Ränta*
7.90 - 21.95 %
Uppläggningsavgift
0 - 179 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
250 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 100 000 kr i 5 år (60 avbetalningar). Nom. ränta 11,90% Eff. ränta 12,88%. Kostnad 2 229 kr/mån. Totalt 133 764 kr. Aviavgift 10 kr, startavgift 179 kr.

Avida Finans erbjuder privatlån på upp till 250 000 kr. Du ansöker om lånet enkelt via Avidas hemsida och får besked nästintill omgående. Räntan sätts alltid individuellt och möjliggör därmed en förmånlig ränta för dig med god kreditvärdighet.

Avida är ett kreditmarknadsbolag som grundades 1983 och har sedan dess erbjudit finansiella lösningar i såväl Sverige som Norge och Finland. Bolaget har idag 140 anställda med huvudkontor i Stockholm och filialer i både Oslo och Helsingfors.

Som alla långivare vi listar här på Låneguiden står Avida under Finansinspektionens tillsyn så att du kan känna dig trygg när du lånar pengar. Likt andra svenska banker omfattas Avida även av den statliga insättningsgarantin.

Kundtjänst

Tel 010 551 75 80
Mån-Fre 09:00 - 16:00
Lör-Sön Stängt
konsument@avida.se

Adress

Avida Finans AB
Magnus Ladulåsgatan 65
118 28 Stockholm
Org nr: 556230-9004

Är Avida Finans rätt för dig?

  • Låna upp till 250 000 kr utan säkerhet
  • 2 betalningsfria månader varje tolvmånadersperiod
  • Möjlighet att teckna låneskydd
  • Snabbt besked på din ansökan
Avida

Grundkrav

  • Du måste ha fyllt 20 år
  • Inte ha några skulder hos Kronofogden
  • Klara sedvanlig kreditprövning
Avida

Pengarna på kontot inom 1-2 dagar

När du signerat ditt låneavtal betalar Avida Finans ut dina pengar inom 1-2 bankdagar.

Låna upp till 250 000 kr utan säkerhet

Avida Finans erbjuder ett privatlån på mellan 10 000 – 250 000 helt utan säkerhet. Du ansöker om lånet på några få minuter direkt via deras hemsida. Fyll i önskat lånebelopp, återbetalningstid och övrig information som efterfrågas av dig. Du får svar på din ansökan inom 15 minuter och får därefter ta ställning till huruvida du vill tacka ja till ditt erbjudande eller inte. Väljer du att acceptera ditt lån betalas pengarna ut till ditt bankkonto inom 1-2 bankdagar.

Sammantaget är det mycket enkelt att ansöka om ett lån och ansökningsprocessen skiljer sig inte nämnvärt från den hos andra banker och långivare.

Avida

Individuell ränta och övriga avgifter när du lånar hos Avida Finans

Avida Finans tillämpar individuell räntesättning inom spannet 7,90 – 21,95% – vilken ränta du i slutändan får beror på din kreditvärdighet. Ju bättre kreditvärdighet du har, desto lägre ränta kan du få.

Utöver ränta tillkommer även startavgift och aviavgift. Varken aviavgiften eller startavgiften är dock särskilt hög i jämförelse med andra banker och långivare och lånet behöver därmed inte bli alltför dyrt.

För att beviljas ett lån hos Avida Finans behöver du bl.a. ha fyllt 20 år och inte ha någon skuld hos Kronofogden. Utöver det behöver du klara av en sedvanlig kreditprövning som visar att du har ekonomin som krävs för att hantera ett lån. Kreditprövningen sker via UC – vill du hellre låna utan UC får du vända dig till en annan långivare.

Skulle du få ekonomiska problem samtidigt som du har ett aktivt lån kan det vara bra att känna till att Avida Finans erbjuder två betalningsfria månader varje tolvmånadersperiod, men inte två månader i följd. Det gör det möjligt att frigöra extra pengar – tänk dock på att uteblivna räntor och avgifter läggs på kapitalskulden som då ökar.

För att kunna nyttja en betalningsfri månad måste du ha haft lånet i minst sex månader.

Låna utan säkerhet med möjlighet till låg ränta hos Avida Finans

Avida Finans erbjuder ett privatlån på upp till 250 000 kronor helt utan säkerhet. Det hade varit önskvärt med något högre lånebelopp, då många långivare inom privatlån kan erbjuda så pass höga lånebelopp som 600 000 kronor.

Som så många andra banker och långivare tillämpar Avida individuell räntesättning vilket gör det möjligt för dig med god kreditvärdighet att låna pengar med låg ränta – dessvärre tillkommer både startavgift och aviavgifter som gör lånen något dyrare.

Det är enkelt att ansöka om ett lån och du får svar inom några få minuter. Utbetalningstiden tar 1-2 dagar vilket inte skiljer sig nämnvärt från andra långivare på den svenska marknaden. Exakt utbetalningstid kan variera beroende på när på dygnet du signerar ditt låneavtal samt vilken dag det är.

Behöver du komma i kontakt med Avidas kundtjänst gör du det enkelt via såväl telefon som mejl. Öppettiderna är vardagar och vanliga kontorstider. Det finns även en omfattande frågor och svar-sida på sajten som behandlar de vanligaste frågorna du som kund kan tänkas ha om Avidas privatlån.

Sammantaget är Avida Finans en bra långivare för dig som söker efter ett privatlån. Det finns goda möjligheter att hålla nere kostnaderna och det är enkelt att ansöka – men vi hade gärna sett att Avida erbjöd ett större lånebelopp än vad man gör i dagsläget.

Avida

Vanliga frågor om Avida

Efter att du haft ditt lån i minst 6 månader kan du ansöka om 2 betalningsfria månader varje tolvmånadersperiod, dock inte två i rad. När du nyttjar din betalningsfria period läggs räntor och avgifter ihop och till nästkommande månader.

Ja, det går bra att betala ditt lån via autogiro. På Avidas hemsida framgår det hur du går tillväga för att ansöka om autogiro.

Ja, i vissa fall kan du ändra löptiden på ditt lån. Kontakta Avidas kundtjänst för mer information.

Ja, det går bra att använda Avidas privatlån för att samla dyra lån och krediter. Genom att göra det kan du sänka dina månadskostnader och spara pengar.

Ja, det går bra att ansöka om ett lån med en medlåntagare. Tänk dock på att medsökande måste uppfylla samma grundkrav som du som huvudlåntagare.

Räkneexempel lån:

Låna 100 000 kr upplagt på fem år (60 delbetalningar) med exempelräntan 11,90% (effektiv ränta på 12,88%). Totalt belopp att betala 133 764 kr, vilket motsvarar 2 229 kr/mån. Aviavgift 10 kr, startavgift 179 kr.

Avida
Betyg (4/5)

Låna upp till 250 000 kr

Ränta från 7.90%