner i ryggen känns Bynk trots sin ringa ålder som ett etablerat låneföretag och ett namn att räkna med framöver.

Bynk säger sig själva vara framtidens bank, där ny teknik och flexibla lösningar ska underlätta och förenkla för kundernas privatekonomi. Som låntagare hos Bynk sköter du till exempel alla dina ärenden via Bynk-appen som finns att ladda ner för både iPhone och Android. Kundtjänst sköts till stora delar genom Facebooks Messanger med generösa öppettider. Bynk satsar helt och hållet på privatlån och du kan välja fritt vad du önskar att låna pengar till – en bil, en semesterresa eller en renovering av badrummet. Du behöver inte ha någon säkerhet på lånet, du kan alltså ta ett så kallat blancolån eller ett lån utan säkerhet hos Bynk.

Enligt Bynk ska det vara enkelt att ansöka om ett lån och dessutom få ett snabbt svar om och hur mycket du kan låna, samt vad räntan blir på ditt lån. Vilken ränta just du får på ditt lån och hur mycket Bynk anser att du är berättigad att låna, bestäms utifrån ett så kallat Bynkbetyg som räknas ut efter en sedvanlig kreditkoll (UC och Bisnode). Bynkbetyget räknas ut av datorer och för att kunna få ett svar på vad just ditt Bynkbetyg blir måste du genomföra en låneansökan och därmed också genomgå en kreditbedömning. Med hjälp av Mobilt BankID signerar du enkelt din låneansökan. Bynks lägsta ränta är i dagsläget 3.95% och den högsta räntan ligger just nu på 19.95%. Hos Bynk kan du ansöka om ett lån på allt mellan 10 000 och 300 000 kronor.

Kundtjänst

Tel 020-700700
Mån-fre 09:00-15:00
Facebook messenger
Mån-fre 08:00-21:00
kundservice@bynk.se  

Adress

Bynk AB
Flaggan 1115
116 74 Stockholm
Org.nummer: 559046-8574

Är Bynk rätt för dig?

  • Låna till fördelaktig ränta (från 3,95%)
  • Samla allt i en app på telefonen
  • Generösa öppettider till kundservice
  • Flexibel återbetalning
Bynk

Grundkrav

  • Måste vara mellan 20 och 70 år
  • Lägsta inkomst 10 000 kr (deklarerad i Sverige
  • Ej betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden
  • Folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer
  • Måste ha Mobilt BankID eftersom Bynk är en digital bank
Bynk

Pengarna på kontot inom 1-2 dagar

Utbetalning efter godkänd och signerad låneansökan och kreditkontroll sker vanligtvis inom 1-2  bankdagar. Låneprocessen fullföljs genom Bynk-appen där du signerar med Mobilt BankID.

Bynk

Låna enkelt upp till 300 000 kr via Bynks app

Hela Bynks modell bygger på att det ska vara så användarvänligt och enkelt för kunderna som möjligt. Att ansöka om ett lån görs snabbt och enkelt via Bynks hemsida eller i appen som går att ladda ner för både iPhone och Android. Där anger du hur mycket och hur länge du vill låna, även personuppgifter som personnummer, sysselsättning och månadsinkomst måste fyllas i. Du behöver däremot inte ange vad du ska använda lånet till.

Därefter signerar du din ansökan med mobilt BankID och sedan görs en kreditprövning. Baserat på uppgifterna du har lämnat och kreditkontrollen får du ett Bynkbetyg som räknas ut av Bynks datorer och som avgör hur mycket du får låna och till vilken ränta. Om Bynkbetyget inte tillåter dig att låna det belopp du själv har fyllt i, kommer du att få ett erbjudande av Bynk hur mycket de kan tänka sig låna ut.

Har du frågor till Bynk innan eller under ansökan, går det bra att både ringa eller chatta via messenger med Bynks kundtjänst. När ansökan har beviljats betalas pengarna ut inom 1-2 vardagar. Med appen underlättar både låneansökan och den fortsatta hanteringen av lånet. En postitiv sak med Bynk är att du alltid har ​30 dagar på dig att bestämma dig om du vill ha lånet efter att du ansökt. Det kan alltid vara skönt med lite betänketid när stora beslut ska fattas.

Bynk

Låna pengar till fördelaktig ränta

Vanligtvis hamnar den effektiva räntan hos Bynk​ ​mellan 4.95% och 17.55% för lån som löper 3–12 år ​och bestäms efter att en kreditprövning har genomförts via UC (Upplysningscentralen) eller Bisnode. För att garantera ett lån utan UC kan du läsa mer i vår avdelning om dessa. Uppläggningsavgiften för alla lån är 398 kr. Det tar 1 – 2 bankdagar innan Bynk betalar ut pengarna på ditt konto. För att få låna pengar måste du ha hunnit fylla 20 år, vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer och du får inte ha någon betalningsanmärkning eller aktiva skulder hos Kronofogden. Ett krav är också att du har mobilt BankID eftersom Bynk är en digital Bank och alla ärenden sköts via appen.

Du har 30 dagar på dig att välja om du vill ta lånet eller ej efter att låneansökan har beviljats. Åter​betalning sker via Autogiro och dras från ditt angivna konto. Det tillkommer alltså inga fakturakostnader. Förfallodagen för återbetalningar är den 26:e varje månad – eller om det råkar vara en helgdag – nästföljande bankdag. Vid lån tagna före den 4:e i månaden påbörjas återbetalning redan samma månad, annars månaden därpå. Hos Bynk kan du också ansöka om fyra betalfria månader varje år, vilket kan vara välbehövligt vid oförutsedda utgifter eller under semestermånaderna. Bynk är registrerade och har tillstånd av Finansinspektionen.

Bynk

En ung aktör för den yngre målgruppen

Det märks att Bynk vill vara i framkant när det gäller ny teknik och innovativa tekniklösningar som ökar användarvänligheten för sina kunder. Detta möjliggörs med tunga namn inom fintechbranschen i ryggen. Att företaget är relativt ungt skulle kunna vara en nackdel och kännas osäkert för kunderna om det inte vore för att Schibstedt och LMK är två av investerarna i företaget. Detta gör att det känns som ett företag att lita på även i framtiden.

Lägg därtill ett fördelaktigt räntespann för kunderna och generösa öppettider på kundtjänst och Bynk är en seriös konkurrent till mer etablerade långivare. Förutom fördelaktig ränta i jämförelse med många andra aktörer inom privatlån har de flexibla återbetalningslösningar som regleras enkelt i appen. Du kan ändra månadskostnad och avbetalningstiden när du vill, eller utöka lånet om det skulle behövas. Du kan för all del också välja att betala in extra på lånet om du skulle få lite pengar över och allt detta manövreras alltså via appen i telefonen.

Egentligen är det till största del positivt att Bynk satsar så stort på sina digitala lösningar. Men det kan också bli exkluderande för den som inte har en smartphone eller känner sig bekväm med mobilt BankID. Bynk verkar helt enkelt rikta sig till den yngre generationen, vilket den övre åldersgränsen på 70 år också bevisar. Kundtjänst via Facebook Messenger är ytterligare en del i detta. Medan kundtjänsten på Messenger har öppet mellan klockan 08.00 och 21.00 på vardagar har kundtjänst över telefon bara öppet mellan kl 09.00 och 15.00.

Bynk

Vanliga frågor om Bynk

Ja. Alla ansökningar sker digitalt via BankID – du kan inte ringa in till Bynk och be om ett lån.

Ja, du får upp till fyra betalfria månader per år hos Bynk. Dessa kan du använda för att pausa din betalning om du har lite mindre pengar över till exempel.

Du tjänar poäng när du sköter dina betalningar hos Bynk. Du kan använda poängen till att betala in extra på ditt lån.

Det är samma ägare men olika tjänster uppdelade i två bolag. Bynk har hand om långivartjänsten och i Rocker ligger den övriga verksamheten, som exempelvis Rocker-kortet.

Räkneexempel lån:

100 000 kr i annuitetslån under en 10 årsperiod med 7,95% nominell rörlig ränta och 8,34% effektiv ränta kommer detta att kosta 1 211 kr/mån (120 betalningar). Den totala summan att återbetala blir alltså 145 551 kr inklusive alla avgifter, exklusive eventuella förseningsavgifter. Max. effektiv ränta 19.95%

Bynk

Missa aldrig ett bra ränteerbjudande

Nyheter och de bästa erbjudandena direkt i inkorgen.

[apsispro id=”2659117″ text=”lana_pengar” thankyou=”Tack för att du prenumererar” submitname=”Prenumerera”]
Betyg (4.5/5)

Låna upp till 300 000 kr

Ränta från 3.95%